Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αξιολόγηση Δημοτικής Αρχής

Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος
Δήμου Νέας Ιωνίας                                        Νέα Ιωνία 12/7//2011
Περιφέρεια Αττικής
Νοταρά 53 142 35 Ν.Ιωνία
Τηλέφωνο 6977332733
 email : aristidis@hatzisavvidis.gr,aristhat@gmail.com

Προς

Πολίτες Δήμου Νέας Ιωνίας και αρμόδιους φορείς

Πέρασε το πρώτο εξάμηνο της νέας Δημοτικής Αρχής και θεωρούμε υποχρέωσή μας να αξιολογήσουμε από την πλευρά μας το έργο της, πριν σας ευχηθούμε Καλό Καλοκαίρι.

1.Αρίστευσε στις Δημόσιες Σχέσεις με τις Λαϊκές Συνελεύσεις που έκανε. «Κατέγραφε» προβλήματα τα οποία έπρεπε να τα γνωρίζει ήδη από την προεκλογική περίοδο. Με αυτή πάντως την ομαδική «δημοσιοσχεσίτικη θεραπεία» απέκρυψε την ένδεια πολιτικής και σχεδίου.

2.Καταγγέλλει τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την Κυβερνητική πολιτική, ενώ την υλοποιεί χωρίς να κάνει προτάσεις βελτίωσης.

3.Βιάστηκε να εκφράσει δημόσια (το δις εξαμαρτείν…..) την «καλή» οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Πολύ σύντομα αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων, να αναιρέσει αυτές τις απόψεις και να ανακοινώσει χρέη. Αλήθεια τι έγινε τελικά; Πότε είναι ειλικρινείς;

4.Υπονόμευσε δύο πρωτοεμφανιζόμενους ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ θεσμούς την Επιτροπή Διαβούλευσης και τον Συνήγορο του πολίτη. Με ρητορικά τεχνάσματα και παρελκυστικές τακτικές που αντλούνται από το παρελθόν υλοποίησαν το έργο τους.

5.Κωλυσιεργούσε συστηματικά να δώσει στοιχεία για σκάνδαλα του παρελθούσης δημοτικής αρχής, που πήραν έκταση από την τότε αντιπολίτευση και συνεχίζει ανερυθρίαστα και προκλητικά αυτήν την πολιτική. Ο κ. Χαμαλίδης Κυριάκος διορισμένος Γενικός Γραμματέας από τον Δήμαρχο αρνείται να δώσει συμπληρωματικά στοιχεία και τον φάκελο που έχει στο γραφείο του, πάνω από ένα μήνα, που αφορά τον χρυσοπληρωμένο διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας (portal). Μας προκαλούν να πάμε στον εισαγγελέα. Κατά τα άλλα με την εκλογή τους αποκαταστάθηκε η «έννομη» τάξη στην πόλη μας!!!

6.Περιφρονούν και δεν απαντούν παράνομα, αυταρχικά και αλαζονικά σε ερωτήσεις που κατατέθηκαν από 30/5 και αφορούν την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος, που καθορίζουν οι νόμοι για την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παραβλέποντας την υποχρέωσή να τηρούν τους νόμους και να απαντούν μέσα στο μήνα:

Α)Γιατί σε ενδεικτικά θέματα που αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, έχουν μόνο μία οικονομική προσφορά; Υπάρχει στις υπηρεσίες μητρώο προμηθευτών ανά είδος και αν ναι ενημερώνονται; Υπάρχει έγγραφη αξιολόγηση τους; Αλήθεια κύριοι και κυρίες της Δημοτικής αρχής; Γνωρίζετε άραγε ότι στο σχετικό site του Δήμου και στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ είστε υποχρεωμένοι να αναρτάτε όχι τις τελικές αποφάσεις σας, πολλές από τις οποίες είναι απευθείας αναθέσεις, αλλά και τις προκηρύξεις διενέργειας των διαγωνισμών, ώστε να υπάρχει ο ανταγωνισμός και να εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον;;;

Β)Σε γεγονότα που σας παραπλάνησαν και πήραν την υπογραφή σας πήρατε κάποια μέτρα;

Αν πήρατε ποια είναι αυτά τα μέτρα;

Γ)Γιατί δεν αναρτώνται όλες οι έστω πλημμελώς καταρτισμένες προκηρύξεις στο πανάκριβο διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας;

Δ)Με ποιο τρόπο καταγράφονται οι οικονομικές ενισχύσεις ανά έτος σε φορείς του Δήμου μας;

Ε)Με πια κριτήρια σε ένα σχολείο δόθηκε οικονομική ενίσχυση, για εκδρομή στο εξωτερικό, ενώ σε άλλο δεν δόθηκε;

ΣΤ)Γίνονται απ’ ευθείας αναθέσεις χωρίς δημοσιεύσεις σε συγκεκριμένους προμηθευτές και γιατί;

7.Ζητήσαμε την Ακύρωση Πράξης με αριθμό 24 του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας(Ο.Π.Α.Ν.) Νέας Ιωνίας Αττικής επειδή δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες των άρθρων 71 παράγραφος 3, σε συνδυασμό με τα άρθρα 214, 215. 216 και 224 του ιδίου Νόμου 3852/2010 και του Νόμου περί ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ 3861/2010.

Πιο συγκεκριμένα δεν αναρτήθηκαν οι αποφάσεις στον διαδικτυακό τόπο των αντίστοιχων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (άρθρο 71 παρ 3), ούτε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ παρά το αίτημα που εκφράσαμε στον Πρόεδρο κ. Κυριακόπουλο και τις δημόσιες τοποθετήσεις μας, στα Δημοτικά Συμβούλια και σε δημοσιεύσεις μας. Εξαίρεση αποτέλεσε ο πρώην Αθλητικός Οργανισμός. Με τον τρόπο αυτό αποκλείστηκαν ανταγωνιστές προμηθευτές που είναι σε βάρος της νομιμότητας, της διαφάνειας του Δήμου μας και ασφαλώς καθόλου τυχαίο δεν είναι που πήραν αυτέ τις δουλειές οι προεκλογικοί προμηθευτές της παράταξης τους. Αυτό κατά κόρον και συστηματικά γίνεται στο Δήμο και ασφαλώς θα καταγγέλλουμε αυτές τις παρανομίες. 8.Καθόλου τυχαίο δεν είναι η άρνησή τους να δεχθούν την πρότασή μας, κατά την πρόσφατη ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου « για εποπτεία από διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των προμηθειών και έργων». Αν κάνουν καλά την δουλειά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε.

9.Η σύγκρουση με την ηγεσία του Σωματείου εργαζομένων πια αποτελέσματα έφερε;

10.Δώσανε αφειδώς προεκλογικές υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα και το έλλειμμα πολιτικής είναι ολοφάνερο από τα πιο απλά πράγματα (τραπεζοκαθίσματα BIBELO) μέχρι τα σοβαρότερα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ κ.λ.π

11.Λυπούμαστε πολύ γιατί το πείραμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, εξαντλείται στις προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων, ενώ παράλληλα απογοητεύει και διαψεύδει προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν λόγω της παρούσας πολιτικής κατάστασης στην χώρα μας.

Για όλα αυτά και πολλά που παραλείψαμε λόγω χώρου, μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε και να ενημερωθείτε στο http://pakneasionias.blogspot.com/ και την ιστοσελίδα http://www.hatzisavvidis.gr/.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου