Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Προσφυγή στην Επίτροπο


Παράταξη  Ανεξάρτητου Κινήματος    
Δήμου Νέας Ιωνίας Περιφέρειας Αττικής    
Νοταρά 53 142 35 Ν.Ιωνία
Τηλέφωνο 6977332733

Νέα Ιωνία 27/11/2011                            

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Προς                         
                                          
Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου κ Καρδάση
Κοινοποίηση:
·         Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
·         Δήμαρχο Δήμου Νέας Ιωνίας
·         Πρόεδρο και μέλη Οικονομικής Επιτροπής
·         Δημοτικές Παρατάξεις
·         Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής
·         Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
·         Υπουργείο Εσωτερικών
·         Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αξιότιμη Κυρία Επίτροπε,
Προσφεύγουμε σε σας κατά της πράξης με αριθ.343 του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας που αναρτήθηκε στην πύλη της  ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ του Δήμου με  ΑΔΑ:4576ΩΚΥ-ΣΞ4 και με ημερομηνία 18/11/2011, ώρα 14:55:42, με τις ιδιότητες α) του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος Δήμου Νέας Ιωνίας και β) την παράλληλη ιδιότητα του προέδρου του Σωματείου Άρσης Βαρών «ΑΤΛΑΣ» Νέας Ιωνίας.

Έχουμε έννομο συμφέρον για την παρούσα προσφυγή και ζητάμε να την κάνετε δεκτή για τους παρακάτω λόγους:
1)      Η απόφαση για την επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων της πόλης μας είναι ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ, ΜΕΡΙΚΗ, εμπεριέχει σκοπιμότητες σε βάρος άλλων τεσσάρων Αθλητικών Σωματείων
*        Α.Σ.Π. ΙΩΝΕΣ,
*        ΠΑΟ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ,
*        ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και
*        Σωματείο Άρσης Βαρών «ΑΤΛΑΣ» Νέας Ιωνίας  που δεν συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση.
2)      Υπήρξε , αποπροσανατολιστικά για εμάς,  σαφής δέσμευση του Δημάρχου για ενίσχυση όλων των Αθλητικών Σωματείων αλλά  και συνολικά του Δημοτικού Συμβουλίου που αποδεικνύεται από το  αντίγραφο πρακτικού της 11ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ στο 11ο ΘΕΜΑ και ημερομηνία 9 ΜΑΙΟΥ 2011, που τελικά ενίσχυσε μόνο δύο Σωματεία.
3)       Ισχυρίστηκαν οι Διοικούντες το Δήμο Νέας Ιωνίας ψευδώς στο δημοτικό συμβούλιο της 14/11/2011 και στο θέμα για την οικονομική ενίσχυση ότι δήθεν παρέλειψαν τα (4) τέσσερα αθλητικά σωματεία να κάνουν αίτηση προς την Δημοτική Αρχή. Δεν γνωρίζουμε αν έκαναν τα άλλα σωματεία αίτηση, αλλά όταν διαβάσαμε την από καιρού πρωτοκολλημένη αίτηση του Συλλόγου Άρσης Βαρών και χωρίς να υπάρχει σημειωτέον κάποια ενημέρωση από τη Διοίκηση για την μέλλουσα οικονομική επιχορήγηση, βρήκαν άλλες δικαιολογίες ότι δεν στείλαμε τις δραστηριότητές μας.
4)      Γνώριζαν πολύ καλά το θέμα της αίτησης αφού πλην της επιστολής είχαμε κάνει συζητήσεις προφορικές για την Άρση Βαρών  με τον Δήμαρχο και με τον πρόεδρο του (Ο.Π.Α.Ν.) Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας. Γνωρίζουν άριστα ποιοι είναι στα προεδρεία των Αθλητικών Σωματείων και μπορούσαν με πολλούς τρόπους, εάν το ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί τους και να φέρουν όλα τα δικαιολογητικά.
5)      Παρουσίασαν το επιχείρημα, αίολο σύμφωνα με εμάς, μία επιστολή που έστειλαν (άραγε πότε, πώς τεκμαίρεται η λήψη αυτής;;;), χωρίς ποτέ να την λάβουμε αυτή την επιστολή και χωρίς να παρουσιάσουν παραστατικό αποστολής. Άφησαν να περάσει ο καιρός(τέλος Νοέμβρη) σκόπιμα για να μας ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ γιατί κάναμε το καθήκον μας ως Δημοτικού Συμβούλου, δηλαδή του ελέγχου και της κριτικής, όπως επιβάλλει ο Νόμος και η δημοκρατική διαδικασία.
6)       Σαν ενημερώνουμε ότι δεν καταγράφουν επίσης πουθενά τις έμμεσες οικονομικές ενισχύσεις που δίνουν προς τους φορείς, με πια κριτήρια, ως συνδιοργανωτές (αφίσες, προσκλήσεις, μηχανήματα κ.λ.π) παρά το γεγονός ότι το ζητήσαμε.
7)      Στα δύο Σωματεία καλαθοσφαίρισης δίνουν στο ένα 3.000 ευρώ ενώ στο άλλο δίνουν 2.500 χωρίς να το αιτιολογήσουν.
8)      Θεωρούμε ότι η απόφασή τους εμπεριέχει ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ και ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή για ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. και προσφεύγουμε σε εσάς για να ακυρώσετε την ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ  πράξη.
9)      Σήμερα που πήραμε τα θέματα της 28ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρατηρήσαμε στο 7ο θέμα, την «Επιχορήγηση σε αθλητικούς συλλόγους», όπου εισηγούνται για τον ΠΑΟ Αλσούπολης, παραλείποντας για Τρίτη φορά  το Σωματείο Άρσης Βαρών «ΑΤΛΑΣ» Νέας Ιωνίας.
10)  Ζητάμε την ακύρωση της πράξης  και την επανεισαγωγή συνολικά  ΟΛΩΝ των Αθλητικών Σωματείων χωρίς εξαιρέσεις.
Σας επισυνάπτουμε: α) αντίγραφο της πράξης με αριθμό 343 του Δημοτικού Συμβουλίου της με αριθμό 27 από 14-11-2011 συνεδρίασης αυτού.
β) Αντίγραφο πρακτικού της 11ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 9 Μαίου2011 με θέμα «επιχορήγηση σε Αθλητικούς φορείς» όπου αφορούσε δύο φορείς και είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος για ενίσχυση ΟΛΩΝ των φορέων.
γ) Αντίγραφο της πρωτοκολλημένης από 16 Μαΐου 2011 επιστολής του Σωματείου Άρσης Βαρών «ΑΤΛΑΣ» Νέας Ιωνίας προς τον Δήμαρχο.
δ) Την ημερήσια διάταξη της 28ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Με εκτίμηση
Για το Σωματείο Άρσης Βαρών «ΑΤΛΑΣ» Νέας Ιωνίας
και την Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος
Αριστείδης Χατζησαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου