Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

                                Νέα Ιωνία 3/10/2012

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΘΕΜΑ: ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Κοινοποίηση: Δημοτική Αρχή
                        Πρόεδρο Δ.Σ
Αγαπητοί συνδημότες- ισσες
Μας έδωσε με επιστολή ο Δήμαρχος το «ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ» του Δήμου στις 21/9/2012 και μας «παρακαλεί» μέχρι την Παρασκευή 28/9/2012, δηλαδή σε (8) ημέρες να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις παρατηρήσεις μας στο γραφείο του διορισμένου από τον ίδιο Γενικού Γραμματέα του Δήμου.
Η Παράταξή μας έχει να παρατηρήσει τα παρακάτω:
1). Είναι ένα ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟ κείμενο που υποχρεωτικά φέρουν, είναι συρραφή θεωρητική αποσπασμάτων από τους Νόμους που στην πράξη οι νόμοι αυτοί συστηματικά υπονομεύονται από την Δημοτική Αρχή και στην πράξη ακυρώνονται. Βέβαια οι μηχανισμού ελέγχου της τήρησης των Νόμων είναι για το θεαθήναι.
2) Το κείμενο που μας έστειλε δεν έχει εισηγητικό πολιτικό σημείωμα για να προσδιορίσει τους επιδιωκόμενους στόχους. (π.χ εξυπηρέτηση του πολίτη την
την αξιοκρατία κ.λ.π). Υποτιμά τις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους συμβούλους, που είναι εκλεγμένοι από τον λαό της πόλης μας, ζητώντας να καταθέσουν τις απόψεις τους στον διορισμένο από τον Δήμαρχο Γενικό Γραμματέα.
3) Το κείμενο αυτό όφειλαν στα πλαίσια της άμεσης δημοκρατικής συμμετοχής και της αξιολόγησης από τους πολίτες,  να το αναρτήσουν στην πανάκριβα πληρωμένη ιστοσελίδα του Δήμου για 15 ημέρες διαβούλευσης και όποιος πολίτης ήθελε να είχε την δυνατότητα να κάνει παρατηρήσεις και προτάσεις.
4) Αναφέρει υποχρεωτικά αρμοδιότητες για όργανα που προβλέπει ο Νόμος και υπονομεύτηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, την παραχώρηση οργανωμένου γραφείου με γραμματειακή υποστήριξη για τις Παρατάξεις και πολλά ακόμη.
5) Ο Δήμαρχος δεν δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων ή λέει σαχλαμάρες, παραδέχεται δημόσια ότι δεν μπορεί να βάλει τάξη στην πόλη, νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες, συγκαλύπτει όσα κατήγγειλαν στο παρελθών ως αντιπολίτευση και αυτό είναι μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα σε βάρος του Λαού που συμβάλλει τα μέγιστα στην πλήρη ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του πολιτικού συστήματος, περιφρονεί τους Νόμους βρίζει μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια τους Δημοτικούς Συμβούλους που του κάνουν θεσμικά ως έχουν υποχρέωση κριτική, βρίζει στους διαδρόμους των γραφείων χωρίς να σέβεται τον θεσμό που του αναθέσαμε μαζί με άλλες δυνάμεις που την πρώτη Κυριακή δεν τους ψήφισαν.
6) Είναι αδύνατο να δει προκοπή αυτός ο τόπος με τέτοιες πολιτικές που εφαρμόζουν ο Δήμαρχος και η συγκεκριμένη ηγετική ομάδα της πλειοψηφίας.
Αριστείδης (Άρης) Χατζησαββίδης Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου