Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αίτημα Χατζησαββίδη να ορίσει ο Δήμος Ν. Ιωνίας πολιτική αγωγή σε δίκη κατά πρώην αντιδημάρχου

      
Παράταξη                                                                    Νέα Ιωνία   2/1/2011
Ανεξάρτητου Κινήματος Δήμου Νέας Ιωνίας  Περιφέρεια Αττικής
Νοταρά 53 142 35 Ν.Ιωνία
Τηλέφωνο 6977332733 
                Προς
1) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπουρδούκο
2) Δήμαρχο Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Γκότση
Κοινοποίηση: Παρατάξεις Δήμου- Δημοτικούς Συμβούλους
Κύριοι
Την Δευτέρα 10/1/2011 είμαι μάρτυρας στο τριμελές πλημμελειοδικείο στην ποινική δίκη κατά του τέως Αντιδημάρχου κ. Δακουτρού για απιστία κατά του δημοσίου, που προέκυψε μετά την μηνυτήρια αναφορά του κ. Δημάρη. Η διένεξη αυτή έχει μακρόχρονη ιστορία, ξεκίνησε από την συνεργασία των δύο σε ιδιωτική επιχείρηση και επεκτάθηκε στα δημόσια πράγματα του Δήμου μας, όταν προσλήφθηκε ως ειδικός συνεργάτης της (ΔΕΠΕΑ) ο κ. Καθηγητής. Την περίοδο εκείνη πρόεδρος στην Δημοτική επιχείρηση (ΔΕΠΕΑ), ήταν ο κ. Δακουτρός και ο κ. Καθηγητής, ο μεσολαβητής της συνεργασίας των δύο πρώτων. Γνωρίζω πολλές άκαρπες προσπάθειες του κ. Δημάρη προς την προηγούμενη δημοτική αρχή, να συζητηθεί το θέμα αυτό.
Σήμερα στον Δήμο μας, υπάρχει νέα Δημοτική Αρχή, που έχει λόγο να καταργήσει τα περιθώρια αμφισβητήσεων για την διαφανή και σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Ελπίζω να το θέλει σήμερα και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Το δικαστήριο δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει αν έγινε ή όχι η απιστία σε βάρος του Δήμου. Αν αποδειχθεί πως έγινε, πρέπει ο Δήμος να διεκδικήσει την επιστροφή αυτών των χρημάτων.
Επειδή ο μόνος που δικαιούται να είναι πολιτικός ενάγον είναι η Δημοτική Αρχή
ΖΗΤΩ να ορίσετε πολιτική αγωγή. Αυτό μπορεί να γίνει με απόφαση του Δημάρχου ή να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρακαλώ στην δεύτερη περίπτωση να συγκαλέσετε Δ.Σ με θέμα τον ορισμό πολιτικής αγωγής για την συγκεκριμένη δίκη.
Για την Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος
Αριστείδης Χατζησαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου