Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ




Νέα Ιωνία 19/9/2013 
Πολλά γράφονται και ακούγονται αυτή την περίοδο για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Ο συστηματικός ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ γίνεται κυρίως από την Κυβέρνηση με την συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, αφ’ ενός για να συντηρηθούν οι κομματικοί συσχετισμοί αφ’ ετέρου για ίδιον όφελος.

Το πραγματικό πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης δεν είναι ο εκλογικός νόμος αλλά  τα ανάξια ΣΤΕΛΕΧΗ που ΔΙΕΣΥΡΑΝ τον θεσμό, αδιαφόρησαν για το ουσιαστικό περιεχόμενο της λέξης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,  που απαιτεί πόρους για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.
Οικονομική αυτοδυναμία που θα προκύψει με συνδιαμόρφωση θεσμικού πλαισίου ώστε τα έσοδα που δικαιούνται οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, χωρίς νέους φόρους, να καταβάλλονται και να  εισπράττονται  από αυτούς, χωρίς την μεσολάβηση του κεντρικού κράτους - Κυβέρνησης και τα υπόλοιπα να προωθούνται στο κεντρικό κράτος. Έτσι θα θεσμοθετηθεί η αυτονομία της Αυτοδιοίκησης και ο βραχυπρόθεσμος, μεσοπρόθεσμος και μακροχρόνιος αναπτυξιακός προγραμματισμός.
Βεβαίως δεν αρκεί αυτό, γιατί  στη διαχείριση των απορριμμάτων ( για τα οποία πληρώνουμε τα ανταποδοτικά τέλη μέσω της ΔΕΗ), που εξασφαλίζει την οικονομική αυτοδυναμία,  η αποτυχία των Δημάρχων και Δημοτικών αρχών είναι δεδομένη. Γι’ αυτό μεθοδεύεται η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ τους.
Απαιτούνται ορισμένες επί πλέον προϋποθέσεις. Αναφέρουμε μερικές, που εξαρτώνται αποκλειστικά από την αξιοκρατική ψήφο των ΠΟΛΙΤΩΝ.
Προϋποθέτει ικανούς παραγωγικούς Δημάρχους που θα έχουν προτεραιότητες τη διεύρυνση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με διαφάνεια παντού σε όλες τις λειτουργίες, με διαπαραταξιακές επιτροπές χωρίς αποκλεισμούς, με συνέπειες αυστηρές για τους παραβάτες, με το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Προϋποθέτει την αύξηση της παραγωγικότητας με στήριξη για παράδειγμα των τοπικών επιχειρηματιών, που αυξάνουν την απασχόληση, τη θεσμοθέτηση περιοδικής δημοτικής αγοράς σε κοινόχρηστους χώρους προς όφελος των καταναλωτών και των παραγωγών.
Προϋποθέτει την κατάργηση της γραφειοκρατίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, με ολοκληρωμένες αρμοδιότητες από την Αυτοδιοίκηση, πλήρη διαδικτυακή ενημέρωση  για όλες τις δραστηριότητες. Η άδεια λειτουργίας μιας επιχείρησης να δίνεται αυθημερόν με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Προϋποθέτει τη δημοκρατική απάντηση στα προβλήματα των ξένων που εισέρχονται  παράνομα στην Ελλάδα. Καταγραφή όλων των μεταναστών, νομίμων και παρανόμων και εφαρμογή ανάλογων πολιτικών ενσωμάτωσης των νομίμων και επιστροφής των παρανόμων στις πατρίδες τους. Πίεση για κατάργηση της συμφωνίας του Δουβλίνου.
Προϋποθέτει την αξιοποίηση της Δημοτικής και δημόσιας περιουσίας που παραμένει ανεκμετάλλευτη.
Προϋποθέτει την απομόνωση των ανίκανων, των επαγγελματιών της πολιτικής, των ανεπάγγελτων, των καιροσκόπων, των τυχοδιωκτών, των υβριστών, των αλαζόνων, των καρεκλοκενταύρων, των δημαγωγών που προεκλογικά υπόσχονται τα πάντα και μετεκλογικά κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους ή απουσιάζουν παντελώς από τα καθήκοντά τους.
Υποκρίνονται στην Κυβέρνηση με τα σαθρά επιχειρήματα της ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ και της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ. Αν πραγματικά τα πιστεύουν αυτά τα επιχειρήματα πρέπει να τα εφαρμόζουν σε όλο το πολιτικό σύστημα και στις Εθνικές εκλογές. Ποιος πιστεύει ότι τα κόμματα θα περιοριστούν στην Κεντρική πολιτική σκηνή και δεν θα έχουν τα παρακλάδια τους στον συνδικαλισμό, την  αυτοδιοίκηση, την νεολαία την Δημόσια διοίκηση;
Πως είναι δυνατό να εφαρμοστεί η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση σε κοινό ψηφοδέλτιο και άλλα να ισχύουν στις Εθνικές εκλογές;  
Αλήθεια τι συζητάνε οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης με την Κυβέρνηση; 
Αυτές οι Κυβερνήσεις δεν διαμόρφωσαν το θεσμικό πλαίσιο που σήμερα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ;
Αυτοί δεν ψήφισαν την ίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων που σήμερα καταργούν;
Αυτοί δεν ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ τους Δημάρχους για να απολύσουν τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου;
Αυτοί δεν περιορίζουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τις θεσμοθετημένες κοινωνικές, οικονομικές, ατομικές και συλλογικές κατακτήσεις;
Εκείνο που συζητούν και προβάλλουν, η δικομματική Κυβέρνηση με τους προσκείμενους σε αυτή Δημάρχους είναι το πως θα μεθοδεύσουν τα πράγματα για να συντηρηθούν στην εξουσία, τα συγκεκριμένα κόμματα εξουσίας που μας έφτασαν στην παρούσα οικτρή οικονομική κατάσταση.
Πολύ καλά γνωρίζουν την ογκούμενη Λαϊκή ΟΡΓΗ, που μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο, που θα εκφραστεί αποτελεσματικά με την πρώτη ευκαιρία, όταν διακρίνουν, ξεχωρίσουν και ψηφίσουν οι πολίτες, αξιόπιστα πολιτικά και κοινωνικά υποκείμενα που θα φέρουν την ΕΛΠΙΔΑ, την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ στους Δήμους και την Πατρίδα μας.
.
Αριστείδης Χατζησαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νέας Ιωνίας
Επικεφαλής Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος
Μέλος του Δ.Σ του «ΠΡΑΤΤΩ»
hhttp://pakneasionias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου