Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Σχόλια της εφημερίδας ΖΩ για τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων

 Από zonews.gr
Πως στο διάολο τους μέτρησε;
 
O θεός να σε φυλάει από τ΄ άδικο (ναι ρε μωρό, κι απ΄ την κακιά γυναίκα. Έχεις να κάνεις καμιά τοποθέτηση επί του θέματος; Α, είπα κι εγώ…). Κούκλα το Παναιτώλιο Σούλα μου. ΚΟΥ-ΚΛΑ! Με τα φωτάκια του, τα πλακάκια του, τα μαρμαράκια του ένα γύρω, να σπάει η...
...πικρίλα από τα χώματα. Άσε ρε Βασιλιά Ήλιε με τις Βερσαλλίες σου… Εδώ μιλάει ο Υπουργοδήμαρχος Πράσινος Ήλιος, με το Παναιτώλιο του…
Μέχρι και ειδικό γκαζόν από την Ιταλία σου έφερε Σούλα, (το είπε, το είπε). Για αυτό και καθυστέρησαν τα εγκαίνια. Όχι για να μεταφερθεί από τη Βενετιά, ο σύντροφος Τζωρτζάτος δεν είχε γίνει ακόμη τηλεπερσόνα, αλλά γιατί ως λατίνα αριστοκράτισσα η… χλωρίς ήθελε μια συγκεκριμένων προδιαγραφών και φύτευση και βροχόπτωση για να έρθει να περαιώσει το πράσινον της.
Θα μου πεις, Σούλα, και γιατί να φέρουμε χλόη από ξένους τόπους…Ε, ξέρεις δα, πως είναι ο Έλληνας, άμα δε γνωρίζει ένα θέμα («πράσινο» για τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή) εμπιστεύεται την τεχνογνωσία των… ξένων. (Και σου κανε ένα γκαζόν!!!).
Αρκετόν, για τις οικολογικές σου ανησυχίες. Μη ζητάς και… χώμα. Να πιάσει και μια βροχή
να λασπώσεις το τακουνάκι σου; (Το είπε, το είπε). Καρδιά παραπονιάρα Σούλα, ότι και να σου κάνουν παραπονούμενη θα είσαι. Τι πάει να πει, και τι σε νοιάζει αν θα λασπώσεις το… αναλώσιμο κινέζικο του βαλάντιου σου, το ζήτημα είναι μην το σπάσεις στο… πλακάκι (λόγω αναλώσιμου;) Και πιάσε κι ένα παντεσπάνι για το 4!
Ο θεός να σε φυλάει από τ΄ άδικο… (μέρος δεύτερον) ή Να ΄τανε η ζήλεια ψώρα! Ποιοι είναι αυτοί οι 22 (το είπε, το είπε) που πήγαν κι έκαναν ζημιές στο Παναιτώλιο ε; Και ποιοι ήταν αυτοί που τους μέτρησαν ε; Οι κάτοικοι της περιοχής που ζώστηκαν τα φουσεκλίκια και πήγαν αυθορμήτως μες στη μαύρη νύχτα και κυνήγησαν τα κακοποιά στοιχεία; Και ποιος παίρνει όρκο δηλαδής, πως κι ένας 23ος ευθυτενής δεν κρυβόταν πίσω από το πεύκο και τελικά αυτή η… σουπιά δεν ήταν πίσω απ΄ όλα κι οι υπόλοιποι 22 ήταν απλώς φυσιολάτρες που απολάμβαναν το δώρο της δημοτικής αρχής στους δημότες…
Όχι, γιατί εμένα το 22, Σούλα μου κάνει ακόμη πιο διαφημιστικό παύλα δυσφημιστικό… νούμερο, από το γνωστό πια έντεκα οκτώ κ.λ.π. (Τυχαίο; Δε νομίζω!)
Είκοσι δύο λεπτά βία, αν διήρκησαν μαζί και ο λόγος του δημάρχου ΚΑΙ του νομάρχη και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού στα εγκαίνια του Παναιτωλίου. Που είναι οι μακρόσυρτοι φιλιππικοί στην εκδήλωση Μανούρη; (τυχαίο; δε νομίζω!)
Πάντως τώρα κοιμόμαστε πλέον ασφαλείς. Όχι μόνο η δημοτική αστυνομία φυλάει τις Ιωνιώτικες Βερσαλλίες, αλλά αγοράστηκαν και μπήκαν ΚΑΙ λουκέτα για παν ενδεχόμενο προξένησης φθορών της ιταλιάνικης χλόης. (Η πληροφορία επιπρόσθετης παραγγελίας χλωρίδος και… λουκέτων για το άλσος Βείκου ερευνάται…)
Περί… μπουκέτων τώρα. Πάντα αβρός με το γυναικείο φύλλο ο Άρης Χατζησαββίδης υποδέχθηκε τις ψηφοφόρους της ΠΑΚ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης στην Κασταμονής στην Καλογρέζα τη Δευτέρα το απόγευμα, με ροζ τριαντάφυλλα και ζέρμπερες. Οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίστηκαν με το μουσικό πρόγραμμα που προηγήθηκε της ομιλίας του Χατζησαββίδη.
Ένα μπουζούκι, μια κιθάρα, και μια σειρά αγαπημένων τραγουδιών ζέσταναν την ατμόσφαιρα όσο κόσμος μαζευόταν στην Κασταμονής. Η παρουσία του επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης Ιωνία 21ος αιώνας, Νίκου Κουκουλάρη και η θερμή χειραψία και ευχές που αντάλλαξαν με τον επικεφαλής της ΠΑΚ, σχολιάστηκαν θετικά ως δείγμα… πολιτικού πολιτισμού (σε αντίθεση, με όσα έζησε η πόλη τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου).
Κάπου εκεί τα τραγούδια, τα λουλούδια και οι λοιπές αβροφροσύνες πήραν τέλος. Ο Άρης πήρε τ’ όπλο του και ανέβηκε να μιλήσει, όπως πάντα, έξω από τα δόντια. Και δεν άφησε τίποτα σε επίπεδο κεντρικής και τοπικής πολιτικής σκηνής! Κάνοντας τον κόσμο να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.
«Μ΄ αρέσει ο Άρης γιατί είναι κοφτός!» μου ψιθύρισε νεαρή μητέρα, με τον υιό στην αγκαλιά, που της έκανα τη ζωή δύσκολη προσπαθώντας να τραβήξω φωτογραφίες και ζητώντας συνεχώς συγνώμη. «Μη σ΄ ανησυχεί, πέρνα και ξαναπέρνα, όλα για τον Άρη!»
Υ.Γ.: Τι τα θες Σούλα… Ο συνδυασμός λουλούδι και… χαστούκι (στο κατεστημένο) ήταν επιτυχής από παλαιοτάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου