Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΣ
Στην συζήτηση για τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, αυτά δηλαδή που πληρώνουν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες μέσω της ΔΕΗ και καθορίζονται με κριτήριο τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου, η τοποθέτηση του Χατζησαββίδη Αριστείδη εκπροσώπου Π.Α.Κ.Νέας Ιωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 09/11/09
ήταν εμπεριστατωμένη και αναλυτική. Το κόστος ανά κατηγορία σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας και τον προσωπικό υπολογισμό πουέκανε είναι:
Εργαζόμενοι κόστος 6.237.000 ευρώ μισθοί 64,1%
Υπερωρίες κοστος 420.180 >> 4,3%
Τρίτοι ΔΕΗ ΕΣΔΝΑ κόστος 1.520.000 ευρώ 15,6%
Ρεύμα δρόμοι πλατείες κόστος 450.000 ευρώ 4,6%
Επενδύσεις κόστος 165.000 ευρώ 1,7%
Αναλώσιμα Λειτουργικά Συντήρηση κόστος 13,7%
Δυστυχώς ανάλυση κόστους δεν γίνεται από τους εισηγητές και δεν είδα στα έσοδα το κονδύλι για τις Λαϊκές Αγορές Στη συζήτηση για το γάλα ο Δήμαρχος είπε «Όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται» Πράγματι όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται. Όλοι γνωρίζουμε ότι το εργατικό κόστος 68.4% είναι τεράστιο για οποιαδήποτε επιχείρηση. Όλοι γνωρίζουμε, ότι εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας εργάζονται 2,5-3 ώρες. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που τις αξίζουν, οι περισσότεροι παίρνουν πλασματικές υπερωρίες εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα ανταποδοτικά, είναι χρήματα από το υστέρημα των κατοίκων της πόλης μας, που το βιοτικό τους επίπεδο δεν είναι σαν της Κηφισιάς. Όλοι μας γνωρίζουμε την σχέση σας με το προεδρείο του σωματείου. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν κάνετε καλά την δουλειά σας και ότι ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ αυτά τα χρήματα. Γι’ αυτό αρνείστε να δώσετε το κόστος των υπερωριών ανά εργαζόμενο. Ποιος πιστεύει ότι στον όγδοο χρόνο θητείας χρειάζονται προσλήψεις ορισμένου χρόνου, αντί κάλυψης με μονίμους, ότι χρειάζονται υπερωρίες σ’ αυτούς που δουλεύουν 3 ώρες με συμβατική υποχρέωση 6,5 ώρες;
Στους τρίτους ΕΣΔΝΑ και την ΔΕΗ πληρώνουμε 1,5 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 15,6% τόσα χρόνια χωρίς να υπολογίζουμε τις υποβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες τους.
Στις επενδύσεις το ασήμαντο ποσό 165000 ευρώ, ποσοστό μόλις 1,7 %
Τι πρέπει να γίνει
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με κίνητρα Όσοι πολίτες έχουν πάει στον ΄΄Βασιλόπουλο’’ στα Πευκάκια έχουν διαπιστώσει ότι κάνει ανακύκλωση με κίνητρα. Πώς μπορεί να δίνει κίνητρα ο ΄΄Βασιλόπουλος’’ και δεν μπορούμε εμείς; Να σημειώσουμε ότι αυτά τα σπιτάκια καταλαμβάνουν χώρο όσο δύο θέσεις παρκινγκ. Μπορούν να τοποθετηθούν σ’όλα τα σούπερ Μάρκετ, στα σχολεία, στις πλατείες και στις Λαϊκές Αγορές. Ειδικά στις Λαϊκές θα υπάρξει αυστηρός Κανονισμός Καθαριότητας που όποιος πωλητής τον παραβιάζει, θα αποκλείεται από την Λαϊκή. Ανάλογα με τα υλικά ανακύκλωσης που θα πηγαίνει ο κάτοικος θα του επιστρέφονται χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη που σήμερα παρακρατούνται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και στοιχίζουν στον Δήμο μας, 260.000 ευρώ. Μελέτη θα προσδιορίσει την ανταπόδοση και τον τρόπο είσπραξης τους από τον Δήμο. Τα υπόλοιπα οργανικά σκουπίδια θα πηγαίνουν για κομποστοποίηση (λίπασμα) και παραγωγή ρεύματος. Η συνεργασία των πέντε όμορων Δήμων, οι δημόσιες δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης να στηρίξει πρωτοβουλίες και προσπάθειες στον τομέα αυτόν, στην σημερινή συγκυρία της επιβολής προστίμων, από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τις παράνομες χωματερές, είναι η προσφορότερη περίοδος για να ξεκινήσει από τον δικό μας Δήμο αυτή η ΠΙΛΟΤΙΚΗ πρωτοβουλία. Ο ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής) που διαχειρίζεται πάρα πολλά χρήματα, μόνο από τον Δήμο μας εισπράττει περίπου ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες ευρώ, πρέπει να κάνει σωστά την δουλειά του και να καθορίσουμε νέο τρόπο εισφορών, ανάλογα με τα σκουπίδια που πηγαίνει ο κάθε Δήμος. Στόχος πρέπει να είναι οι ΧΥΤΑ να γίνουν ΧΥΤΥ, δηλαδή από χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, να μετατραπούν σε χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων. Μόνο με τέτοιους στόχους σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, προστατεύουμε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και εκμεταλλευόμαστε τον πλούτο των σκουπιδιών. Τα παιδιά και οι κάτοικοί μας έτσι διαπαιδαγωγούνται πρακτικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα κλαδιά και τα ξύλα μπορούν να γίνονται πριονίδι αντί να πηγαίνουν στην χωματερή. Το χειμώνα το πριονίδι μπορεί να ζεσταίνει ένα δημόσιο χώρο. Τα υπόλοιπα πολλά λόγια, περιορίζονται στην μετριότητα, τον αποπροσανατολισμό και στην επικοινωνιακή πολιτική.
Πολύ πρόσφατα με εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να μοιράσουν το γάλα των εργαζομένων, που είναι νόμιμη εργοδοτική υποχρέωση για την προστασία της ΥΓΕΙΑΣ των εργαζομένων. Όταν ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ σ’ αυτό, είναι δυνατόν να μας πείσουν ότι μπορούν να ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας; Μπορούμε κατά την άποψή μου να περιορίσουμε σημαντικά το κόστος των ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ με την αποδοχή των προτάσεών μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου