Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Συμμετοχή στην απεργία






               Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2013


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Για ένα ισχυρό εργατικό κίνημα αντίστασης


Η πανεργατική απεργία της Τετάρτης (20-2-2013) πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα, που βιώνει στο έπακρο τις καταστρεπτικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, της υπαγωγής της στη θέση του παγκόσμιου «πειραματόζωου» και της μετατροπής της σε «αποικία χρέους».
Η μαζική λήξη των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των ισχνών εργατικών εισοδημάτων, την ώρα που η ανεργία έχει αγγίξει το 30% και τα μισά και πλέον νοικοκυριά έχουν κηρύξει στάση πληρωμών, διότι αδυνατούν να επιβιώσουν, τα δε κοινωνικά «ερείπια» συνεχώς διογκώνονται, οδηγώντας την κατάσταση σε συνθήκες «εθνικής γενοκτονίας».
Και ενώ από τον Οκτώβριο του 2012, στη Σύνοδο του Τόκιο, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Δ.Ν.Τ. Ολιβιέ Μπλανσάρ συνομολόγησε ότι στην Ελλάδα εφαρμόσθηκαν, ακόμα και για τα δεδομένα του Δ.Ν.Τ., λανθασμένες πολιτικές, λόγω υπολογισμού του κλάσματος του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή της ύφεσης στο 0.5, αντί του ορθού 1.5 περίπου, και ενώ ουδεμία πρόβλεψη της Τρόϊκας και των διεθνών δανειστών δεν επαληθεύθηκε στην πράξη, πλην της δραματικής βύθισης της Ελληνικής οικονομίας, το σύστημα παρακμής «περί άλλων τυρβάζει».
Αυτό το σύστημα παρακμής, που κυβερνά τη χώρα και συναποτελείται από την παρασιτική οικονομική ολιγαρχία και μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού του δικομματικού κλεπτοκρατισμού της Μεταπολίτευσης, που υπηρετείται σήμερα από την τρικομματική κυβέρνηση, στην προσπάθειά του να περισώσει τα προνόμιά του με τις «πλάτες» των διεθνών τοκογλύφων, είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει μέχρι τέλους αυτή την «θανατηφόρα» πολιτική για την Ελλάδα, ανεξαρτήτως του κοινωνικού και εθνικού κόστους.
Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» εκτιμά ότι το λαϊκό κίνημα της χώρας και οι εργαζόμενοι οφείλουν να αποτελέσουν το ισχυρό πλαίσιο αντίστασης, προκειμένου να ανατραπεί αυτό το «σπιράλ θανάτου» στην Ελλάδα. Η πανεργατική απεργία της Τετάρτης πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία ενός τέτοιου πολιτικού αγώνα αντίστασης, που θα οδηγήσει στην ανατροπή των καταστρεπτικών, αδιέξοδων και αντικοινωνικών μνημονιακών πολιτικών και θα συμβάλει στην δημιουργία ενός ισχυρού δημοκρατικού μετώπου σωτηρίας της χώρας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε συμμέτοχοι και αλληλέγγυοι.

                                                          Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου