Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


                                                     ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής η νέα Δημοτική Αρχή «ανέβασε» στο διαδίκτυο συνολικά τις εισηγήσεις και δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους ενεργούς πολίτες να έχουν γνώση των θεμάτων που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και βεβαίως να το παρακολουθήσουν αν το θέλουν. Επέβαλε την θέση της για συμμετοχή όλων των παρατάξεων στις επιτροπές και οφείλουμε να τους συγχαρούμε γι’ αυτά. Απεναντίας οφείλουμε να επισημάνουμε τον αρνητισμό της μείζονος αντιπολίτευσης (απελθούσα Δημοτική Αρχή) που συνεχίζει την αυταρχική, αλαζονική πολιτική αποκλεισμών, παρά το γεγονός αδυναμίας επιβολής αυτής της πολιτικής. Δεν χάνουν ευκαιρία να το προβάλλουν απόντος και του αρχηγού τους. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση πολλές φορές ανεπιτυχώς το επιχείρησαν.

Όσον αφορά την Συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής το σοβαρό θέμα ήταν ο Καθορισμός Συντελεστών Ενιαίου Ανταποδοτικού τέλους για το 2011.

Αφορά την καθαριότητα και το ¼ του ετήσιου προϋπολογισμού. Στο εισηγητικό σημείωμα δεν γίνεται πολιτική προσέγγιση του θέματος σχετικά με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, όσον αφορά την Κοινωνική πολιτική, την ανακύκλωση, την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στις προμήθειες. Δόθηκε απλά εντολή στις υπηρεσίες να διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός χωρίς να γίνουν αυξήσεις. Θεωρούμε επιβεβλημένο να διατυπωθούν οι πολιτικές θέσεις όταν έλθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Παράταξή μας κατέθεσε τις προτάσεις μας επί του θέματος που τις έχουμε διατυπώσει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα που μπορεί να το δει όποιος ενδιαφέρεται στο http://pakneasionias.blogspot.com/



ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου