Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ


          Νέα Ιωνία 10/3/11
Η τιμητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας το 1981 για τον εορτασμό της θυσίας των 22 παλικαριών στο μπλόκο της Καλογρέζας έχει υπερτοπικές – εθνικές διαστάσεις
 και ελήφθη με Δήμαρχο τον αείμνηστο Δομνάκη. Κακώς περιορίστηκε και υποβαθμίστηκε στα στενά περιθώρια της πόλης μας, με ευθύνη κυρίως των Δημοτικών αρχών και συγκεκριμένων φορέων, λόγω των διασπαστικών εκδηλώσεων που τις παρακολουθούν λίγες δεκάδες πολιτών. Η απόφαση προσδιόριζε κεντρικό ομιλητή το Δήμαρχο και ως το 1990 δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σ΄ όλες τις τελετές. Όλοι γνωρίζουμε ότι το 1990 χάθηκαν σχεδόν όλοι οι Δήμοι από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα λόγω του ιστορικού πολιτικού λάθους το 1989. Από τότε και μέχρι σήμερα γίνονται ξεχωριστές εκδηλώσεις. Πρότεινα το 2003 στον τότε Δήμαρχο και την τότε Δημοτική Ομάδα να τροποποιηθεί η διαδικασία της τελετής. Έγινε αποδεκτή η πρόταση, εξαγγέλθηκε αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως παράταξη αναπτύξαμε σε άρθρα και στα κείμενα της Προγραμματικής μας Πρότασης την πρότασή μας.
Ξαναπροτείνω η εκδήλωση να γίνεται μία Παρασκευή πριν την 25ης Μαρτίου, στον τόπο του μνημείου, με την συμμετοχή μαθητών –τριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ασφαλώς πολλών κατοίκων, που ο εκάστοτε Δήμαρχος και ένας εκπαιδευτικός, θα εκφωνούν λόγους, για να δώσουν την πραγματική διάσταση και δυναμική, όπως αξίζει και της αρμόζει. Οι μαθητές-τριες θα ενημερώνονται και θα διαπαιδαγωγούνται για την ιστορία του τόπου τους.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή, η μεγαλύτερη αναγνώριση της προσφοράς και της θυσίας των παλικαριών. Αυτή είναι, σωστή προοδευτική πολιτική. Τα υπόλοιπα είναι μικροκομματισμοί και παιχνίδια, που απαξιώνουν και διαστρεβλώνουν την ιστορία, υποβαθμίζουν τους θεσμούς, αδρανοποιούν τα πρόσωπα και απομακρύνουν τον κόσμο.
Με μεγάλη εκτίμηση για όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για να κατοχυρωθούν ατομικά και συλλογικά δικαιώματα για εμάς και τις ερχόμενες γενεές, οφείλουμε να επιβεβαιώσουμε τα αυτονόητα. Την συνέχεια του αγώνα για διατήρηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων ατομικών και συλλογικών ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που όλα αμφισβητούνται, όλα ανατρέπονται σε βάρος των δημιουργικών δυνάμεων.
Οφείλουμε όλοι, με πρώτη την Δημοτική Αρχή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που διαμόρφωσε η ΙΣΤΟΡΙΑ.
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με την πρότασή της ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α.Κ.
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου