Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


 
Γεγονός αναμφισβήτητο, πως τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο, μας έφεραν στην παρούσα τραγική κατάσταση. Υποταγμένα στα κελεύσματα της διαπλεκόμενης ντόπιας ολιγαρχίας και ξένων κέντρων εξουσίας, παρά την τεράστια μείωση της δύναμης τους,
συνεχίζουν την πολιτική εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού, μέσω της αναδιανομής του πλούτου, που παράγουν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας. Τα κόμματα εξουσίας εθισμένα στην νομή της, χειραγωγημένα μέσω της λίστας Χριστοφοράκου (zimens)  από την Merkel, δεν έχουν καμία διάθεση να ξεκολλήσουν και να την αποχωριστούν. Εκμεταλλεύονται όλα τα μέσα της διαπλοκής, επενδύουν στον φόβο και την ανασφάλεια των πολιτών και επιβάλλονται με αυταρχισμό. Δημοσιεύματα του τύπου φέρουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο να έχει πείσει τον πρωθυπουργό για την παράταση της θητείας των Αυτοδιοικητικών αρχών. Δυστυχώς πρωτοστατούν και ορισμένα στελέχη (Σγουρός) της Αυτοδιοίκησης. Είναι αδιανόητο απαράδεκτο και προκλητικό αυτά τα στελέχη που πριν λίγο καιρό υπερθεμάτιζαν και ψήφισαν τον συγκεκριμένο νόμο με θητεία προσδιορισμένη, να θέλουν τώρα να την παρατείνουν αυθαίρετα, αντιδημοκρατικά για να διατηρήσουν τους πλασματικούς συσχετισμούς προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικά, μικροκομματικά πελατειακά συμφέροντα. 
Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο το γεγονός της επικρατούσας ρευστότητας στην πολιτική, της αναζήτησης συμμαχιών, νέων άφθαρτων φορέων και προσώπων, που με κοινές αξιόπιστες δράσεις, σε ελάχιστη κοινή προγραμματική συμφωνία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην  μετακίνηση των ψηφοφόρων, στην διαμόρφωση νέου πολιτικού σκηνικού. Αυτή είναι η απάντηση  σε όλους που καλοπροαίρετα ρωτούν και μετά τι; Και με ποιους;
Η αξιοπιστία αυτών των φορέων κρίνεται από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας και από τις επί μέρους δράσεις-πράξεις, που πολύ καθαρά κάνουν την διαφορά στα μάτια των πολιτών και συντελούν στην αλλαγή των συσχετισμών. Δυστυχώς τέτοια δείγματα πολιτικής συμπεριφοράς από τα αυτοπροσδιοριζόμενα δημοκρατικά,  προοδευτικά, αντιμνημονιακά κόμματα και πρόσωπα στους Κοινωνικούς, Αυτοδιοικητικούς θεσμούς δεν διακρίθηκαν μέχρι σήμερα. Απεναντίας η κοινωνία βιώνει την αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πρακτικών, όχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Αυτοδιοίκηση. Βιώνει την υποκρισία να καταγγέλλουν την Κυβέρνηση και οι ίδιοι να κάνουν τα χειρότερα. Η προεκλογική καταγγελία έγινε συγκάλυψή, η κριτική αντιμετωπίζεται με αλαζονεία και οι πρόσκαιρες συμμαχίες, χωρίς αρχές, υποκύπτουν στις προσωπικές φιλοδοξίες.
Στην Αυτοδιοίκηση τα φαινόμενα της συγκάλυψης, αυταρχισμού, αδιαφάνειας, της κακοδιαχείρησης και παράβασης καθήκοντος είναι καθημερινά. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι για το θεαθήναι.
Η ανικανότητα των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης να διαχειριστούν δημιουργικά, παραγωγικά και αναπτυξιακά τον πλούτο των σκουπιδιών στην πηγή, έγινε η αιτία να προχωρήσουν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης και παράδοσης στη διαπλοκή. Σχεδιάζεται να εκχωρηθούν και άλλες αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης, που θα κάνουν το περιεχόμενο της λέξης ανυπόστατο.
Η ανικανότητα τους να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν την οικονομική αυτοδυναμία της Αυτοδιοίκησης, με απ’ ευθείας εισροές, χωρίς την μεσολάβηση των πελατειακών Κυβερνητικών σχέσεων, χωρίς νέα φορολογία, περιορίζει τις δυνατότητες  τοπικής ανάπτυξης, των παρεμβάσεων σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα και απαξιώνει τον θεσμό.
Η πρόσφατη καταδίκη σε ισόβια του μηχανισμού Παπαγεωργόπουλου πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, του Γενικού Γραμματέα Λεμούσια και του ταμία Σαξώνη, κατέγραψε κυρίως από ποιους και με ποιον τρόπο γίνεται η υπεξαίρεση του δημόσιου χρήματος στην Αυτοδιοίκηση. Η θέση του νυν Δημάρχου κ. Μπουτάρη να διεκδικήσει για λογαριασμό του Δήμου τα κλεμμένα είναι θετική εξαίρεση στην μέχρι τώρα πρακτική της συγκάλυψης.
Ασφαλώς λόγω της κρίσης προβάλλονται ιδιαίτερα αυτά τα φαινόμενα, από το σύστημα παρακμής της διαπλοκής που ελέγχει και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για απαξίωση του θεσμού και αποπροσανατολισμό από τις αντιλαϊκές Κυβερνητικές πολιτικές.
Αναγκαία και άμεση επιταγή της καταξίωσης του θεσμού είναι, όσο ποτέ άλλοτε, από αυτούς που τον υπηρετούν, με διαφανείς δημοκρατικές, συμμετοχικές διαδικασίες από διαπαραταξιακές επιτροπές, που θα εξασφαλίζουν την ποιότητα ζωής και την τοπική ανάπτυξη.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) που θέλει να Κυβερνήσει την πατρίδα μας, οφείλει άμεσα να δώσει δείγματα γραφής με τα στελέχη του.
Σε κάθε περίπτωση λόγω της μεγάλης κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας η συμμαχική, συσπείρωση υγειών ανιδιοτελών δυνάμεων είναι απαραίτητη, για την συγκρότηση σε κάθε Δήμο σε όλη την επικράτεια, ενός ριζοσπαστικού δημοκρατικού, πατριωτικού, κοινωνικού κινήματος, για την σωτηρία της πατρίδας μας, του λαού, του εργαζόμενου ανθρώπου, της Ελληνικής φύσης.
Αριστείδης Χατζησαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νέας Ιωνίας
Μέλος του Δ.Σ του «ΠΡΑΤΤΩ»
E mail: aristhat@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου