Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ



                                                Αθήνα, 29 Μαΐου 2014


            Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ανέδειξε, για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδος, αλλά και σε ευρωπαϊκή χώρα, την Αριστερά ως πρώτη δύναμη. Επίσης ανέδειξε, παρά τον κατακερματισμό, μία σημαντική πολιτική μετατόπιση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, στην κατεύθυνση καταδίκης των μνημονιακών δυνάμεων και πολιτικών, που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποικία χρέους», με έντονη ανθρωπιστική κρίση.
            Η πρώτη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και με σημαντική διαφορά από τις κυβερνητικές μνημονιακές δυνάμεις, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία πολιτικής χειραφέτησης του ελληνικού λαού, στην μεγάλη πολιτική μάχη για την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας, την Δημοκρατία, την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη, που έχουν πληγεί βάναυσα από την σκληρή νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική και τον μνημονιακό αυταρχισμό.
            Η νίκη αυτή έχει ιδιαίτερα διεθνή συμβολικό χαρακτήρα για την χώρα μας, που επελέγη ως «πειραματόζωο» από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και το Βερολίνο. Σηματοδοτεί ότι ο λαός μας δεν αποδέχεται την βίαιη σύνθλιψη του βιοτικού του επιπέδου και την καταρράκωση της εθνικής του αξιοπρέπειας. Απαιτεί την άμεση αλλαγή της σημερινής ευρωπαϊκής πολιτικής, που υπονομεύει το Ευρωπαϊκό Όραμα της Ισοτιμίας, της Αμοιβαιότητας και της Αλληλεγγύης των Λαών, καθώς και την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και του συστήματος παρακμής της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας της Ελλάδος, που την παρέδωσε στους διεθνείς κερδοσκόπους, προκειμένου να περισώσει τα προνόμιά της.
            Ο ελπιδοφόρος, όμως, αυτός δρόμος προϋποθέτει ανάληψη γενναίων πρωτοβουλιών από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την συγκρότηση ενός ισχυρού αντιμνημονιακού, δημοκρατικού, προοδευτικού, πατριωτικού μετώπου, που θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη πλειοψηφία και θα κατακτήσει την πολιτική ηγεμονία στην χώρα, για μια νέα προοδευτική Μεταπολίτευση, με κεντρικό πυλώνα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ενεργά συμμέτοχες όλες τις ευρύτερες προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας. Προϋποθέτει ευρύτερη πολιτική συμμαχιών, απάλειψη ιδεοληψιών και γραφειοκρατικών στενοτήτων, δημιουργία ευρύτερων ζωντανών κοινωνικών δικτύων σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, ισχυρότερα και καθαρότερα πολιτικά μηνύματα και θέσεις, ιδιαίτερα στα εθνικά, πατριωτικά και κοινωνικά ζητήματα, αλλά και στο μείζον ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με διττό στόχο, αφενός την συντριβή των μνημονιακών δυνάμεων και αφετέρου την αποτροπή «φασιστικοποίησης» λαϊκών στρωμάτων.
            Η συστηματική προσπάθεια του συστήματος παρακμής, να παραποιήσει και να υπονομεύσει το ισχυρό μήνυμα αυτών των εκλογών, αλλά και να επαναφέρει τα θλιβερά φαινόμενα πολιτικής συναλλαγής της δεκαετίας του ’60, πρέπει να αποτραπεί και να «πέσει στο κενό».
            Η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», που συνέβαλε έως τώρα σ’ αυτή την στρατηγική στόχευση, θα αγωνισθεί με όλες της τις δυνάμεις, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτός ο μεγάλος ιστορικός στόχος για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας από μία κυβέρνηση Σωτηρίας, που θα βγάλει την Ελλάδα και τον λαό μας από την «θανάσιμη μνημονιακή δαγκάνη».
                                                          Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου