Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση


Παράταξη  Ανεξάρτητου Κινήματος    
Δήμου Νέας Ιωνίας Περιφέρειας Αττικής    
Νοταρά 53 142 35 Ν.Ιωνία                             
Τηλέφωνο 6977332733

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                      
Πέρασε μόλις ένας χρόνος από την εκλογή της παρούσας τριτασικής (Γκότσης, Μπουρδούκος και Αριστερή Όχθη) Δημοτικής Αρχής και διαπιστώνουμε κατ’ επανάληψη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΜΕΣΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ και έλλειψη πολιτικής.
Αποκαλύπτεται καθημερινά η πολιτική της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ από την ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ της Δημοτικής Αρχής
α) με την συστηματική κωλυσιεργία απόδοσης δημοσίων εγγράφων που είναι παράβαση καθήκοντος και συγκάλυψη πράξεων που άπτονται της χρηστής διαχείρισης.
β) με την συστηματική μεθοδευμένη κωλυσιεργία και αντιμετώπιση της υπόθεσης του τέως  Προέδρου της ΔΕΠΕΑ κ. Δακουτρου και του συνεργάτη του κ. Βλάμου (ΔΕΠΕΑ- Βλάμου) για μία σύμβαση που δόθηκαν χρήματα του δημοσίου, ενώ δεν τεκμηριώθηκαν ποτέ οι υπηρεσίες που προσέφερε ο δεύτερος στην ΔΕΠΕΑ και δεν υπάρχουν αποδεικτικά έγγραφα στο Δήμο. Αθώωσαν με την ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.
γ) με την συστηματική συγκάλυψη του σκανδάλου της αγοράς των σαράβαλων και επικίνδυνων λεωφορείων που εμφανίστηκαν ως μοντέλα του 2002-2003 ενώ ήταν του 1997-98.

Ασφαλώς οι πολλές παρανομίες και οι παρατυπίες δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό.
Καθοδηγητικό και Αρχιτεκτονικό ρόλο στην συγκάλυψη-παραπλάνηση  παίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.
Προβάλει ανούσια και ανύπαρκτα θέματα για να τροφοδοτήσει μέσα αναπαραγωγής, που εξαρτώνται από την δημοτική εξουσία τους.
Μεροληπτεί εριστικά και προκλητικά στην άσκηση των καθηκόντων του σε βάρος μας, κατά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Όχι μόνο δεν τηρεί θεσμικά, δημοκρατικά και αντικειμενικά ως πρόεδρος την διεύθυνση της διαδικασίας όπως οφείλει, όχι μόνο δεν επαναφέρει στην τάξη τους καλά αμειβόμενους από τον Δήμο υβριστές αξιωματούχους, απεναντίας πυροδοτεί και συμμετέχει σε αυτές.

δ)Πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λαζαρίδη να δοθεί αντίγραφο της επιστολής του κ. Σιδηρόπουλου του απαντά θετικά και όταν μετά από λίγα λεπτά εκφράζει το ίδιο αίτημα ο εκπρόσωπος μας κ. Χατζησαββίδης του απαντάει «να κάνει αίτηση για να πάρει την επιστολή».
Βεβαίως πήραμε την επιστολή, με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του προέδρου ενώ ο κ. Λαζαρίδης αμέσως.
Η τρίτη ηγετική τάση που ήταν στο παρελθόν η δημοτική παράταξη  Αριστερή Όχθη ξέχασε παντελώς τις αντιπολιτευτικές καταγγελίες της για τα σαράβαλα της Δημοτικής συγκοινωνίας, για το Παναιτώλιο, για το «Ρεγγίνα» Πνευματικό Κέντρο επί της Ηρακλείου, για τα περίεργα προγράμματα της ΔΕΠΕΑ και άλλα. Δεν νοιώθει την ανάγκη αυτή η τάση, μετά από ένα χρόνο διοίκησης  να δώσει εξηγήσεις στους ψηφοφόρους, αν όντως υπήρξαν σκάνδαλα και αν δεν υπήρξαν να ζητήσουν συγνώμη. Η ηγεσία της Όχθης εξαργυρώνει τις αντιπολιτευτικές της κορώνες. Εκεί που φτύνανε τώρα γλύφουν (ψηφοφορίες).
ε) Σε θέματα ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ που κατηγορούσε η τότε αντιπολίτευση την προηγούμενη δημοτική αρχή για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος επισημαίνουμε, τονίζουμε και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις αδιαφανείς- ποικιλόμορφες οικονομικές ενισχύσεις των συλλόγων του Δήμου μας, με κύριο κριτήριο την ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ τους.  Στο δημοτικό συμβούλιο της 14/11/2011και στο θέμα για την οικονομική ενίσχυση παρέλειψαν (4) τέσσερα αθλητικά σωματεία με το ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ επιχείρημα ότι δεν έκαναν αίτηση. Δεν γνωρίζουμε αν έκαναν τα άλλα σωματεία αίτηση, αλλά όταν διαβάσαμε την αίτηση του Συλλόγου Άρσης Βαρών βρήκαν άλλες δικαιολογίες. Διαβάστε το πρωτοκολλημένο  έγγραφο της αίτησης.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
«ΑΤΛΑΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ»                                               Ν.ΙΩΝΙΑ 16/05/11
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΑΛΔΑΡΗ                                           Aρ Πρωτ  51
ΤΗΛ6977332733
Ν,ΙΩΝΙΑ
                          
                                                 Προς

                                       Δήμαρχο Νέας .Ιωνίας

Κύριε Δήμαρχε

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εισηγηθήκατε και πήρατε ομόφωνη απόφαση  οικονομικής επιχορήγησης σε συγκεκριμένους φορείς της πόλης μας.
Το Αθλητικό Σωματείο ΑΤΛΑΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Αθλητικού Οργανισμού το 2005, όταν βραβεύσαμε ως Δήμος τον Ολυμπιονίκη Πύρο Δήμα τον προπονητή Ιακώβου και την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών που ανέδειξε την χώρα μας παγκοσμίως. Η πορεία αυτή με όσα προβλήματα παρουσιάστηκαν  δεν κατατάσσει το άθλημα στα δημοφιλή και δύσκολα μαζικοποιείται.
Στην προσπάθεια μας αυτή αρωγούς έχουμε την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και τον Δήμο Νέας Ιωνίας.
Από την πρώτη χρονιά η δόση της επιδότησης ήταν 1500 ευρώ. Στην πορεία επειδή ο πρόεδρος μας διαφοροποιήθηκε από την πλειοψηφία της τότε Δημοτικής Αρχής, αυθαίρετα και εκδικητικά μείωσαν την δόση στα 1000 ευρώ.
Ζητάμε την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.
Ζητάμε επίσης να προγραμματίσετε για την επόμενη περίοδο μία θέση γυμναστή για το συγκεκριμένο άθλημα στο πλαίσιο ενίσχυσης του αθλήματος και του Σωματείου μας, όπως γίνεται πολλά χρόνια με όλους τους αθλητικούς φορείς της πόλης μας.

                                Με εκτίμηση

             Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας
Χατζησαββίδης Αριστείδης         Σπανοπούλου Λαμπρινή

 Αποδείχθηκε για μία φορά ακόμη, σε όποιους φορείς «γουστάρουν» δίνουν χρήματα, ενώ τους άλλους μεθοδευμένα τους αποκλείουν. Δεν καταγράφουν επίσης πουθενά τις έμμεσες οικονομικές ενισχύσεις που τους δίνουν(αφίσες, προσκλήσεις, μηχανήματα κ.λ.π) παρά το γεγονός ότι το ζητήσαμε. ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή για ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. και προσφεύγουμε στους αρμόδιους φορείς.

Κακοδιαχείριση για εμάς επίσης είναι αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η πολυπληθής  αποστολή στην Τουρκία με επί πλέον άτομα του Χορευτικού Εργαστηρίου του Ο.Π.Α.Ν και μουσικών (πού βρίσκονται άραγε τα σχετικά παραστατικά και τιμολόγια; Ποιος ανέλαβε με ανάθεση προφανώς την όλη μετακίνηση; Πότε εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις; Ποιοι επιτέλους μετακινήθηκαν; ),
Κακοδιαχείριση επίσης είναι και η οικονομική ενίσχυση εκδρομής στο εξωτερικό ενός λυκείου της πόλης μας στο οποίο «τυχαίνει» ο διευθυντής να είναι στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης και μέχρι πρότινος δημοτικής αρχής με 10.000 ευρώ. Αλήθεια την ίδια τύχη θα έχουν τα αιτήματα και των άλλων σχολείων της πόλης μας;; μια είναι η λύση τότε!!! Να κάνουν όλοι οι διευθυντές τέτοια αιτήματα.                                                
στ)Για το άλλο θέμα, της επικοινωνιακής τακτικής χειρισμού του χαρατσιού στα ακίνητα  μέσω ΔΕΗ εμείς λέμε ότι το θέμα το χειρίστηκαν ευκαιριακά και χωρίς αρχές. Ισχυρίστηκαν ότι στηρίζουν τη Δημοτική Αρχή οι τοπικοί φορείς. Από τους (40) και πλέον φορείς της πόλης μας, μόνο επτά (7) συμμετέχουν.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, στις σύγχρονες κοινωνίες που ζούμε, ότι πρέπει να υπάρχουν ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ.        
 Μακάρι οι πολίτες να αντιδράσουν και να μην πληρώνουν και τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τα σκουπίδια που παράγουν και την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ. Σε λίγες ημέρες θα το αναλύσουμε το θέμα.
ζ) Να γιατί υπονόμευσαν και ακύρωσαν τον θεσμό του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Για πρώτη φορά θα ασχοληθούμε λόγω της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ αλλά και της ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που διακρίνει τον ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ με πολλές αμφισβητήσεις, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο  που φέραμε ως Παράταξη την σκανδαλώδη εξαγορά των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας, που έπαιξε ουσιαστικό ρόλο ως αντιπρόεδρος και οικονομικός διαχειριστής της δημοτικής επιχείρησης (ΔΕΠΕΑ), αποπροσανατόλισε, αντί να μιλήσει για την ουσία. Νομίζει πως μπορεί με την δοτή εξουσία που έχει και την ρουσφετολογία, που του χάρισε προσωρινά την ηγεσία, να χειραγωγεί την κοινωνία. Στην τονισμένη γενεαλογική αναφορά του στο δημοτικό συμβούλιο, επικαλέστηκε το συγγενικό του θηλυκό γένος και παρέβλεψε παντελώς το αρσενικό.

Επιθυμούμε για μία ακόμη φορά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αγωνιστήκαμε να φύγουν οι «κακοί» για να έρθουν οι χειρότεροι.         
 Η υποστήριξή μας την δεύτερη Κυριακή των εκλογών σε αυτή την δημοτική αρχή ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΗ, με μηδενική  ΑΝΟΧΗ σε αυτές τις συμπεριφορές. Εμείς σταθεροί και συνεπείς στις αξίες και αρχές μας, θα επαναλάβουμε την θέση μας, ότι θα στηρίζουμε ότι θετικό προτείνεται για την πόλη μας και θα είμαστε απέναντι σε ιδιοτελείς πρακτικές. Στον διαδικτυακό τόπο της Παράταξής http://pakneasionias.blogspot.com/ μπορείτε να παρακολουθείτε τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας τις κριτικές μας, τις δράσεις των φορέων της πόλης, ενδιαφέροντα άρθρα, εγκυκλίους, νόμους, μπορείτε ασφαλώς να σχολιάζετε, να αρθρογραφείτε με επιχειρήματα, χωρίς ασφαλώς να βρίζετε. Επιθυμούμε και επιδιώκουμε να γίνει εργαλείο επικοινωνίας και προβολής θέσεων που θα συντελούν στην αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής στην πόλη μας.


                             Για την Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος
                                        Αριστείδης Χατζησαββίδης
                                               Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                   ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 20/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου