Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

«ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013»



Νέα Ιωνία 27/1/2013
Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Μ.Μ.Ε, Πολίτες Ν. Ιωνίας

 Θέμα: «ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013»

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Στην συζήτηση του τρίτου προϋπολογισμού - προτελευταίου της θητείας σας, επειδή δεν μπορώ να παραβρεθώ, για τους γνωστούς σε σας λόγους, της πολιτικής εκδήλωσης της Παράταξής μας (Π.Α.Κ.) την συγκεκριμένη ημερομηνία, για την οποία έγκαιρα και πριν ορίσετε την ημερομηνία συζήτησης του προϋπολογισμού ενημερωθήκατε, παρακαλώ να διαβαστεί η παρούσα επιστολή και να θεωρηθεί ως τοποθέτηση.


Μπήκαμε στο τρίτο χρόνο της θητείας σας. Με χαρακτηριστικά μεγάλη καθυστέρηση φέρνετε προς έγκριση τον προϋπολογισμό (έπρεπε να συζητηθεί τον προηγούμενο χρόνο) που φανερώνει την πλήρη εξάρτηση προγραμματισμού σας, από την Κυβερνητική πολιτική και την συμμόρφωση σας, στις πολιτικές επιλογές περιθωριοποίησης της Αυτοδιοίκησης, από την τρικομματική Κυβέρνηση της ΠΑΡΑΚΜΗΣ, της ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, της εκχώρησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ στους δανειστές.

Πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου της διαπλοκής αναφέρουν και ονόματα με τίτλο: «Στο στόχαστρο 105 δήμαρχοι για σκάνδαλα - Πάρτι με απευθείας αναθέσεις». Ελπίζουμε να τα διαβάσατε μιας και η ενασχόλησή σας με την πόλη είναι περιορισμένη και χρόνο έχετε.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για παράνομο πλουτισμό είναι οι απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων καθώς και οι προκηρύξεις-μαϊμού προγραμμάτων και δράσεων από «ημετέρους» σε δημοτικές επιχειρήσεις με έκδοση εικονικών τιμολογίων».

Βαρύτατες βέβαια οι ευθύνες όσων πλημμελώς την υπηρετούν, αφού διαμορφώνουν ευνοϊκές συνθήκες στην Κυβέρνηση, για κατάργηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τις υπογραφές των Δημάρχων (απολύσεις), περιορίζουν τους οικονομικούς πόρους και την αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης, ενώ οι αντιδράσεις είναι θεωρητικές και όσες κινητοποιήσεις γίνονται, διακρίνονται για την αποτυχία τους και τη τεράστια απομόνωση-απαξίωση της Αυτοδιοίκησης από τις λαϊκές δυνάμεις. Η τελευταία κινητοποίηση της δικής μας Δημοτικής Αρχής στον κινηματογράφο ΑΣΤΕΡΑ είχε 40 άτομα. Άραγε δεν ευθύνεται κανείς από την τριπρόσωπη Δημοτική Αρχή; Είσθε ευχαριστημένοι; Ή μήπως καλό θα είναι να αλλάξετε την ανέξοδη ρητορεία σας που αφορά μια περιορισμένη ελίτ που ασχολείται με τα δημοτικά πράγματα; Ή κατά την άποψη κάποιων ευθύνεται ο δοκιμαζόμενος λαός μας;

Ο προϋπολογισμός κάθε φορέα πρέπει να εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές που αναφέρουμε  σε όλες μας τις ανακοινώσεις –παρεμβάσεις μέσω δύο επιλογών στόχων:
1)Την αύξηση των εσόδων χωρίς πρόσθετες φορολογίες και
2)Την αποτελεσματική αξιοποίηση των εξόδων, σε επενδύσεις, σε υπηρεσίες, στο ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό, σε τοπική ανάπτυξη, στο περιβάλλον, σε κοινωνικές παροχές, σε τεχνολογίες και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, με όρους διαφάνειας  και ανάπτυξης της συμμετοχικής-αποφασιστικής δημοκρατίας.

Εμείς ως Παράταξη έχουμε κάνει αυτά τα δύο χρόνια κριτική και προτάσεις για πολλά θεσμικά θέματα της Αυτοδιοίκησης, της αυτοτέλειας χωρίς να δούμε ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή για την:
1) Οικονομική αυτοδυναμία με συνδιαμόρφωση θεσμικού πλαισίου ώστε τα έσοδα που δικαιούνται οι Δήμοι, χωρίς νέους φόρους, να καταβάλλονται και να  εισπράττονται  από αυτούς και τα υπόλοιπα να προωθούνται στο κεντρικό κράτος. Αντίθετα εσείς επιδοθήκατε αποτελεσματικά στη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, την ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, την ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, την ΕΞΥΒΡΙΣΗ και την ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. Ανταποδοτικά η αξιωματική αντιπολίτευση περιόρισε την κριτική της και τα δικαιώματα της.
2) Αξιοποίηση της Δημοτικής και δημόσιας περιουσίας που παραμένει ανεκμετάλλευτη.
3) Αύξηση της παραγωγικότητας με την ορθολογική αξιοποίηση της τεχνολογίας, του μηχανολογικού εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού.
4) Πλήρη ανακύκλωση των σκουπιδιών στην πηγή, για αξιοποίηση των πρώτων υλών, την προστασία του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση των παιδιών, την ανάπτυξη της απασχόλησης στην μορφή της κοινωνικής εργασίας και αποκλεισμό των  συμφερόντων της διαπλοκής, του υπάρχοντος κλεπτοκρατικού πολιτικού συστήματος. Ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες εκμετάλλευσης  των σκουπιδιών από τους ιδιώτες, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, με τους Δημάρχους παρατηρητές.
Η πρότασή μας μειώνει τουλάχιστον 20% τα ανταποδοτικά τέλη μέσω της επιδοτούμενης ανακύκλωσης
5) Δημοκρατία, Διαφάνεια και εκσυγχρονισμός παντού σε όλες τις λειτουργίες προμηθειών-έργων με διαπαραταξιακές επιτροπές χωρίς αποκλεισμούς. Η πρόταση μας κατατέθηκε κατά τη συζήτηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και απορρίφτηκε.

Σημειώνουμε για μία ακόμη φορά, την περιφρόνηση προς το Νόμο, την δημοκρατία και τις Παρατάξεις την άρνηση παραχώρησης οργανωμένου γραφείου σε αυτές και την άρνηση ενημέρωσης τους για τα αιτήματα των κατοίκων-επιχειρηματιών, φορέων, καθώς και των αποφάσεων-εγκυκλίων σχετικών με την λειτουργία του θεσμού.

Την αδυναμία πολιτών επιχειρηματιών και δημοτικών συμβούλων να στείλουν έγγραφα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να πρωτοκολληθούν και το αντίστροφο να χρησιμοποιεί ο Δήμος το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ο Δήμος μας βρίσκεται ακόμη στη εποχή του αραμπά και ας ξόδεψε 500.000 !!! ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του με τον διαδικτυακό του τόπο.  

Την περιφρόνηση στο Νόμο, δύο χρόνια τώρα που σας ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ  να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν στην υλοποίηση του θεσμού του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών με συνέπειες αρνητικών εξελίξεων στη πόλη, αφού εκχωρήσατε αυτό το δικαίωμα σε εξωθεσμικούς παράγοντες.

Υπονομεύσατε την Επιτροπή Διαβούλευσης και τον Συνήγορο του πολίτη και της επιχείρησης.  Μόλις 7 φορείς από του 35 παραβρέθηκαν στην δεύτερη συνεδρίαση που ενέκριναν τον προϋπολογισμό. Με αποκλεισμούς φορέων ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ συστηματικά η επιτροπή διαβούλευσης η οποία δεν έχει σχεδόν ποτέ απαρτία- γιατί άραγε;- και συνεδριάζει την επόμενη με ακόμη λιγότερους εκπροσώπους φορέων.

Αποδεικνύεται στην πράξη οι νόμοι να είναι πιο προοδευτικοί, να επιβάλλουν την αντιπροσώπευση όλων των παρατάξεων(κοινωνικό παντοπωλείο)  από τους δήθεν «αριστερούς» προοδευτικούς διοικούντες.  
Την έλλειψη θεσμοθέτησης κανονιστικών ρυθμίσεων για τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.α.

6) Κατάργηση της γραφειοκρατίας που εμποδίζει την τοπική ανάπτυξη και ανάληψη πρωτοβουλιών για ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.


Αυτές τις πολιτικές τις έχουμε καταδικάσει πολλές φορές στο παρελθόν και αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορούμε να τις επικυρώσουμε με την ψήφο μας.
·         ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τον προϋπολογισμό και
·         ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
·         ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Αριστείδης Χατζησαββίδης Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος

Υ.Γ: Για συνεχή ενημέρωση: http://pakneasionias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου