Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

«O σιωπών δοκεί συνενείν»

«O σιωπών δοκεί συνενείν»                 Νέα Ιωνία 28/10/2013
Αντί νέας ανακοίνωσης σήμερα θα κάνουμε συρραφή παλαιών και νέων ανακοινώσεων, για να καταλάβει και ο πλέον αδαής ότι η δήθεν ηγετική ομάδα, το καρέ της εξουσίας, από την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ», διοικεί ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ και ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ τον Δήμο μας.


Παράταξη  Ανεξάρτητου Κινήματος
Δήμου Νέας Ιωνίας                                      Νέα Ιωνία 16/5//2011
Περιφέρεια Αττικής
Νοταρά 53 142 35 Ν.Ιωνία
Τηλέφωνο 6977332733                       Προς
                     1) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπουρδούκο
                     2) Δήμαρχο Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Γκότση
                     3) Πρόεδρο και μέλη Οικονομικής Επιτροπής
                 Κοινοποίηση: Παρατάξεις Δήμου- Δημοτικούς Συμβούλους
                                      : Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Κύριοι
Παρατηρούμε μια συστηματική κωλυσιεργία στην παροχή στοιχείων παρά την ρητή αναφορά του νόμου και την διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι θα δοθούν.
Πιο συγκεκριμένα: Στις 6/4/2011 ο Δήμαρχος κ. Γκότσης δίνει απαντήσεις στο αίτημα του επικεφαλής της παράταξής μας Αριστείδη Χατζησαββίδη, για πλήρης φακέλους σε θέματα που πήραν διάσταση την προηγούμενη τετραετία με την διατύπωση «…σας χορηγούμε όσα στοιχεία κατόρθωσαν μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου να συγκεντρώσουν. Σε περίπτωση που αυτά δεν είναι επαρκεί είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.» Σε συνεννόηση μαζί του τα περισσότερα επί πλέον στοιχεία θα μου τα έδινε ο Γενικός Γραμματέας κ. Χαμαλίδης Κυριάκος. Προφορικά τότε του ζήτησα τα παρακάτω πρόσθετα στοιχεία χωρίς επεξεργασία που είναι υποχρεωτικές υπηρεσιακές εργασίες:
      1.Φωτοτυπίες καρτών για τις υπερωρίες
      2.Ημερομηνίες Κανονικών αδειών
      3.Αντίγραφα υπερωριών με τις αντίστοιχες υπογραφές των αρμόδιων
      4.Ετήσιο κόστος υπερωριών από το 2003 έως το 2010.
      5.Πλήρη φάκελο για τον διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας, από την προκήρυξη και  μετά.
      6.Πλήρη φάκελο όλης της διαδικασίας για την αγορά των αυτοκινήτων για την Δημοτική Συγκοινωνία
      7. Πιστοποιητικό του φερόμενου ως πολύτεκνου.
Μέχρι σήμερα έλαβα απάντηση μόνο για το τελευταίο.
Στις 7/4/2011 με έγγραφο μας, αρ πρωτ. 1048  σας ζητήσαμε το συγκεκριμένο έργο που εκπόνησε για την (ΔΕΠΕΑ) Δημοτική Επιχείρηση ο κ. Βλάμος.
Σύμφωνα με έγγραφη κατάθεση του κ. Δακουτρού αναφέρονται έξι προγράμματα και σας παρακαλέσαμε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας εντός ενός μηνός όπως ορίζει το άρθρο 69 του Νόμου 3852 (Φ.Ε.Κ. 7-6-2010) που η παράγραφος 3 ρητά αναφέρει.
 «Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητά από τον δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του. Ο δήμαρχος οφείλει να παρέχει τις πληροφορίες εντός μηνός.»
Πέρασε ο μήνας και απάντησε δεν μας δόθηκε.
 Στην τελευταία ανακοίνωση της 27/4/2011 αναφέρουμε ως Παράταξη ότι τα στοιχεία που μας δόθηκαν  είναι πλημμελή. Έχουμε πάρει μερικώς απαντήσεις στο αίτημα μας για πλήρης φακέλους, μελέτησα τις υπερωρίες του 2010 που πήρα από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε απάντηση του αιτήματος μου, που αφορούσε όλη την τετραετία. Φαίνεται πως δεν βρήκε ή δεν μου έδωσε τα στοιχεία η παρούσα Δημοτική Αρχή που ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους για τα δύο τελευταία (2007-2008) χρόνια. Ένας από τους δύο Δημάρχους λέει ΨΕΜΑΤΑ όπως φαίνεται παρακάτω.   
 Όταν ο κ. Κουκουλάρης επίμονα ζητούσε τις υπερωρίες κατ’ άτομο, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τα πρακτικά της 11ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6/2009,  μετέτρεψαν αυθαίρετα το αίτημα του για να γίνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ερώτηση.
 Μεθόδευσαν σε συνεργασία με το προεδρείο του Σωματείου και    τις  υπηρεσίες της νομικής συμβούλου, αλαζονικά, αυταρχικά την άρνηση  ικανοποίησης του αιτήματος, με τα παρακάτω λόγια του Δημάρχου (πρακτικό σελίδα 34). «Εδώ έχω όλες τις αποφάσεις υπερωριών των δύο τελευταίων ετών, μου τις βγάλανε οι υπηρεσίες, είναι όλες εδώ μέσα οι αποφάσεις. Πλην όμως έγινε, μας ήρθε η γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου και η παρέμβαση του Σωματείου και ο πρόεδρος επ’ αυτού θα σας ενημερώσει.»                                                      
 Τα πρακτικά είναι αποκαλυπτικά και ζητώ, η Δημοτική Αρχή να τα δημοσιοποιήσει μέσω της πανάκριβης ιστοσελίδας του Δήμου μας.                             
Τα στοιχεία που πήρα, επιβεβαιώνουν την διασπάθιση Δημόσιου χρήματος, την κακοδιαχείριση, την συναλλαγή,  της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που εκχώρησε σε συνδικαλιστές προϊσταμένους αρμοδιότητες της.
Αναρωτηθήκαμε τότε αν είναι αυτό αδυναμία ελέγχου των υπηρεσιών από την παρούσα Δημοτική Αρχή ή διαπραγμάτευση για συγκάλυψη;    
 Ο χρόνος θα δείξει την πραγματικότητα. Εμείς θα επιμένουμε στην ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
                     Για την Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος
                           Αριστείδης (Αρης) Χατζησαββίδης
Τότε η δημοτική αρχή αρνήθηκε να μου δώσει αυτά τα στοιχεία του 2007-2008 που ήταν έτοιμα σύμφωνα με την επίσημη δήλωση στα πρακτικά της 11ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6/2009 από τον κ. Χαραλάμπους.
Αποδείχθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο 26η Συνεδρίαση 2013, πως αξιοποίησε ΕΚΕΙΝΑ τα στοιχεία η Αντιδήμαρχος κ. Κατημερζή που είναι η αντ’ αυτού του Δημάρχου, που ανήκει στο καρέ της εξουσίας αυτής της δημοτικής αρχής, όταν έκανε προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του Σωματείου κ. Αδαμόπουλο μέσα στο Δ.Σ αλλά και μετά με δήλωσή της στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΔΕΙΞΕ Κρατήσανε τα στοιχεία για να ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ. Διαφορετικά θα έδιναν τα στοιχεία σε μας και όποιον άλλον τα ζητούσε και θα προχωρούσαν σε νόμιμες διαδικασίες. Οι  ανακοινώσεις το ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ.
Aνακοίνωση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση [13/04/2011]
….«Αυτό σημαίνει ότι οι πρακτικές του παρελθόντος, από μια μικρή μερίδα εργαζόμενων, όπως οι πλασματικές υπερωρίες, οι πλασματικές εργασίες την Κυριακή και τα πλασματικά νυκτερινά, οι «κοπάνες» την ώρα της δουλειάς, η άρνηση να προσφέρουν εργασία, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Η προσπάθεια της ηγεσίας του σωματείου να συνδιοικήσει τον Δήμο, όπως ενδεχομένως έπραττε κατά το παρελθόν, έχει τελειώσει».
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΗΣ κ. ΟΛΓΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
….. «Ο κ. Γκότσης είναι 3 χρόνια δήμαρχος και η κ. Κατημερτζή αντιδήμαρχος αντίστοιχα, ας αποδείξουν τις συκοφαντίες που λέγονται δεξιά και αριστερά σε βάρος μου και ας πράξουν αυτά που προβλέπονται και όχι να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας  μη ξεχνούν πως  είναι η διοίκηση στον δήμο. Τους προκαλώ λοιπόν ας δημοσιοποιήσουν όλα τα στοιχεία όπως επισήμως έχουμε ζητήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου με αριθμό πρωτοκόλλου  38504/2013 για αυτά που έχουμε καταγγείλει».
Μπορεί έτσι να πάει μπροστά ο τόπος; Μπορούν να συντηρηθούν στην ΕΞΟΥΣΙΑ με ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ τεχνάσματα; Θα το επιτρέψουν οι πολίτες; Ο χρόνος θα δείξει.

Αριστείδης (Αρης) Χατζησαββίδης Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος.



 Υ.Γ. Η 28η Οκτώβρη δεν είναι ευκαιρία για καλούς θεωρητικούς υποκριτικούς λόγους. Όσοι ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα οφείλουν να λένε καθημερινά  ΟΧΙ στους ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ, ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ, ΥΒΡΙΣΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ, ΦΑΥΛΟΥΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΟΧΙ στην ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, τη ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τη ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, να τους ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και με ΠΡΑΞΕΙΣ να παλεύουν για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου