Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του Ν/3463/2010

Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος


Δήμου Νέας Ιωνίας

Περιφέρεια Αττικής

Νοταρά 53 142 35 Ν.Ιωνία

Τηλέφωνο 6977332733

email : aristidis@hatzisavvidis.gr,aristhat@gmail.com

Νέα Ιωνία 13/9/2011



Προς

Ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του Ν/3463/2010

κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Κοινοποίηση:

1. Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής

2. Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών

3. Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

4. Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Γεώργιο Παπανδρέου

5. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας κ. Μπουρδούκο

6. Δήμαρχο Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Γκότση

7. Εκτελεστική Επιτροπή

8. Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή

9. Παρατάξεις Δήμου- Δημοτικούς Συμβούλους

10. Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

11. Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης



Θέμα: Προσφυγή κατά της απόφασης του Γεν. Γραμ. Αποκ. Διοίκ. Αττικής με αριθ. Πρωτ. 31396/28233 της 21/8/2011 που αφορά τον Ο.Π.Α.Ν Δήμου Νέας Ιωνίας

Κύριοι ,

Ο κ. Γενικός απέρριψε την προσφυγή μου για δύο λόγους που αντιγράφω:
«Επειδή η προσβαλλόμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Νομικού προσώπου που έχει παραχωρηθεί από το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έλαβε τον αριθμόΑΔΑ4Α32ΟΛ04-Α.

Επειδή οι αποφάσεις των πρώην ΝΠΔΔ από τα οποία προήλθε η συγχώνευση του ενιαίου ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας» Νέας Ιωνίας, εκδόθηκαν πριν την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του Ν.3861/2010 ΓΙΑ τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ορίζεται από τις παρ. γ του άρθρου 10 του ανωτέρου νόμου.»

Η προσφυγή μου σε σας στηρίζεται στα παρακάτω επιχειρήματα. 1) Ο Ν. 3852/2011 επονομαζόμενος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προηγήθηκε του Ν.3861/2011 για την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που στην ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ προς την ΒΟΥΛΗ με σαφήνεια διατυπώνει τα παρακάτω: «Οι τρεις πυλώνες διασφάλισης της νομιμότητας. Το παρόν σχέδιο νόμου εισάγει ένα τριπλό σύστημα διασφάλισης της νομιμότητας και εγγύησης του δημοσίου συμφέροντος με:

- Ένα νέο σύστημα Εποπτείας.

- Τον πλήρη έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

- Την καθολική υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων των ΟΤΑ.

Η ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο Διαδίκτυο

Για κάθε όργανο των Δήμων, των Περιφερειών και των Νομικών Προσώπων τους εισάγεται

υποχρέωση ανάρτησης κάθε απόφασής τους, προκειμένου αυτή να είναι εκτελεστή, στο διαδίκτυο, κατά τις προβλέψεις του υπό ψήφιση νόμου για τη Διαφάνεια, με μόνη εξαίρεση τα θέματα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή απορρήτου. Διασφαλίζεται έτσι η απόλυτη

διαφάνεια, ο αποτελεσματικός δημόσιος έλεγχος και γίνεται εφικτή η ουσιαστική λογοδοσία

των αυτοδιοικητικών αρχών.

Άρθρο 71

Στο άρθρο 71 καθιερώνεται η υποχρέωση κάθε Δήμου να διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα στην

οποία θα δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις των οργάνων του. Η μη τήρηση της υποχρέωσης

δημοσιότητας των αποφάσεων στην επίσημη ιστοσελίδα, συνιστά λόγο ακυρότητας της

απόφασης.»

Καθολική υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων δεν εφαρμόζεται στον Δήμο μας.

Είναι γνωστό ότι οι απευθείας αναθέσεις μεθοδευμένα ανατίθενται σε ημέτερους προμηθευτές, οι οποίοι φέρνουν άλλες δύο προσφορές και γίνεται ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ συναλλαγή, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, αφού αποκλείεται ο ανταγωνισμός. Απεναντίας η δημοσιοποίηση όλων των προκηρύξεων σύμφωνα με τον Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στην πανάκριβα πληρωμένη ιστοσελίδα μας, δίνει την δυνατότητα σε όσους προμηθευτές επιθυμούν να ενημερωθούν, να συμμετέχουν, να δώσουν προσφορές και ασφαλώς να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός επ’ ωφελεία του δημόσιου συμφέροντος. Αυτά τα φαινόμενα ιδιοτελών συναλλαγών, κακοδιαχείρισης και διασπάθισης ήθελε ο νομοθέτης να χτυπήσει.

2) Η ημερομηνία εφαρμογής για την Αυτοδιοίκηση του Ν. 3861/2010 (ΔΙΑΥΓΕΙΑ) είναι 15/3/2011, ενώ για τον 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) από 1/1/2011. Αν μελετήσετε την απόφαση στην πράξη 24 του Ο.Π.Α.Ν θα δείτε πολλά τιμολόγια μετά τις 15/3/2011 ημερομηνία εφαρμογής του Νόμου 3861/2010 που δεν αναρτήθηκαν πουθενά. Απεναντίας την ίδια περίοδο θα δείτε αναρτήσεις του πρώην αθλητικού οργανισμού στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ που ενδεικτικά υπογραμμίζω στην συνημμένη πράξη που επισυνάπτω. Μας προβληματίζει έντονα η σοβαρή παράβλεψη αυτού του γεγονότος από τον κ. Γενικό.

Σημειώνουμε την παράλειψη αναφοράς του προηγούμενου φορέα, σε ξεχωριστή στήλη στην πράξη 24 του Ο.Π.Α.Ν. στον κατάλογο της απόφασης. Την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ των εντολοδόχων. Με τίνος εντολή έγιναν οι συγκεκριμένες αναθέσεις;

3)Ο τρόπος ανάρτησης των τελικών πράξεων στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν εξασφαλίζει την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τον ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ και την αποτελεσματική χρήση του δημόσιου χρήματος



Αξιότιμοι κύριοι η πατρίδα μας έφτασε στη χρεοκοπία γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Ευθύνη έχουμε όλοι ανάλογα με την θέση που κατέχει ο καθένας από εμάς. Εμείς από την πλευρά μας καταθέτουμε τις ενστάσεις μας και τις προτάσεις μας με εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση και ανταποκρινόμενοι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν την αρμοδιότητα και ευθύνη να χτυπήσουν αυτά τα φαινόμενα. Αντίθετα η χαλαρή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων, υπονομεύουν και ακυρώνουν τελικά το θεσμικό πλαίσιο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ που τόσο πολύ διαφημίστηκε.

Παρακαλώ για δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση

Για την Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος

Αριστείδης Χατζησαββίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Συνημμένα: Απόφαση Πράξης με αριθμό 24 του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας(Ο.Π.Α.Ν.) Νέας Ιωνίας Αττικής











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου