Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη υποψήφιου Δημάρχου με την Π.Α.Κ Αρη Χατζησαββίδη

Από zonews,gr
Σφοδρή κριτική κατά των επίλογών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο μέτωπο της οικονομίας και κατά του τρόπου με τον οποίο έχει επιλέξει να πολιτεύεται η δημοτική αρχή του Γιάννη Χαραλάμπους εξαπέλυσε ο ιδρυτής της Παράταξής Ανεξάρτητου Κινήματος (ΠΑΚ) και υποψήφιος δήμαρχος Άρης Χατζησαββίδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας.
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Ιωνίας παρουσίασε το ψηφοδέλτιο
μέσα από το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην εκλογική διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου και προανήγγειλε ότι μέχρι την ημερομηνία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα δώσουν «πόρτα – πόρτα την μάχη των εκλογών προκειμένου το μήνυμα της αλλαγής και της ανανέωσης να φτάσει σε κάθε σπίτι της Νέας Ιωνίας».
Ο Άρης Χατζησαββίδης στην αρχή της τοποθέτησης του επισήμανε: «Από το «τα λεφτά υπάρχουν» είμαστε όλοι αντιμέτωποι με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων με την αύξηση των έμμεσων και των άμεσων φόρων και με μια πρωτοφανή αδυναμία σε κεντρικό επίπεδο να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή».
Ο Άρης Χατζησαββίδης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο δήμαρχο της Νιας Ιωνίας Γιάννη Χαραλάμπους και δεν απέφυγε να κάνει προσωπική αναφορά και για το ρόλο που έχει αναλάβει η γ.γ του δήμου Ντίνα Αμπατζή. Ο ίδιος αποσαφήνισε: «Δεν θεωρώ ότι αδικήθηκα από τον κ. Χαραλάμπους. Το 2002 ήμουν μαζί του γιατί πίστευα ότι με την εμπειρία και τις γνωριμίες που διαθέτει θα μπορούσε να βοηθήσει τη Νέα Ιωνία σε κρίσιμους τομείς. Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο κ. Χαραλάμπους ήρθε εδώ γιατί δεν μπορούσε να επιβιώσει άλλο στη κεντρική πολιτική σκηνή. Δήμαρχος της πόλης είναι η κα. Αμπατζή και όχι ο κ.Χαραλάμπους. Ο ίδιος λειτουργεί με τη λογική της μερικής απασχόλησης»
Σε ερώτηση της «ΖΩ» σχετικά με τις διαδικασίες διαλόγου που είχαν ξεκινήσει με την πλευρά των σημερινών στελεχών της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» (Γκότσης, Μπουρδούκος, Κολμανιώτης) και γιατί τελικά αυτές δεν ευοδώθηκαν ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Ιωνίας απάντησε: «Εμείς είμαστε η μοναδική παράταξη που δημοσιοποιήσαμε γραπτό κείμενο για αυτή τη συνεργασία. Καμία από τις άλλες πλευρές δεν έκανε τέτοια κίνηση. Πρώτα έπρεπε να συμφωνήσουμε στις προγραμματικές θέσεις. Έπειτα έπρεπε να θέσουμε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα εφαρμόζονταν αυτές οι θέσεις και μετά να αποφασίσουμε για το ποιος θα ήταν επικεφαλής. Όταν συναντιόμασταν σε ατομικό επίπεδο δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Όταν όμως συναντηθήκαμε όλοι μαζί η κατάσταση άλλαξε. Η πλευρά του κ. Κολμανιώτη έθεσε 8 σημεία με τα 2 από τα οποία είναι αυτά που μας αφορούν. Το πρώτο ήτανε ότι αποκλείεται να διεκδικήσουν δυνάμεις προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ την ηγεσία αυτού του σχήματος. Το δεύτερο ήταν ότι δεν θα συνεργαζόντουσαν με τον κ. Γκότση αν δεν έφερνε ο ίδιος στο πλαίσιο της συνεργασίας τον κ. Μπουρδούκο. Αυτά τα δύο σημεία και τουλάχιστον το πρώτο για εμάς ήταν λόγος προκειμένου να αποχωρήσουμε εκείνη τη στιγμή. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΣΥΝ έδειξαν έναν μικρομεγαλισμό. Ενώ είναι κόμμα της τάξεως του 3% και ενώ ως χώρος είναι διασπασμένος γεγονός που δεν με χαροποιεί σε κεντρικό επίπεδο λένε ότι δεν έχουν αποκλεισμούς ενώ σε τοπικό επίπεδο ξεκίνησαν τις συζητήσεις υπηρετώντας τη λογική των αποκλεισμών».
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο ακροατήριο βρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κουκουλάρης. Η «Ζω» ρώτησε τον Άρη Χατζησαββίδη αν η παρουσία του Νίκου Κουκουλάρη στη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΚ ήταν τυχαία ή αν σηματοδοτεί δυνατότητα σύμπλευσης στο δεύτερο γύρο. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος απάντησε: «Οι σχέσεις που ανέπτυξα τόσο με τον κ. Κουκουλάρη όσο και με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι μόνιμες και σε σταθερή βάση. Όταν ιδρύσαμε την ΠΑΚ είχα προτείνει στον κ. Κουκουλάρη και σε όλη την αντιπολίτευση να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας σε θέματα διαφάνειας και στο μέτωπο της κοινωνικής – περιβαλλοντικής πολιτικής. Αυτό λειτούργησε σε πρακτικό επίπεδο μόνο όταν κάναμε την εκδήλωση για το Άλσος Ομορφοκλησσιάς. Οι σχέσεις μου με τον κ. Κουκουλάρη ήταν είναι και θα είναι πάντα καλές. Διεκδικούμε να βρεθούμε στο δεύτερο γύρο και η εκτίμηση μας είναι ότι όποιος πάει στο δεύτερο γύρο θα γίνει δημοτική αρχή και δεν θα είναι δήμαρχος ο κ. Χαραλάμπους».
Οι 55 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί οι οποίοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της ΠΑΚ Νέας Ιωνίας με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Άρη Χατζησαββίδη είναι κατά αλφαβητική σειρά και επαγγελματική ιδιότητα οι παρακάτω: Αδάμ Ελευθέριος- Χημικός, Αθανασόπουλος Βασίλειος- Τεχνικός- Ηλεκτρονικός, Ανδριαντίδης Γρηγόρης- Τεχνικός Αυτοκινήτων, Αντρέικο Τατιάνα-Ελεύθερος Επαγγελματίας, Βαλλιανάτου Αντριάνα-Ιδιωτικός Υπάλληλος, Γανόπουλος Θοδωρής-Ηλεκτρολόγος, Γεωργούλας Κωνσταντίνος-Καθηγ.Φυσικής Αγωγής¸ Δενδρινού Μαρία- Δημόσιος Υπάλληλος, Δούκας Παναγιώτης- Ιδιωτ.Υπάλληλος, Εβρενέζογλου Μαρία-Νοσηλεύτρια, Ζελελίδου Ιωάννα Ζωή- Ψυχολόγος, Ηλιάδης Παύλος- Φοιτητής, Θεοδωρή Ευαγγελία- Επιχειρηματίας, Θεοχάρη Κωνσταντία - Υπάλλ. Νοσοκ. Αγ. Όλγα, Θωμαίδης Ιωάννης- Συνταξιούχος, Ιωάννου Κωσταντίνος- Ιδιωτ.Υπάλληλος, Καληώρας Στέφανος- Τεχνικός, Καραγεωργιάδης Αναστάσιος- Ιδιωτ. Υπάλληλος, Καρανδεινός Μενέλαος- Αρχιτέκτων Μηχανικός, Καταχανάς Νικόλαος- Γυμναστής, Κοκότζη Στέλλα- Επιχειρηματίας, Κότσιρας Ζήσης- Οικοδόμος, Κουβαριώτης Νικόλαος-Ιδιωτ.Υπάλληλος, Μαργαρίτης Δημήτριος- Αστυνομικός, Μαρκουλάκη Μαρία- Δικηγόρος, Μαυρομμάτης Σάββας- Τεχνικός Αυτοκινήτων, Mιχαήλοβα Tαμάρα - Ιδιωτ.Υπάλληλος, Μπέκος Χρήστος - Δημόσιος Υπάλληλος, Μποζώνας Γεώργιος-Υπεύθ.Παραγ.Ενδυμάτων, Μωυσίδου Ευδοκία - Νοσηλεύτρια, Νταβατζής Αποστόλης- Ιδιωτ. Υπάλληλος, Νταμπαράκης Απόστολος- Μεταλειολόγος, Ντάρης Λάζαρος- Ιδιωτ. Υπάλ, Οικονομίδου Όλγα- Oικιακά, Παγώνης Γεώργιος- Φοιτητής, Παναγιωτίδης Ισαάκ- Ηλεκτρονικός, Παπαζωγράφος Χρήστος-Υπάλληλος ΕΛΤΑ, Πέρρος Γεώργιος- Ηλεκτρολόγος, Πιτζά Αικατερίνη- Δικαστικός Υπάλληλος, Πιτόγλου Στράτος - Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας, Πολυχρόνης Δημοσθένης - Συνταξιούχος ΔΕΗ, Ρουσάκη Ιωάννα- Φοιτήτρια, Σαρρής Ιδομενέας- Πολιτικός Υπομηχανικός, Σελίμογλου Θωμάς- Επιχειρηματίας, Σπυροπούλου Σοφία- Δημόσιος Υπάλληλος, Στέφα Μαρία- Νοσηλεύτρια, Τζερεφός Κωνσταντίνος- Φυσικός, Τόγια Αναστασία- Δημοσιογράφος, Τσίγκανος Δαμιανός- Τραπεζικός Υπάλληλος, Τσιλογλανίδης Λεωνίδας-Μάνατζερ, Φακιρίδης Βασίλειος- Οδοντίατρος, Φράγκου Γαβριλίδου Πηνελόπη- Ιστορικός, Χάλιος Μερκούρης -Ελεύθ.Επαγγελματίας, Χάλος Νικόλαος- Ελεύθ.Επαγγελματίας, Χαρμπής Δημήτριος- Ηλεκτρολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου