Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      4/1/2011

Γεγονός το πρώτο Δημοτικό συμβούλιο της νέας Δημοτικής Αρχής που είχε περιεχόμενο τις Δημαιρεσίες και την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Εντύπωση και προβληματισμό προκάλεσε, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση του νέου Δημάρχου κ. Γκότση ότι «παραλαμβάνει έναν Δήμο σε καλή οικονομική κατάσταση». Διατυπώσαμε την απορία μας γιατί ο Δήμαρχος νοιώθει την ανάγκη να επαναλαμβάνει αυτή την διατύπωση και παρουσιάσαμε την τελευταία έκδοση της εφημερίδας «Ποντίκι» που κατατάσσει τον Δήμο μας στην 53η θέση με τίτλο «οι κορυφαίοι... μπαταχτσήδες της επικράτειας» όπως τους αποκαλεί με χρέος 7.610.913 σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος, χωρίς βεβαίως να πάρουμε απάντηση.
Στην εκλογή των σημαντικών επιτροπών, για την διαφανή δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, ζήσαμε ξανά την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από την παράταξη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που αυτά τα στοιχεία την οδήγησαν στην ΗΤΤΑ. Δεκανίκι στην επιλογή αυτή αποδείχθηκε η παράταξη «21ος Αιώνας». Έτσι απέκλεισαν και από τις αναπληρωματικές θέσεις τις δύο παρατάξεις «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» και ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Αυτονόητη είναι η σκοπιμότητα της επιλογής τους αφού οι αναπληρωματικές θέσεις γι’ αυτούς είναι άχρηστες, ενώ για εμάς, για την Δημοκρατία και την διαφάνεια, πολύ σημαντικές. Εμάς μας ενδιαφέρει η συμμετοχή και στις επιτροπές και η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι εξασφαλίζει την συμμετοχή, μας ικανοποιεί. Παράλληλα ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ την ερώτηση και απάντηση της συνέντευξης που έδωσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Γκότσης στον ραδιοσταθμό 9.40.
 «ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ»
«Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν. Θα αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορούμε ακόμη και σε θεσμικές θέσεις. Για παράδειγμα η νέα επιτροπή οικονομικής διαχείρισης έτσι όπως τίθεται από τον «Καλλικράτη» προβλέπεται να έχει οκτώ μέλη. 5 από τη συμπολίτευση και 3 από την αντιπολίτευση. Επειδή υπάρχουν τέσσερις παρατάξεις από την αντιπολίτευση σε αυτή την επιτροπή θα υπάρχουν 4 εκπρόσωποι της και όχι 3 όπως αρχικά προβλέπεται. Στόχος μας είναι να εκπροσωπούνται όλοι και να έχουν θεσμοθετημένο δικαίωμα έκφρασης συνολικά όλες οι δυνάμεις. Αυτή είναι θεμελιώδης αρχή μας. Το λέγαμε προεκλογικά και θα το πράξουμε και μετεκλογικά. Άλλωστε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για να παίζουμε με πλειοψηφίες. Αν πιστεύουμε εμείς ότι κάτι είναι σωστό και πρέπει να το κάνουμε και όλο το υπόλοιπο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων πιστεύει ότι είμαστε λάθος τότε δεν θα το κάνουμε. Στόχος είναι να πάει συνολικά μπροστά η Νέα Ιωνία και σε αυτό το πλαίσιο δεν πρόκειται να κινηθούμε με τη λογική της αριθμητικής πλειοψηφίας. Εμείς θεωρούμε ότι για ότι καλό γίνει ή για ότι κακό την ευθύνη θα τη φέρει συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα το χρεωθούμε μόνοι μας».
Ο χρόνος θα δείξει και θα αποκαλύψει τους πραγματικούς στόχους της νέας Δημοτικής Αρχής.
                                 ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου