Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικής Κίνησης Νέας Ιωνίας

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 5ου τεύχους


Στο 5ο τεύχος της Π.Α.Κ. Νέας Ιωνίας, που εκδίδεται αμέσως μετά την μεγαλειώδη, θριαμβευτική ΝΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Προέδρου Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, ένα χρόνο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, καταθέτουμε κείμενο -πρόταση προς τους πολίτες της Νέας Ιωνίας, προς τους πολιτικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς φορείς, και όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας. Συμπίπτει η παρούσα έκδοση με την απώλεια του ΣΠΥΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ενός σημαντικού ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ που ανάλωσε την ζωή του, στην προστασία της Δημόσιας περιουσίας. Ελάχιστος φόρος ΤΙΜΗΣ από
εμάς, στην ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ να δώσουμε το όνομά του στην Προγραμματική μας Πρότασή, που την ονομάζουμε, «ΣΠΥΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» Η γνώση, η πληροφόρηση και η συμμετοχή είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κάθε πολίτη. Απευθυνόμαστε και σ’ αυτούς που ανήκουν στο ποσοστό εκείνο που απέχει από τις εκλογές.
Η πρότασή μας, θέλουμε να γίνει αντικείμενο ουσιαστικού διαλόγου, μέχρι τον Ιούνιο του 2010 και ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
Η ποιότητα ζωής δεν περιορίζεται στο περιβάλλον, απεναντίας επεκτείνεται στο σύνολο δράσεων της ζωής μας. Σχετίζεται άμεσα, με την καλή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, με τους φορείς της πόλης, την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, την διεύρυνση των εσόδων, την πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ όλων των δραστηριοτήτων της Δημοτικής Αρχής, την χρηστή διαχείριση με αναπτυξιακές επενδύσεις, με κοινωνική πολιτική, με συστηματικό έλεγχο, με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Η τελική μας πρότασή δεν θα είναι ένα γενικόλογο, όμορφο κείμενο προθέσεων, που επιδιώκει την υφαρπαγή της ψήφου σας, αλλά συγκεκριμένη δεσμευτική πρόταση για την επόμενη τετραετία, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ που ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ το «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» και θα:
• Δεσμεύει όλους που συμμετέχουν στην διαμόρφωσή της, την προώθησή της, για να αγκαλιαστεί από τους πολίτες και φυσικά το ψηφοδέλτιο που θα προκύψει στο μέλλον, για να διεκδικήσει την ψήφο σας.
• Θα ελέγχεται μετεκλογικά, περιοδικά και συστηματικά από τα θεσμοθετημένα όργανα και όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως αν μας ψηφίσουν ή όχι.
• Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, απλούς, ανιδιοτελείς αγωνιστές, που θέλουν να προσφέρουν συλλογικά στην πόλη που ζούμε.
• Αυτή η προσπάθεια στηρίζεται σε παραγωγικές δημιουργικές δυνάμεις, με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.
• Καλούμε τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σ’ αυτή την προσπάθεια.
Θέλουμε για μια ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας αγκάλιασαν, μας στήριξαν και πολλαπλασιαστικά συνεχίζουν να μας στηρίζουν.


Π.Α.Κ. Ν.Ιωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου