Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Άρθρο



Νέα Ιωνία 16/2/2013
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
Πιστά αντίγραφα των κομμάτων του κεντρικού πολιτικού συστήματος που μας έφτασε στην σημερινή εξαθλιωμένη κατάσταση είναι οι κομματικοί εκφραστές και δήθεν ανανεωτές της Αυτοδιοίκησης.
Εξουσιομανείς αδυνατούν να δεχθούν και να δουν τον εαυτό τους εκτός αυτής. Πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τις μεταμορφώσεις τους, την υποκρισία τους και ότι με ψεύτικες υποσχέσεις θα τον ξανά παραπλανήσουν. Μεθοδεύεται συστηματικά να επεκταθεί και στους δήμους η εφαρμογή της τρικομματικής Κυβερνητικής συνεργασίας. Παίζουν επικίνδυνα με τους  θεσμούς (παράταση της θητείας στην Αυτοδιοίκηση) που οι ίδιοι ψήφισαν πολύ πρόσφατα, με διάφορες απαράδεκτες δικαιολογίες, για να εξυπηρετήσουν μέσω πλασματικών συσχετισμών του παρελθόντος, πελατειακά κομματικά συμφέροντα και να λεηλατήσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Η αποτυχημένη τρικομματική Κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, περιορίζει δικαιώματα και πόρους, καταργεί με πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου το Κοινοβούλιο, την Αυτοδιοίκηση, τον Συνδικαλισμό, διώκει την ιδιοκτησία, οδηγεί σε φτωχοποίηση και την μεσαία τάξη, που κατακρεουργεί τους μισθούς και τις συντάξεις, που έφτασε την ανεργία στο 28% και στους νέους μέχρι 30 ετών στο 60%, που συνεχίζει ισοπεδωτικά, χωρίς καμία αξιολόγηση να απολύει εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, με σιωπηλούς αυτοκαταργούμενους Δημάρχους που μάλλον βολεύτηκαν με την απόφαση του Υπουργού της Κυβερνώσας αριστεράς κ. Μανιδάκη. Πιστεύει ότι μπορεί να συντηρήσει την πλασματική εξουσία της, σε όλους τους συμμετοχικούς θεσμούς εκπροσώπησης του Λαού. Γυρολόγοι οι εναπομείναντες καιροσκόποι και τυχοδιώκτες του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ και της ΔΗΜΑΡ μετά μανίας ασκούνται σε κινήσεις άσκησης επί χάρτου, παραμονής τους στην εξουσία. Νομίζουν ότι μπορούν να χειραγωγούν τους ψηφοφόρους με την διασπάθιση δημόσιου χρήματος προς ημέτερους. Ακόμη δεν συνειδητοποίησαν τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν στην κοινωνία και την χώρα. Υποκρίνονται ότι κατανοούν την οικτρή θέση των  συμπολιτών μας, εκμεταλλεύονται την δεινή εξαθλιωμένη κατάσταση των συνανθρώπων μας, με ρουσφετολογικές  παρεμβάσεις μέσω των πελατειακών σχέσεων που συντηρούν, ενώ αυτοί απολαμβάνουν την χλιδή τους.
Πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου της διαπλοκής αναφέρουν και ονόματα με τίτλο: «Στο στόχαστρο 105 δήμαρχοι για σκάνδαλα - Πάρτι με απευθείας αναθέσεις. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για παράνομο πλουτισμό είναι οι απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων καθώς και οι προκηρύξεις-μαϊμού προγραμμάτων και δράσεων από «ημετέρους» σε δημοτικές επιχειρήσεις με έκδοση εικονικών τιμολογίων».
Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, είναι φαινόμενα καθημερινά που συνεχίζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στις σημερινές συνθήκες κατάρρευσης  της κοινωνίας από την ταξική πολιτική εξυπηρέτησης της ολιγαρχίας, η Αυτοδιοίκηση με τα συλλογικά της όργανα, ξεκινώντας από τον Δήμο, οφείλει άμεσα χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες, με αποφασιστικότητα να διεκδικήσει το περιεχόμενο του τίτλου της με την:
  1) Οικονομική αυτοδυναμία με συνδιαμόρφωση θεσμικού πλαισίου ώστε τα έσοδα που δικαιούνται οι Δήμοι, χωρίς νέους φόρους, να καταβάλλονται και να  εισπράττονται  από αυτούς και τα υπόλοιπα να προωθούνται στο κεντρικό κράτος.
2) Αξιοποίηση της Δημοτικής και δημόσιας περιουσίας που παραμένει ανεκμετάλλευτη.
3) Αύξηση της παραγωγικότητας με την ορθολογική αξιοποίηση της τεχνολογίας, του μηχανολογικού εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού.
4) Πλήρη ανακύκλωση των σκουπιδιών στην πηγή, για αξιοποίηση των πρώτων υλών, την προστασία του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση των παιδιών, την ανάπτυξη της απασχόλησης στην μορφή της κοινωνικής εργασίας και τον αποκλεισμό των  συμφερόντων της διαπλοκής, του υπάρχοντος κλεπτοκρατικού πολιτικού συστήματος. Ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες εκμετάλλευσης  των σκουπιδιών από το σύστημα διαπλοκής, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, συκοφαντούνται από αιρετούς και διαπλεκόμενα κέντρα  με παρατηρητές τους περισσότερους Δημάρχους και χωρίς προτάσεις. Τα ανταποδοτικά τέλη μπορούν να μειωθούν τουλάχιστον 20%, μέσω της επιδοτούμενης ανακύκλωσης στην πηγή.
5) Δημοκρατία, Τοπική ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό και διαφάνεια παντού σε όλες τις λειτουργίες, κυρίως στις προμήθειες-έργα με διαπαραταξιακές επιτροπές χωρίς αποκλεισμούς, βεβαίως με επέκταση και στην εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής.
Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός συμμετοχικός, πρέπει να κινητοποιήσει έντιμες δημιουργικές δυνάμεις, ανιδιοτελείς για να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να αναβαθμιστεί και να καταξιωθεί ως δημοκρατικός παραγωγικός, αποτελεσματικός, αναπτυξιακός θεσμός, για να επιβάλλει ένα πολιτικό σύστημα  ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟ,  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ προς όφελος της κοινωνίας της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και του ΕΘΝΟΥΣ.

Αριστείδης Χατζησαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νέας Ιωνίας
Μέλος του Δ.Σ του «ΠΡΑΤΤΩ»
E mail: aristhat@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου