Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (Π.Α.Κ) 
«ΣΠΥΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ»

1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ   
2. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ 
3. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 
4. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ Π.Α.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ
5. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

1.ΠΡΟΛΟΓΟΣ   

Να ξεκινήσουμε με το αξίωμα: «ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΧΟΥΜΕ». Εμείς αποφασίζουμε με την ψήφο μας, αυτούς που μας διοικούν και η ευθύνη της επιλογής είναι δική μας. Να μην ρίχνουμε λοιπόν τις ευθύνες μας, στους άλλους, γιατί ο καθένας είναι ο καλλίτερος για τον εαυτό του, αλλά όλοι κρινόμαστε από τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ   Δεν παραβλέπουμε βέβαια ότι η διαφθορά και η ανοχή σε αυτήν, έχει αγκαλιάσει πλατιά κοινωνικά στρώματα.
Οι πολιτικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ταυτιστεί με το ΨΕΜΑ, την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, τα ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, που μερικοί δυστυχώς, την θεωρούν και ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
Στο πλαίσιο αυτό μετά τις εκλογές, μας «πλάσαραν»  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ΤΡΟΙΚΑ, ως αναγκαίο κακό, που επί της ουσίας είναι ομολογία ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, να εφαρμόσουν το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, που προεκλογικά υποσχέθηκαν.

Με τον τρόπο αυτόν έφεραν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που μαζί με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, που συγκεκριμένα συμφέροντα υπηρετούν, κάνουν ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
Καταργούν την μεσαία τάξη, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.
ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ) ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΕΝΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
Η επιλογή είναι σαφής:  η κατεδάφιση όλου του μεταπολεμικού «κοινωνικού συμβολαίου» το οποίο στηριζόταν στην ελάχιστη προστασία της εργασίας, στην εγγύηση ενός ελάχιστου εισοδήματος, στη χρηματοδότηση μιας στοιχειώδους πρόνοιας και ασφάλισης και στη φιλοσοφία διαπραγμάτευσης των κοινωνικών εταίρων, που ορίζεται ως προϋπόθεση της «κοινωνικής ειρήνης». Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην τελευταία του έκθεση για τις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το λέει ανοιχτά: «Το ιδεώδες για την οικονομική διακυβέρνηση είναι να επιτευχθεί η μετατόπιση των αποφάσεων προς το κέντρο», δηλαδή όσο πιο μακριά από την επιρροή των εκλογικών σωμάτων και των κοινωνιών, μακριά από τα «όχι» των δημοψηφισμάτων.
Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ.

 Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, που θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ότι είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ότι λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.  
 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ. Είναι προβλήματα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ που τα ζει, Ο ΔΕΞΙΟΣ, Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΣΟΚ, ή όπως αλλιώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας.
2. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Η πρόταση προγράμματος που καταθέτουμε, συμπυκνώνεται στο σύνθημά μας «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»,
·   απευθύνεται σε όλους και όλες  που ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτής της πόλης,
·   επιδιώκει να ΤΟΝΙΣΕΙ τις σημαντικές διαφορές, με την παρούσα Δημοτική Αρχή,
·   επικεντρώνεται αταλάντευτα στην ΔΙΑΦΑΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, τον ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, την ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, την ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, τις ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ σε μια πορεία ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  και ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ, με ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Οι πολιτικές διαφορές, με την παρούσα Δημοτική Αρχή, είναι πολύ σημαντικές και ουσιαστικές, γι’ αυτό και διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ πορεία αυτού του τόπου.
Στο κείμενο που ακολουθεί θα αναλύσουμε αυτές τις σημαντικές διαφορές, θα γίνονται σχόλια για την σημερινή κακοδιαχείριση, την αναποτελεσματικότητα, την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ενώ η πρότασή μας θα καταδεικνύει την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ και παράλληλα την ΡΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ για την ΔΙΑΦΑΝΗ υλοποίησή της.
Πιστεύουμε ότι έκλεισε ο κύκλος της παρούσας Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον  κ Χαραλάμπους γιατί :
1.Διέψευσε περίτρανα και προκλητικά, για τις δημοκρατικές ευαισθησίες τους, τις προσδοκίες των συμπολιτών μας.
2. Θεωρεί πως μας κάνει την χάρη που είναι Δήμαρχος και μάλιστα ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. Με αυτό τον τρόπο δίνει “γραμμή” παραγωγικότητας  σε όλα τα πολιτικά στελέχη και όλες τις υπηρεσίες.
3. Εκτός από μερικά έργα βιτρίνας, δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για την πόλη και τους κατοίκους της, που να αφορά πραγματικά την ποιότητας ζωής.
4. Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ, Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, Η ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ  είναι συστατικά στοιχεία της πολιτικής του.
 
3. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης είναι διαχρονικά και έχουν καταγραφεί ήδη από το 2002 στο προεκλογικό ερωτηματολόγιο που διενεργήσαμε. Και  τότε και σήμερα ήταν και  είναι τα παρακάτω:
  1. Κυκλοφοριακό
  2. Πάρκινγκ
  3. Καθαριότητα
  4. Βαδισημότητα (προσβασιμότητα)
  5. Πράσινο-ελεύθεροι χώροι
  6. Αθλητικοί χώροι
  7. Ποιότητα ζωής
  8. Παραγωγικότητα
  9. Διαφάνεια
  10. Πολιτισμός και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής 
  11. Διασπάθιση δημόσιου χρήματος. 
  12. Οικονομικοί Μετανάστες
Αρχίζουμε με την ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μερικών σημαντικών θεμάτων για να αντιληφθείτε την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτής της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον κ Χαραλάμπους.
1) Κινηματογράφος ΑΣΤΕΡΑΣ: Έχει γίνει πολύς λόγος εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για το τεράστιο κόστος κατασκευής, αφού ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Τελικά  ο κινηματογράφος δόθηκε για εκμετάλλευση σε επιχειρηματία, από  την παρούσα Δημοτική Αρχή, για επισφαλή 7.500 τον χρόνο!!! Ξέρετε έναν επιχειρηματία, που θα έκανε τέτοια επένδυση; Τι διαχείριση είναι αυτή; Είναι διαχείριση ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.

2) Άλσος Ομορφοκκλησιάς “Βέϊκος”: Ένα μικρό ιστορικό είναι απαραίτητο για να κατανοήσετε το μέγεθος της εγκληματικής αδιαφορίας, υποκρισίας και του  θράσους της Δημοτικής Αρχής. Οι Αλβανοτσιγγάνοι εγκαταστάθηκαν στη περιοχή αυτή μετά το 2004 και για την ακρίβεια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής. Το 2003 εκεί υπήρχε μπάρα, που δεν μπορούσαν να μπουν αυτοκίνητα. Υπήρχαν από την Υπηρεσία Πρασίνου δύο εργάτες πρωί – απόγευμα, που φρόντιζαν το γκαζόν, το οποίο σημειώνουμε, σήμερα δεν υπάρχει. Αυτοί φύλαγαν τον χώρο, που σήμερα έγινε πάρκινγκ του παρακείμενου πανέμορφου Άλσους «ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ» του Δήμου Γαλατσίου. Και τα δύο αυτά μέτρα καταργήθηκαν με αποτέλεσμα την εγκατάσταση των συγκεκριμένων ανθρώπων σε τρεις οικισμούς, την μετατροπή του Άλσους σε χωματερή, την πυρκαγιά που κατάστρεψε τα πεύκα το 2007 και την εγκατάσταση  όλο και περισσότερων επιχειρηματιών. Το θέμα του Άλσους το ανέδειξαν δημόσια ο αείμνηστος Σπύρος Οικονομίδης, ο κ. Μπουρδούκος, ο κ. Τσερπάνης, η εφημερίδα ΖΩ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ, η (Π.Α.Κ) Πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικής  Κίνησης από το πρώτο περιοδικό, που βγήκε τον Μάιο του 2008 και οι απλοί  ανώνυμοι κάτοικοι  της περιοχής που ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με κορύφωση την εκδήλωση της Αντιπολίτευσης που έγινε τον Ιούνιο 2009. Λένε σε ιδιωτικές  συζητήσεις και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας πως πήρανε πρωτοβουλίες αλλά δεν βρήκανε ανταπόκριση από τον Δήμαρχο!!! ( Δημόσια βεβαίως κανείς δεν μίλησε!!!) Αξίζει να θυμίσουμε την συνάντηση που έκανε ο Δήμαρχος με τους Αρχηγούς των Παρατάξεων και άλλους παράγοντες, χωρίς την παρουσία της τότε Αντιδημάρχου, για το Άλσος Ομορφοκκλησιάς, που τους παρουσίασε τετελεσμένο, χαμένο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια!!! Η Δημοτική Αρχή κάτω από την πίεση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης έδωσε «παράσταση», αξιοποιώντας γνωστά για την «αντικειμενικότητά τους», τοπικά μέσα ενημέρωσης, ποζάροντας μάλιστα επιδεικτικά προ των δήθεν κατορθωμάτων τους ρίχνοντας τις σκηνές. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, σε λίγες ημέρες ξαναστήσανε οι τσιγγάνοι τις σκηνές.  Οι Εργολάβοι ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ. ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ.
Είναι διαχείριση αυτή; Ναι, είναι διαχείριση ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.

3.Δημοτική Συγκοινωνία: Αγόρασαν πανάκριβα τα σαράβαλα αυτοκίνητα που μονίμως είναι χαλασμένα. Ζήτησε τα στοιχεία ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Κολμανιώτης και τον εμπαίζουν. Ο κ Δούκας δημοσίευσε άρθρο, που αναλύει πόσο ακριβά αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα σαράβαλα, στο περιοδικό της Πρωτοβουλίας Αυτοδιοικητικής Κίνησης (Π.Α.Κ.).  Προσέφυγαν στα σαράβαλα της ΕΘΕΛ για να καλύψουν τα κενά. Οι δημότες μας σίγουρα δεν εξυπηρετούνται όπως το δικαιούνται. Είναι διαχείριση αυτή; Ναι είναι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ δημόσιου χρήματος.

4)Κτήμα ‘’Κολιόπουλου’’ Από το 2003 ο τότε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας Αριστείδης Χατζησαββίδης εισηγήθηκε στον δήμαρχο, την αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτήματος ‘’Κολιόπουλου’’ που βρίσκεται στον χώρο του Δημοτικού Σταδίου. Είχε συμφωνήσει με το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο μας να γίνει εκεί υπόγειο γκαράζ για τα απορριμματοφόρα και σταθμός Μεταφόρτωσης. Αντί να ξεκινήσει το 2003 αυτή η διαδικασία ξεκίνησε το 2008 με πέντε χρόνια καθυστέρηση.
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι διαχείριση ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ.

5) Κολυμβητήριο. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος της ευρύτερης περιοχής που δεν έχει Κολυμβητήριο. Καθόλου δεν απασχόλησε αυτό, την Δημοτική Αρχή.
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι διαχείριση ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ.

6) Μικροκομματισμός Αν πάτε στο Δημαρχείο τα πρωινά, θα διαπιστώσετε, ότι δεν έρχονται στο Δημαρχείο μετά τις 11 το πρωί μόνο τα πολιτικά πρόσωπα. Αρκετοί εργαζόμενοι παίρνοντας το παράδειγμα της πολιτικής ηγεσίας, προφανώς υιοθέτησαν αυτή την πολιτική. Στο παρελθόν θυμόσαστε, κατηγορούσαμε τους συνδικαλιστές του Δήμου μας, που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσιακές τους θέσεις, δίνανε πλασματικές υπερωρίες, για να παίρνουν ψήφους. Το ίδιο ακριβώς γίνεται σήμερα από αρμόδια πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με ορισμένους συνδικαλιστές, για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους, ιδιοτελή συμφέροντα. Φανατικά αρνούνται να δώσουν το κόστος των υπερωριών ανά άτομο, επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα.
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

7) Σελίδες δήμου στο internet Ασφαλώς δεν ξέρετε για τον ψηφιακό Δήμο, που τον χρυσοπληρώσαμε, (αρνούνται να δώσουν το κόστος που υπολογίζεται πάνω από 500 000 ευρώ), χωρίς να προσφέρει κάτι στους συμπολίτες μας Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

8) Παράνομες και αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες.  Στους κοινόχρηστους δημόσιους χώρους, συγκεκριμένες  διαφημιστικές εταιρίες, οικονομήσανε τεράστια κονδύλια, για αρκετά χρόνια, από τις παράνομες και αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες. Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι διαχείριση ΑΡΠΑΧΤΗΣ.

9) Προχειρότητα έλλειψη στρατηγικού σχεδίου Στα Δημοτικά Συμβούλια έρχονται πρόχειρες εισηγήσεις. Πρέπει κάποια στιγμή να μας πει η Δημοτική Αρχή γιατί σπατάλησε τόσα χρήματα στη δημιουργία ηλεκτρονικής πύλης, που προαναφέρουμε, χωρίς πρακτικά αποτελέσματα.  Ασφαλώς είναι περιφρόνηση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους να μην παρουσιάζονται έγχρωμα  και παραστατικά στην πύλη, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, να μην είναι σε δημόσια θέα οι μελέτες και το κόστος κάθε έργου. Προτείνει η Δημοτική Αρχή εντελώς πρόχειρα λύσεις που δεν εφαρμόζονται και παραβιάζονται προκλητικά και καταστροφικά. Στην οδό Σμύρνης πάνω στις πλάκες που πρόσφατα τοποθετήθηκαν, υπάρχουν φωτογραφίες, με ένα σωρό αυτοκίνητα παρκαρισμένα.
ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ένα θέμα που αφορά τις επενδύσεις, πάνω από το 1/3 του προϋπολογισμού του  Δήμου μας. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να γίνεται ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Η εισήγηση – έκθεση  που δόθηκε την τελευταία χρονιά, στους Δημοτικούς Συμβούλους, είναι πέντε σειρές, ενώ ο εισηγητής ανέφερε τέσσερις σελίδες κειμένου στο Δημοτικό Συμβούλιο. ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ ΣΚΟΠΙΜΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Στις πέντε σειρές λέει «μετά από καταγραφή των αναγκών στους διάφορους συνοικισμούς του Δήμου» Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή η καταγραφή στην έκθεση; Γιατί δεν αναρτάται στην ιστοσελίδα μας για ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, των συμπολιτών μας για να καλλιεργηθεί και η συμμετοχική διαδικασία;
Οι αριθμοί μελετών όπου αναφέρονται δεν έχουν καμιά πρακτική αξία. Θα είχε αξία η ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας όλων των μελετών, που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ.
Στις πιστώσεις αναφέρονται ποσά στα συνεχιζόμενα έργα χωρίς να γίνεται αναφορά στο προηγούμενο κόστος, στο χρόνο και στο συνολικό κόστος του κάθε έργου.
Οι τίτλοι  είναι γενικόλογοι π.χ ανακατασκευή οδοστρωμάτων κατηφορικών οδών, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένους δρόμους, δεν αναφέρει, πόσες φορές τους ανακατασκευάσαμε και γιατί; Τι έφταιξε και τα ξαναφτιάχνουμε; Δεν αναφέρουν λέξη. Η ουσία είναι άλλη. ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ, Η ΠΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

10) Αδιαφορία Δύο φορές παραβίασαν άγνωστοι  το Δημαρχείο και πήρανε 1000 βεβαιώσεις παραμονής για τους μετανάστες την πρώτη φορά. Την δεύτερη φορά έγινε παραβίαση τις ημέρες του Πάσχα. Την Τετάρτη του Πάσχα που κάναμε Δημοτικό Συμβούλιο  στο θέμα των ανακοινώσεων ο Δήμαρχος καμία αναφορά δεν έκανε για το συμβάν. Λέγεται ότι πωλούνται στο παράνομο κύκλωμα αυτές οι βεβαιώσεις 3.000 ευρώ η μία.
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι διαχείριση ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ.
11) Παρανομίες Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι κατασκευαστές, κάνουν ότι γουστάρουν, στις δε πρασιές τους χτίζουν παράνομα κανονικές κατασκευές και κλείνουν όλο τον χώρο αδιαφορώντας για τους πεζούς και το δημόσιο συμφέρον. Την ίδια στιγμή Δημοτικοί Σύμβουλοι καταγγέλλουν σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ότι εμπλέκονται στελέχη της Δημοτικής Αρχής στο ΕΓΚΛΗΜΑ και  αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα.
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

12)Κοινωνική πολιτική.  Στα περίπου οκτώ χρόνια της Δημοτικής Αρχής το έλλειμμα της κοινωνικής πολιτικής είναι τεράστιο. Από το 2003  αμέσως μετά την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής, τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα <<Βοήθεια στο σπίτι>> τους απόλυσε και μετά από δικαστικούς αγώνες, λίγο πριν τις εκλογές  του 2006, επαναπροσλήφθηκαν ως μόνιμοι, πληρώνοντας τους μισθούς, χωρίς φυσικά να προσφέρουν στους δημότες μας, τις υπηρεσίες τους, που τόσο πολύ τις είχαν ανάγκη. Είναι απαραίτητο να σας γνωστοποιήσουμε ότι αυτά τα χρήματα τα πληρώσαμε από τον Δημοτικό προϋπολογισμό, ενώ αν υλοποιούσαμε το πρόγραμμα, θα τα εισπράτταμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόγραμμα αυτό, σας ενημερώνουμε ότι  συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Αυτά τα πάρα πολλά χρήματα, θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες της κοινωνικής πολιτικής.  Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκε Σύλλογος Ανέργων στην πόλη μας. Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο βοήθεια στέγης, τηλεφώνου, φάξ, γραφείο και συνεργασία με τον Δήμο, χωρίς βέβαια καμία ανταπόκριση, για να μην αναφέρουμε πως υπήρξε και εχθρική αντιμετώπιση από ορισμένους. Με το κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΠΕΑ) δύο άτομα που είχαν προσληφθεί με το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατά 50% από τον ΟΑΕΔ  (πλησίον της σύνταξης) έμειναν στο δρόμο και άλλοι 10 που άγνωστο είναι αν βρήκαν δουλειά, για να συμπληρώσουν  τα ένσημα που θα τους εξασφαλίσουν την πολυπόθητη σύνταξη. Το τεράστιο έλλειμμα κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο μας κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Φιλότιμες οι προσπάθειες του προσωπικού και του κ. Βλασά που ασφαλώς δεν μπορούν να καλύψουν το ενυπάρχον πολιτικό κενό στον κρίσιμο αυτό τομέα. Η υποβάθμιση αυτού του τομέα, αποδεικνύεται και από την μεταστέγασή της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τέσσερις φορές στα πρώτα 6,5 χρόνια θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής.
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

13). Ρουσφετολογία Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα έξοδα, τις σπατάλες, που γίνονται από ανικανότητα, ρουσφέτια, σκοπιμότητες. Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ είναι η προστατευτική τους ασπίδα. Αυτό αφορά την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ και σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι εκτελούν εντολές, δεν χαράζουν πολιτική. Δεν εξηγείται διαφορετικά η άρνησή της Δημοτικής Αρχής, να δημοσιοποιήσουν στο διαδίκτυο όλες τις αποφάσεις, προκηρύξεις,  όλων των οργάνων του Δήμου, δεν εξηγείται διαφορετικά, να μην δίνουν τα έγγραφα που ζητούνται από Δημοτικούς Συμβούλους, ή να δίνονται με ουσιαστικές ελλείψεις. Δεν εξηγείται διαφορετικά να μην απαντούν σε αιτήματα δημοτών μας, για πάνω από έξι μήνες, για πάνω από ένα χρόνο. Δεν εξηγείται διαφορετικά, η έλλειψη ενημέρωσης των δικαιωμάτων που έχουν οι πολίτες. Δεν εξηγείται διαφορετικά να δίνονται πλασματικές υπερωρίες, πλασματικά νυχτερινά, πλασματικά Σαββατοκύριακα, να ζητάνε μισθολογικές καταστάσεις Δημοτικοί Σύμβουλοι και να το αρνείται η Δημοτική Αρχή, με την επίκληση του προσωπικού δεδομένου. Δεν εξηγείται διαφορετικά, προνομιακά να απασχολείται και να συναλλάσσεται σε δουλειές του Δήμου, συγγενής πρώτου βαθμού, διορισμένου πολιτικού προσώπου, που είναι δίπλα στο Δήμαρχο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, προβλέπει ο κώδικας συνέπειες. Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτό να συμβαίνει με την κόρη της Γενικής Γραμματέως του Δήμου και εξ απορρήτου του Δημάρχου από τα παλιά χρόνια στα διάφορα υπουργεία, η εξουσία της οποίας πηγάζει από τον Δήμαρχο, αφού επί της ουσίας τον αντικαθιστά; Πότε θα μας πούνε πόσες μελέτες πληρώθηκαν, χωρίς ποτέ να χρησιμοποιηθούν; Πόσες αναπλάσεις στους ίδιους χώρους σπάταλα έγιναν, πόσες φορές τα ίδια πεζοδρόμια σκάφτηκαν επισκευάστηκαν και ξανασκάφτηκαν, πόσες καταστροφές από εργολάβους εμείς τις επιβαρυνθήκαμε ή πλημμελείς εργασίες τους, παραλάβαμε; Ξέρετε πόσες ράμπες ΑΜΕΑ  έγιναν με τεράστια εμπόδια σε λίγα μέτρα;
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

14) Σπατάλες  Πρόσφατα νοίκιασαν κτήριο για  Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Καλογρέζα με διαδικασίες εξπρές, με 900 ευρώ τον μήνα. ΥΠΟΠΤΗ είναι αυτή η πράξη που δηλώνει δύο πράγματα: α) Δεν έκαναν έρευνα αγοράς στην περιοχή, γιατί οι πραγματικές τιμές είναι στο μισό αυτής ή β) κάποιοι τα πήρανε. Το δεύτερο σκέλος δεν αποδεικνύεται, όμως αποδεικνύεται το πρώτο σκέλος Τρίτη περίπτωση δεν υπάρχει. Αν ο Δήμαρχος έχει άλλη άποψη, προτείνουμε να ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο διαπαραταξιακή επιτροπή για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

15) Αδιαφάνεια Πρωτοσέλιδο της Τοπικής εφημερίδας ΖΩ, για παράνομη πρόσληψη ατόμου ως πολύτεκνο. Δεν αναφέρουμε το όνομά του γιατί δεν είναι στις προθέσεις μας να στοχοποιήσουμε ανθρώπους που κάτω από ανάγκες υπέκυψαν. Το συγκεκριμένο άτομο μένει στην ίδια πολυκατοικία με την Γενική Γραμματέα του Δήμου μας  κ. Αμπατζή, που την διόρισε ο Δήμαρχος και σύμφωνα με μαρτυρίες το άτομο αυτό είχε φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο της επιτροπής προσλήψεων, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ Καλογερόπουλο Βασίλη, που επίσης διόρισε ο Δήμαρχος. Ζητήσαμε μαζί με τον   κ. Κουκουλάρη να μας δοθούν αντίγραφα από τα πλαστογραφημένα στοιχεία κι η Δημοτική Αρχή μας το αρνήθηκε.  Μετά από αρκετό καιρό ο συγκεκριμένος ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ, χωρίς να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συμμετείχαν στην συγκεκριμένη παράνομη ενέργεια (πλαστογραφία κ.λ.π) και να τους γίνει καταλογισμός των μισθών που καταβλήθηκαν.  Συνεχίζουμε και επιμένουμε να ζητάμε στοιχεία για τις προσλήψεις της δεύτερης τετραετίας αυτής της Δημοτικής Αρχής, γιατί πιστεύουμε πως έγιναν και άλλες παρανομίες και το αρνούνται. Ζητήσαμε και από την Περιφέρεια, να παρέμβει για να πάρουμε τον πλήρη φάκελο των προσλήψεων από τον Δήμο και το ΑΣΕΠ για να υπάρξει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στην ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ της Δημοτικής Αρχής.
Είναι διαχείριση αυτό; Ναι είναι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

4. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ Π.Α.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Είμαστε κάθετα αντίθετοι και δεν ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ το ΨΕΜΑ την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, την ΚΟΡΟΙΔΙΑ, των πολιτικών, που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά. Στέλνουμε ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.  Η ΑΠΟΧΗ ευνοεί το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ και τους ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ.    
     
2.ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Οικονομική Αυτοδυναμία, μέσω της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ), χωρίς την παρέμβαση του κεντρικού κράτους,  και χωρίς πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση στους πολίτες. Αυτό ισχύει στην Ευρώπη και οι προϋπολογισμοί σε ισοδύναμους Δήμους είναι δεκαπλάσιοι. Έως τότε διεκδίκηση επί πλέον πόρων, από την κεντρική εξουσία  και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Συστατικό στοιχείο της Οικονομικής Αυτοδυναμίας, θα είναι να γίνουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας, Δημότες.  Δυστυχώς η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του φαινομένου των λεγομένων ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ κατά την συζήτηση του Νόμου, για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ δεν εισακούστηκε. Θα επιμείνουμε. ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στο Δημοτικό μας Συμβούλιο δεν έγινε, που είναι το πιο αρμόδιο όργανο, με ευθύνη της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Είναι γνωστό πως η χρηματοδότηση στους Δήμους σήμερα γίνεται βάσει των εγγεγραμμένων Δημοτών και όχι των κατοίκων. Δεν είναι σωστό με χρηματοδότηση για 50 χιλιάδες Δημότες, να κάνεις Κοινωνική πολιτική και να καλύπτεις τις ανάγκες, για 120 χιλιάδων κατοίκους. Ως προς την ΔΙΟΙΚΗΣΗ και την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, θα καθιερώσουμε την ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, πέρα και πάνω από τον Νόμο. Δεν κοστίζει καθόλου, απεναντίας εξοικονομεί πόρους. Όλες οι υπογραφές Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Προέδρων και όλες οι πράξεις του Δημοσίου, που αφορούν προμήθειες, παροχές υπηρεσιών προς το Δημόσιο, αναθέσεις ή χρηματοδοτήσεις, προσλήψεις, θα βρίσκονται, υποχρεωτικά, σε δημόσια θέα στο διαδίκτυο. Ανάρτηση όλων των αποφάσεων του Δήμου και των ΝΠΔΔ στο διαδίκτυο. Μόνο έτσι διασφαλίζεται, η σωστή διαχείριση, η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και η αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τόσο πολύ την έχει ανάγκη ο τόπος και ο ίδιος ο θεσμός.   Δωρεάν INTERNET σε όλους τους Δημόσιους χώρους, χωρίς την ΚΟΡΟΙΔΙΑ των κωδικών. Θα γίνεται ενιαίος μειοδοτικός διαγωνισμός στο Δήμο και τα Νομικά πρόσωπα για αναλώσιμα (γραφική ύλη, είδη καθαριότητας κ.λ.π) ανά έτος. Ενημέρωση και ανάρτηση του καταλόγου των προμηθευτών με προτεραιότητα τους Δημότες μας και κριτήριο τον ανταγωνισμό της αγοράς. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα έχουν στην διάθεσή τους, φορητούς υπολογιστές σε δικτυακή σύνδεση, με διαδικτυακή επικοινωνία. Έγγραφα θα ενημερώνονται, μόνο τα άτομα που δεν μπορούν να χειριστούν τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.  Όταν αξιοποιήσεις τα παραπάνω και βάλεις σε καλό δρόμο τα οικονομικά, μπορείς να αυξήσεις τους πόρους για: α) κοινωνική πολιτική, β) την επιμόρφωση των εργαζομένων και γ) την συμμετοχή των αιρετών σε συνέδρια και επιμορφωτικές εκδηλώσεις που τους εφοδιάζουν με γνώσεις για να αναβαθμίσουν τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, ακόμη περισσότερο. Θα υπάρχει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και αποτελεσματικότητα. Η διαφάνεια, η διαβούλευση, η επικουρικότητα, η συνέπεια, η ανανέωση, η σύνθεση, η ενότητα, η εργατικότητα, η αποτελεσματικότητα, θα είναι τα συστατικά στοιχεία της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. Δεν θα  ιδρύεται ΝΠΔΔ αν δεν εξασφαλίζεται το ελάχιστο προσωπικό. Τα πολιτικά στελέχη δεν θα υποβαθμίζονται, ούτε θα αντιμετωπίζονται ως υπηρεσιακοί παράγοντες, σε μόνιμες θέσεις, που δημιουργούν ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ. Απεναντίας αξιοκρατικά και εναλλασόμενα  θα αξιοποιούνται ανάλογα με την ΠΡΟΣΦΟΡΑ τους. Πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πληροφορικής και τεχνογνωσίας για πρωτοποριακή, αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών, καταγραφή και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στην πόλη μας, τις νέες δυνατότητες ενημέρωσης, συμμετοχής και κινητοποίησης ευρύτερων εθελοντικών δυνάμεων, για κάλυψη αναγκών των κατοίκων. Θα αναγκαστούμε σε λίγο καιρό να εισπράττουμε μόνοι μας τα ανταποδοτικά, λόγω κατάργησης του μονοπωλίου της ΔΕΗ, που σήμερα πληρώνουμε  300  χιλιάδες ευρώ ετησίως, για την είσπραξή τους. Είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε. Η  ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ για να καλύψει ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, λόγω των πρόσφατων ΑΔΙΚΩΝ μέτρων της Κυβέρνησης σε βάρος των μη προνομιούχων Ελλήνων. Κατά την άποψή μας το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, αφορά το 1/3 του προϋπολογισμού, έχει δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων, πρέπει να είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ενταγμένο σε μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό, να γίνεται αναλυτική συζήτηση μετά από ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, γιατί αφορά το μέλλον του τόπου.  Θα ανεβαίνουν κοστολογημένες όλες ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. Θα γίνει Μητρώο ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ συνδημοτών μας,  για αξιοποίησή τους και μείωση του κόστους, με παράλληλη ενίσχυση της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. Θα ξεκινήσουμε την δημιουργία μόνιμων καναλιών στα πεζοδρόμια, για τα καλώδια ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΦΩΤΙΣΜΟΥ κ.λ.π.  Θα σταματήσει το καθεστώς του «ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ» για να κονομάνε ορισμένοι. Θα εγκατασταθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μηχανή προβολής, για τα κακώς κείμενα και παρουσιάσεις προτάσεων.    
                                  
3.  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Στην σημερινή εποχή της κατοχής από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και τους τοκογλύφους δανειστές, που κάνουν αναδιανομή του πλούτου, δημιουργώντας περισσότερους φτωχούς, είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ η άσκηση μεγαλύτερης  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Οι άνεργοι, οι ΑμεΑ,  οι μειονεκτούσες ομάδες, οι οικονομικοί μετανάστες, τα θέματα της ανεργίας-απασχόλησης, της φτώχειας, της  Δημοτικής Συγκοινωνίας, της κατασκήνωσης, της κοινωνικής πολιτικής, της ποιότητας ζωής, γενικότερα έχουν ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στις συνθήκες που επιβάλει η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ Κυβερνητική Πολιτική μέσω του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Απαιτούνται πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους, που θα αξιοποιούν την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που προαναφέραμε για την εξοικονόμηση πόρων, τα Ευρωπαϊκά  προγράμματα για ανάπτυξη της κοινωνικής πολιτικής και της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ.  Οι φορείς του Δήμου, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης θα συνεργαστούν εξειδικευμένα στους πάρα πάνω τομείς. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο δραστηριοποιούνται στην κοινωνική οικονομία. Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία, γιατί προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα, υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και περιορίζει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.    Ασφαλώς οι εργαζόμενοι, ιδεολογικά πρέπει να στηρίζουν μονίμως, παραγωγικά και ανταγωνιστικά αυτή την μορφή κοινωνικής οικονομίας. νταμοιβή στους παραγωγικούς εργαζόμενους και συνέπειες στους τεμπέληδες.  Η αξιοποίηση του Συλλόγου Ανέργων και αντίστοιχων φορέων, θα είναι προτεραιότητα μας. Θα συζητήσουμε με τους επιχειρηματίες, να προσλαμβάνουν πρώτα τους Δημότες μας και εφόσον δεν υπάρχουν ειδικευμένοι, να προσλαμβάνουν άλλους. Θα καθιερώσουμε ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ κάρτα Δημότη για περισσότερες Κοινωνικές παροχές, στους πραγματικά ανήμπορους, στην Κατασκήνωση που θα μεγαλώσει η διάρκειά της, στα ΚΑΠΗ, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στον Αθλητισμό, στον Κινηματογράφο Αστέρα που θα τον εκμεταλλευόμαστε εμείς, με την επέκταση και καθιέρωση θερινού Κινηματογράφου, στις προσλήψεις ορισμένου χρόνου, στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για τους εργαζόμενους γονείς που δεν ξέρουν που ν’ αφήσουν τα παιδιά τους, τους θερινούς μήνες και σε λοιπές κοινωνικοοικονομικές  δραστηριότητες. Δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου για τους πραγματικά απόρους
4.ΑΛΣΟΣ ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΒΕΪΚΟΣ). Περίφραξη και δενδροφύτευση σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επικαιροποίηση της μελέτης από το Υπουργείο, για να γίνει ένας χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής. Θα κινητοποιήσουμε σε συνεργασία με μέσα μαζικής ενημέρωσης και φορείς της κοινωνίας πολύ κόσμο, για να δημιουργήσουμε ένα κόσμημα δίπλα μας, που τόσο μεγάλη ανάγκη το έχει ο τόπος μας, η Αθήνα, ιδιαίτερα μετά τις τεράστιες οικολογικές, καταστροφικές πυρκαγιές που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Έτσι θα καλύψουμε το μεγάλο έλλειμμα πρασίνου που υπάρχει στην πόλη μας. Οι επιχειρηματίες θα απομακρυνθούν και θα παλέψουμε, μαζί με τους φορείς των Δήμων της ευρύτερης περιοχής να παραμείνει Αθλητικό Κέντρο το Ολυμπιακό ακίνητο, στην υπηρεσία των Αθλητικών  Φορέων, που ομολογουμένως πάσχουμε από Αθλητικούς χώρους και αναμφίβολα πληρώθηκαν από την φορολογία μας. Τα ψηφίσματα δεν αρκούν  γι’ αυτό.
5. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  Θα τηρηθεί η αρχή, «Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ». Όσοι πολίτες έχουν πάει στον ΄΄Βασιλόπουλο’’ στα Πευκάκια έχουν διαπιστώσει ότι κάνει  ανακύκλωση με κίνητρα. Πώς μπορεί να δίνει κίνητρα ο ΄΄Βασιλόπουλος’’ και δεν μπορούμε εμείς; Να σημειώσουμε ότι αυτά τα σπιτάκια καταλαμβάνουν χώρο όσο δύο θέσεις παρκινγκ. Μπορούν να τοποθετηθούν σ’όλα τα σούπερ Μάρκετ, στα σχολεία και στις Λαϊκές Αγορές.    Ειδικά στις Λαϊκές θα υπάρξει αυστηρός Κανονισμός Καθαριότητας, που όποιος πωλητής τον παραβιάζει, θα αποκλείεται από την Λαϊκή. Ανάλογα με τα υλικά ανακύκλωσης που θα πηγαίνει ο κάτοικος θα του επιστρέφονται χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη που παρακρατούνται σήμερα μέσω  των λογαριασμών  της ΔΕΗ. Μελέτη θα προσδιορίσει την ανταπόδοση. Τα υπόλοιπα οργανικά σκουπίδια θα πηγαίνουν για κομποστοποίηση (λίπασμα) και παραγωγή ρεύματος.                                       Η συνεργασία των πέντε Δήμων, οι δημόσιες δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης να στηρίξει πρωτοβουλίες και προσπάθειες στον τομέα αυτόν, στην σημερινή συγκυρία της επιβολής προστίμων, από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τις παράνομες χωματερές , είναι η προσφορότερη περίοδος για να ξεκινήσει από τον δικό μας Δήμο αυτή η ΠΙΛΟΤΙΚΗ πρωτοβουλία.  Ο ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων  Νομού Αττικής) που διαχειριζότανε πάρα πολλά χρήματα, μόνο από τον Δήμο μας εισπράττει περίπου ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, σωστά καταργήθηκε ως αντιπαραγωγικός.                                                                      Χρειάζεται να καθοριστεί νέος τρόπος εισφορών, ανάλογα με τα σκουπίδια που πηγαίνει ο κάθε Δήμος στους ΧΥΤΑ, που στόχος μας είναι να γίνουν ΧΥΤΥ, δηλαδή από χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, να μετατραπούν σε χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων. Μόνο με τέτοιες δράσεις προστατεύουμε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και εκμεταλλευόμαστε  τον πλούτο των σκουπιδιών. α παιδιά και οι κάτοικοί μας έτσι διαπαιδαγωγούνται πρακτικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα κλαδιά και τα ξύλα μπορούν να γίνονται πριονίδι αντί να πηγαίνουν στην χωματερή. Το χειμώνα το πριονίδι μπορεί να ζεσταίνει ένα δημόσιο χώρο.Τα υπόλοιπα πολλά λόγια, περιορίζονται στον ωχ αδερφισμό, τον αποπροσανατολισμό και στην επικοινωνιακή πολιτική.
6.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ-ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ-ΒΑΔΙΣΙΜΟΤΗΤΑ. Μεγάλος στόχος που πρέπει να απαντήσουμε ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ πως θα γίνει, που θα βρεθούν οι πόροι για να ξεκινήσει την κατασκευή σ’ όλες τις πλατείες και δημόσιους χώρους υπόγειων πάρκινγκ. Η συνεργασία με ΥΓΙΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ είναι ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση. Μελέτες που θα γίνουν θα προσδιορίσουν τον τρόπο συνεργασίας και αξιοποίησης αυτών των δυνατοτήτων.  Με αυτόν τον τρόπο θα αδειάσουν οι δρόμοι, από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, θα διευκολυνθεί η κυκλοφορία, θα κατασκευαστούν ποδηλατοδρόμοι όπου είναι εφικτό, θα καθαρίζονται οι δρόμοι με μηχανοκίνητα μέσα και ασφαλώς θα εξασφαλιστεί η βαδισιμότητα  για τους πεζούς ,τις μητέρες με τα καρότσια, τους ΑμεΑ. Με ανάπτυξη και καλή οργάνωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ακόμη περισσότερο θα διευκολυνθεί η κυκλοφορία. Στα πεζοδρόμια θα γίνουν μόνιμα κανάλια προς ενοικίαση στις διάφορες εταιρίες (ευρυζωνικότητας κ.λ.π) χωρίς να καταστρέφονται συνεχώς οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια από τους διάφορους εργολάβους και παράλληλα να σπαταλούνται τεράστια κονδύλια. Στο οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του Περισσού, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, που ακόμη μένουν οι δήθεν σεισμόπληκτοι η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ της Δημοτικής Αρχής είναι προκλητική. Θα διεκδικήσουμε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ και επάνω μια όμορφη πλατεία για τους κατοίκους της περιοχής.  Μέχρι σήμερα  το φαινόμενο ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ  που έχει γίνει πολλές φορές στους ίδιους χώρους, είναι μέτρο  αντιαναπτυξιακό, χαρίζει  προκλητικά, πάρα πολλά χρήματα στους εργολάβους, ίσως με το αζημίωτο και συμβάλλει πάρα πολύ στην αναξιοπιστία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην Πόλης μας θα παίξει καθοριστικό ρόλο, στο θέμα αυτό.
7. ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – ΓΗΠΕΔΟ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ.  Είμαστε ο μεγαλύτερος Δήμος της περιοχής και ο μοναδικός που δεν έχουμε κολυμβητήριο. Χώρο έχουμε στο Στάδιο, χρήματα  δεν έχουμε.  Μπορούμε όμως, με δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος, να το κατασκευάσει και να το εκμεταλλευτεί για συγκεκριμένα χρόνια  ένας επιχειρηματίας, παραχωρώντας δωρεάν διαδρομές για τα παιδιά των δημοτών μας που αθλούνται στον Αθλητικό Οργανισμό.  Σε συνδυασμό με αναψυκτήριο θα γίνει ένας όμορφος πόλος ψυχαγωγίας και Άθλησης.  Ασφαλώς θα προχωρήσουμε παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς την δεύτερη φάση του σταδίου, τις κερκίδες που θα καλυφθούν με βολταϊκά τόξα, για παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας. Η ηλιακή ενέργεια πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί με επενδύσεις σε όλους τους Δημόσιους χώρους. Κάτω από τις κερκίδες στα γραφεία θα φιλοξενηθούν όλοι οι αθλητικοί πολιτιστικοί φορείς της πόλης.   Αντιλαμβάνεται ο καθένας την τεράστια πολύπλευρη ΥΠΕΡΑΞΙΑ αυτού του πολιτιστικού εγχειρήματος.
8.  ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ο θεσμός αυτός θα εξειδικευτεί σε αξιοποίηση γνώσεων πχ ξένες γλώσσες, πληροφορική, μουσική, χορό κ.λπ. Είναι μέτρα που βοηθούν τα παιδιά να έχουν ελεύθερο χρόνο στο σπίτι και οι γονείς να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα στην παραπαιδεία. Σε συνεργασία οικονομική και προγραμματική με το Υπουργείο Παιδείας, τους αντίστοιχους φορείς  μπορούμε να ξεκινήσουμε πιλοτικό πρόγραμμα.  Μπορούμε να επεκτείνουμε χρονικά, την Δημιουργική Απασχόληση των παιδιών που οι γονείς τους εργάζονται. Η δια βίου εκπαίδευση είναι σύγχρονος Ευρωπαϊκός θεσμός και θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό.
9.  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. Πραγματική καινοτομία και διεκδικητικός στόχος από την Κεντρική Εξουσία, στον τομέα αυτό θα ήταν τα τμήματα Τάξης της  Αστυνομίας να υπάγονται στον Δήμαρχο, στην Δημοτική Αρχή. Η σύνθετη παρουσία Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας, με σωστό προγραμματισμό, χωρίς ρουσφετολογικές παρεμβάσεις, θα είχε πολλαπλάσια αποτελέσματα για την ασφάλεια των κατοίκων. Θα αναπτυχθεί πλήρες κανονιστικό σχέδιο, θα παρθούν αποφάσεις που θα τηρούνται, θα εφαρμόζονται από όλους, για όλους. Η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, μπορεί να φωτίσει όλη την πόλη, που αναμφίβολα συντελεί στην ασφάλεια.     Θεωρούμε περιττό να το αναφέρουμε, αλλά  είναι επιβεβλημένο να τηρείται συνεχώς η οδοσήμανση, η κυκλοφοριακή σήμανση με ευανάγνωστα σήματα χωρίς να τα σκεπάζουν  κλαδιά των δένδρων. Κάτοικοι θεωρούνται και τα παιδιά στα σχολεία και στις παιδικές χαρές,  γενικά στους χώρους που παίζουν και πρέπει να υπάρχει ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
10.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.Άμεση ανατροπή της κατεστημένης και βαθιά γραφειοκρατικής αντίληψης για τον πολιτισμό. Νέος επιτέλους κανονισμός στο ΝΕΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ που θα δημιουργήσουμε, ριζική αναθεώρηση των προσανατολισμών του, ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς στην πόλη μας.  Στο Διοικητικό του Συμβούλιο να συμμετέχουν εναλλάξ δραστήρια μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Πολιτιστικών Συλλόγων. Αντίστοιχη συμμετοχή θα καθιερωθεί και στα άλλα ΝΠΔΔ. Συνολική στήριξη των σωματείων της πόλης μας ώστε να δημιουργούν τμήματα δημιουργικής έκφρασης. Έτσι όλοι θα φροντίζουν να έχουν μερίδιο στα πνευματικά δρώμενα. Χρειαζόμαστε ένα ευρύ δίκτυο πολιτιστικής έκφρασης σε κάθε γειτονιά, όλο το χρόνο.  Άμεση κινητοποίηση όλων των εθελοντών που μπορούν αν συμβάλουν στην ανεύρεση και υλοποίηση βιώσιμων υποδομών πολιτισμού, αξιοποιώντας σχετική ευρωπαϊκή εμπειρία.    Ενεργοποίηση των σχετικών παραμέτρων της ιστοσελίδας του Δήμου, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι γίνεται και στον πολιτισμό.  Ο πολιτισμός και η ιστορία αυτού του τόπου δεν μπορεί να στηρίζεται στην περιορισμένη δράση μονίμως διορισμένων ατόμων. Ούτε θέλουμε η μνήμη να εξαντλείται στους Μικρασιατικούς Συλλόγους που σεβόμαστε την σπουδαία δουλειά τους. Υπάρχουν και άλλοι Σύλλογοι στη Νέα Ιωνία που διεκδικούν μερίδιο στην προοπτική μας αλλά και στην ιστορία μας. Χωρίς δεύτερη κουβέντα πρέπει όλοι να στηριχθούν με ευέλικτους τρόπους και όχι η όποια οικονομική επιχορήγηση να δίνεται με το σταγονόμετρο και μετά από ιδιότυπες εξετάσεις νομιμοφροσύνης των Διοικητικών τους Συμβουλίων στα κελεύσματα των παρασκηνίων. Αναφερόμαστε ξεχωριστά στο ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ  του ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ  ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ που δεν αναδείχθηκε, δεν αναβαθμίστηκε  για να ΤΙΜΗΘΕΙ  όπως αξίζει παρά την δημόσια δέσμευση του Δημάρχου. To ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ πρέπει να πάρει ΕΘΝΙΚΑ χαρακτηριστικά, απέναντι στην συστηματική ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ από την Δημοτική Αρχή. Για την Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος(Π.Α.Κ), το θέμα αυτό είναι υψίστης σημασίας. Πρέπει αυτή τη σημαντικότατη ημέρα, που είναι παραμονές της 25ης Μαρτίου, να γιορτάζεται στο μνημείο με συγκέντρωση όλων των μαθητών-τριών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους κατοίκους, να γίνονται ομιλίες από τον εκάστοτε Δήμαρχο και έναν εκπαιδευτικό, για να γνωρίσουν οι νέοι μας την νεότερη ιστορία του τόπου μας. Άλλωστε τα σχολεία μας δημιουργούν μέσα από επιτυχημένους θεσμούς, έργα που μπορούν να είναι στοχευμένα στις προτεραιότητες αυτές. Αυτή Θα είναι η μεγαλύτερη ΤΙΜΗ για την ΙΣΤΟΡΙΑ, για τους ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ, που θυσιάστηκαν για τα ΙΔΑΝΙΚΑ και την πατρίδα.
11. «ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ- ΜΕΡΕΣ ΖΩΗΣ» Αυτός θα είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων. Όσον αφορά το περιεχόμενο των εκδηλώσεων πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Πολιτισμός και παράδοση όχι μόνο από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και τους Φορείς της Πόλης αλλά και από πρόσωπα και ομάδες  ανθρώπων που δημιούργησαν και δημιουργούν πολιτισμό (δημιουργοί). Είναι απαράδεκτο να δίνονται τεράστια κονδύλια, σε τραγουδιστές ονόματα. Τα χρήματα αυτά έπρεπε να διατεθούν για τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ πολιτισμού της πόλης μας που όφειλαν και οφείλουμε μέσα από τους Φορείς Δημόσιους και Κοινωνικούς να τους γνωρίζουμε να τους παροτρύνουμε, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους δημιουργούς. Να τους καλύψουμε με μέσα, για την ανάδειξη και προβολή της δουλειάς τους. Έτσι δίνουμε κίνητρα στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, και παράλληλα κινητοποιούμε τους συνδημότες μας. Στην πορεία του χρόνου, ΣΤΟΧΟΣ  πρέπει να γίνει ο θεσμός αυτός να  ΚΑΤΑΞΙΩΘΕΙ και να γίνει διακύβευμα  για τους κατοίκους της Αττικής.
12. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του Δήμου, των ΝΠΔΔ, με τους φορείς και τους πολίτες. Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ μαζί τους, οι συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων, θα έχουν ουσιαστικό δημιουργικό περιεχόμενο. ΜΑΖΙ με τους πολίτες, ΜΑΖΙ με τους φορείς μπορούμε να ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ τους ΣΤΟΧΟΥΣ μας που είναι η αναβάθμιση της ποιότητας στη ΖΩΗ μας. Μία συνεργασία που θα συμβάλλει  οικονομικά  στις δράσεις των φορέων,  θα σέβεται την αυτονομία του καθένα και θα αναδεικνύει τη διαφορετική άποψη.
13.  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα σε όλο το φάσμα της ζωής. Χρειάζεται να δώσουμε όραμα και βήμα δράσης στους ενεργούς πολίτες, καταθέτοντας και υλοποιώντας τον αντίστοιχο κοινωνικό και πολιτιστικό προϋπολογισμό. Πρότυπα του εθελοντισμού πρέπει να είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρωτίστως ο Δήμαρχος
14. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Το φαινόμενο αυτό ως Χώρα και Έθνος το ζήσαμε έντονα. Στην πόλη μας μετανάστες από την Μικρά Ασία πρωτοεγκαταστάθηκαν. Εσωτερική μετανάστευση πολλαπλασίασε τους κατοίκους από όλα σχεδόν τα μέρη της πατρίδας μας. Πάρα πολλοί συμπατριώτες μας ζουν εργάζονται και αναπτύσσονται στην Γερμανία ,την Αμερική, την Αυστραλία και αλλού. Είναι απόλυτα βέβαιο, πως κανένας δεν φεύγει από την πατρίδα του όταν περνάει καλά.  Η πολιτική για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης αρθρώνεται σε τρεις διακριτούς αλλά συμπληρωματικούς μεταξύ τους κανόνες.  Πρώτος άξονας και κανόνας είναι οι εγγυήσεις ασφάλειας του τίτλου νόμιμης διαμονής. Δεύτερος άξονας είναι οι τομεακές πολιτικές κοινωνικής ένταξης και τρίτος, είναι τα μέτρα για τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή που καταλήγουν στη δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, ιδίως σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς μετανάστες που διαμένουν ήδη στη χώρα τουλάχιστον για ορισμένο χρόνο.  Επίσης για εκείνα τα παιδιά που έχουν λάβει ελληνική εκπαίδευση ορισμένης τουλάχιστον διάρκειας. Αυτή η νέα μεταναστευτική πολιτική  είναι χρέος μας. Είναι χρέος πολιτικό απέναντι στην ελληνική κοινωνία που δικαιούται να ζήσει συνθήκες συνοχής και ασφάλειας. Είναι χρέος ηθικό απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς συμπολίτες μας που ήδη ζουν και εργάζονται μαζί μας. Είναι τέλος χρέος μας ιστορικό γιατί εμείς δεν ξεχνάμε ότι είμαστε έθνος μεταναστών, είμαστε λαός που έζησε και δημιούργησε όχι μόνο στη μητρόπολη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο». Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως Π.Α.Κ. Νέας Ιωνίας δεσμευόμαστε, να υπάρχει εκπροσώπηση των μεταναστών με συμμετοχή στα Δημοτικά Συμβούλια, για να προχωρήσει ομαλά και προοδευτικά η ενσωμάτωση στην κοινωνία μας.
15. ΝΕΟΛΑΙΑ. Ο (ΔΟΝΝΙΑ) Δημοτικός Οργανισμός Νεολαίας, δεν ανταποκρίθηκε στις ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ της νεολαίας. Αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων, ότι ο ΔΟΝΝΙΑ δεν τα κατάφερε να συσπειρώσει όλες τις τάσεις της νεολαίας, απεναντίας κυριάρχησαν αντιλήψεις διαφθοράς και ιδιοτέλειας. Αρνητικό θεωρούμε επίσης το γεγονός της συστηματικής υποβάθμισης παραμέλησης του θεσμού  των Τοπικών Συμβουλίων των Νέων από την Δημοτική Αρχή. Ο θεσμός αυτός πρέπει μαζικά να εκφράσει μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια τις αγωνίες, τις προσδοκίες, τις ελπίδες και τις προτάσεις  των ΝΕΩΝ.
16.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ.  Στα πλαίσια της αποκεντρωμένης Δικαιοσύνης θα διεκδικήσουμε να έρθει στην πόλη μας.
17 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.  Θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για να γίνει ένα ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  Ιωνικών προδιαγραφών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, με παράλληλη μεταφορά του σχολείου σε δημόσιο βιομηχανικό χώρο της Ελευθερούπολης. Το Δημαρχείο αυτό θα έχει προδιαγραφές πεντηκονταετίας και θα έχει όλες τις υπηρεσίες συγκεντρωμένες κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ και μεγάλο χώρο παρκινγκ που θα εξυπηρετεί άνετα τους Δημότες μας .
     
  5. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
  Η προγραμματική μας πρόταση είναι προϊόν της Συντονιστικής Επιτροπής Π.Α.Κ., εμπλουτίστηκε στην  Συνέλευση των φίλων της τότε Πρωτοβουλίας, στις συνεργασίες με φορείς της πόλη μας και τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,  με προτάσεις για τις κεραίες, για τις εγκαταλελειμμένες πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, για τους Μετανάστες, για το περιβάλλον, την Ιστορία και τον πολιτισμό, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αναβάθμιση της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ. Ασφαλώς θα συνεχιστεί- ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά από την ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με συνεχή διάλογο όπως προαναφέρουμε με όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς αθλητικούς φορείς, έως την υλοποίησή του.
                ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (Π.Α.Κ)
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει.        
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.
 Αγάθων,450-400 π.Χ.,Αρχαίος τραγικός

1 σχόλιο:

  1. Την χάσατε τελείως την μπάλα στις "προγραμματικές σας θέσεις" για τους "οικονομικούς μετανάστες". Σοβαρά δεσμεύεστε "να υπάρχει εκπροσώπηση των μεταναστών με συμμετοχή στα Δημοτικά Συμβούλια, για να προχωρήσει ομαλά και προοδευτικά η ενσωμάτωση στην κοινωνία μας"; Για ποιά ενσωμάτωση μιλάτε; Ἐχετε μήπως δει την τεράστια πλειοψηφία να θέλει νά ενσωματωθεί; Ισα-ἰσα κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν πόσο ξένοι είναι προς οτιδήποτε Ελληνικό ή Ευρωπαικό. Δηλαδή αυτός που μπήκε παράνομα στη χώρα, θα έχει λόγο και στο πως θα κυβερνούμε την πὀλη μας;; Αφήστε δε τις αηδίες περί Ελλήνων μεταναστών: οι Έλληνες, όπου κι αν πήγαν, ήταν 99,9% ΝΟΜΙΜΟΙ μετανάστες με προσκλήσεις και όχι νομιμοποιημένοι λαθραία εισελθόντες. Πού πήγε αλήθεια το σύνθημα του Ανδρέα "Η Ελλάδα ανοίκει στους Ἐλληνες"; Εσείς μας λέτε ότι η Ελλάδα ανοίκει εξίσου στους Πακιστανούς, Σομαλούς, Αφγανούς κλπ. Μήπως είστε εναντίων των γηγενών Ελλήνων;; Να εύχεστε να μην γνωρίζουν οι κάτοικοι της Ν. Ιωνίας (εγώ κατοικώ στη Ν. Ιωνία) αυτές σας τις θέσεις γιατί θα εισπράξετε πολύ ΜΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή