Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 9/9/2012
Όσοι μπόρεσαν φέτος πήγαν διακοπές, έστω και ολιγοήμερες, οι υπόλοιποι βολεύτηκαν όπως μπορούσαν. Η τρικομματική Κυβέρνηση συνεχίζει αναίσχυντα και προκλητικά τα μονόπλευρα μνημονιακά μέτρα σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων. Καταιγίδα μέτρων αποφασίζονται από την Κυβέρνηση κατ’ εντολή της ΤΡΟΙΚΑ. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, όπως ανερυθρίαστα ομολογούν οι κυβερνώντες και τα δεκανίκια τους και δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα, αφού κανένας φορέας δεν μπήκε σε αναπτυξιακή πορεία. Διαχειριζόμαστε την μιζέρια μας.

Λόγω του καλοκαιριού δεν αναφερθήκαμε στους απαράδεκτους αντιφατικούς και περίεργους χειρισμούς στην υπόθεση των εργαζομένων στα ΚΕΠ του Δήμου Νέας Ιωνίας. Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος καίγεται και συ ασχολείσαι με τέτοια θέματα; Ναι,  γιατί φανερώνουν την ένδεια της πολιτικής όσων ασκούν εξουσία σήμερα στο Δήμο μας, όσες «αριστερές και δημοκρατικές κορώνες και αν ξεστομίζουν». Να υπενθυμίσουμε πως με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής του κ. Γκότση, πριν από μερικούς μήνες, πήραμε απόφαση σαν Δημοτικό Συμβούλιο, να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ στην δουλειά τους γιατί ήταν εντελώς απαραίτητοι για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Τον Ιούνιο του 2012 προσδιορίστηκε δικαστήριο και «αρνήθηκε»η νομική σύμβουλος να παραβρεθεί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Σωματείου και των εργαζομένων γιατί μεθοδεύτηκε η απόλυση τους από αυτούς που κατά τα άλλα «κόπτονται για τα εργασιακά δικαιώματα» (αρκεί να μην τους αφορούν όταν αναλαμβάνουν εξουσία φυσικά!!!!!!!!). Έφερε η Δημοτική Αρχή το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη εισήγηση. Άλλα έλεγε ο Δημαρχεύων κ. Κολμανιώτης, άλλα έλεγε η πολυπράγμων Αντιδήμαρχος κα. Κατημερτζή, άλλα έλεγε η Νομική Σύμβουλος και σε κείνη την συνεδρίαση είπε το αμίμητο και αλαζονικό ο διορισμένος από τον Δήμαρχο Γραμματέας κ. Χαμαλίδης Κυριάκος ότι βάζει την υπογραφή του μετά τους Αντιδημάρχους. Τον επανέφερε στην τάξη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ισχυρισμοί της νομικής συμβούλου αποδείχθηκαν αβάσιμοι στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο δικαστήριο. Να επαναλάβουμε αυτό που γράψαμε στην ανακοίνωσή μας, ότι η νομική σύμβουλος του Δήμου μας, δεν κάνει πολιτική και δεν αυτοπροσδιορίζεται.
Όλο αυτό το αλαλούμ που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις (ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ γενικά και ειδικά στην ΤΣΟΥΡΟΥΚΤΣΟΓΛΟΥ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΙΚΑ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ κ.α., φανερώνει την ευκαιριακή χωρίς αρχές και αξίες πολιτική τους.
Συγκροτήθηκε μια «ανομοιογενής» ως προς την προέλευσή της ηγετική συμμαχία, μοίρασε την εξουσία (άραγε στη βάση ποιών συμφωνιών;), την ονόμασαν «ΕΝΟΤΗΤΑ» δώσανε ανέξοδες υποσχέσεις και ρητορικά τεχνάσματα στο Λαό της Ν. Ιωνίας για να πάρουν την εξουσία κα να την ασκήσουν ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ.
Ένα ακόμη θέμα που υλοποιήθηκε ήταν η πρόσληψη συμβασιούχων μέσω (ΜΚΟ) Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Το κεντρικό πελατειακό πολιτικό σύστημα επεκτάθηκε και αγκαλιάστηκε από την Αυτοδιοίκηση. Έτσι κάνουν τα ρουσφέτια τους, οικονομάνε οι μεσάζοντες κολλητοί και απαξιώνονται οι θεσμοί της Αυτοδιοίκησης. Όφειλαν οι Δημοτικές Αρχές να αρνηθούν και να αντισταθούν σε αυτές τις επιλογές. Όφειλαν τα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης να καταγγείλουν αυτές τις πολιτικές και να τις εμποδίσουν. Δυστυχώς οι Δήμαρχοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Ένα πρόσφατο παράδειγμα ζήσαμε, που σήκωσαν τα χέρια οι Δήμαρχοι, όταν ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σκέψεις για την παύση είσπραξης των ανταποδοτικών τελών από την ΔΕΗ.
Δυστυχώς δεν διεκδικούν η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ να πάρει ουσιαστικό περιεχόμενο με θεσμοθέτηση και εξασφάλιση της οικονομικής αυτοδυναμίας, χωρίς νέα φορολογικά μέτρα.
Αναφέρουν οι Δήμαρχοι στα κείμενά τους την λέξη ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ των θεσμοθετημένων πόρων. Όταν κάποιος κάνει ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ δεν τον καταγγέλλεις μόνο, αλλά τον πας στα δικαστήρια ,τον καταδικάζεις και τον βάζεις φυλακή. Μήπως πολλοί φοβούνται και για τους εαυτούς τους;;;; Κοροϊδεύουν τον κόσμο και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους, από την μια το διεφθαρμένο κεντρικό πολιτικό σύστημα (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΟΜΜΑΤΑ) και από την άλλη οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ.
· Στην πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σημιριώτη συγκεντρωθήκαμε διακόσιοι πολίτες σε σύνολο 100.000 κατοίκων. Αυτό το φαινόμενο επιβεβαιώνει την κρίση αξιοπιστίας των θεσμών.
· Ποιος αλήθεια πιστεύει, ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει ευθύνη για την σημερινή κατάσταση στην πατρίδα μας;
· Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι το κεντρικό πολιτικό σύστημα θα κάνει τον κακό και θα δίνει χρήματα στους Δημάρχους για να κάνουν τους καλούς;
· Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι η Αυτοδιοίκηση είναι σε αναπτυξιακή πορεία;
Ξέρετε ότι ο Δήμος μας έχει να εισπράξει το Δημοτικό τέλος 0,5 % από το 2009 τη στιγμή που οι Δημότες μας στενάζουν από τα πολλαπλά χαράτσια; Γιατί η Δημοτική Αρχή υποκριτικά λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά από τη μια και από την άλλη για να μην «κακοκαρδίσει» δεν εισπράττει θεσμοθετημένους πόρους;;;
Πρόσφατα επίσης ο ΟΠΑΝ ανακοίνωσε μηνιαίες συνδρομές στα Τμήματά του, ενώ ο Δήμαρχος λέει ότι δεν επιβαρύνει τον κόσμο. Αλήθεια ποιός εισπράττει τα χρήματα αυτά και με ποια παραστατικά θεωρημένα από την αρμόδια αρχή, δικαιολογημένα θα διερωτηθεί ο κάθε καλοπροαίρετος;;; Ποιος ψεύδεται, ποιος υποκρίνεται; Ποιος είναι δίγλωσσος πολιτικά;;;;;
Ο σεβασμός των θεσμών πρέπει να ξεκινάει από αυτούς που τους υπηρετούν, για να απαιτήσουν τον σεβασμό από τους άλλους. Η μοναδική ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, πρέπει να είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ χωρίς την διαμεσολάβηση του κεντρικού πελατειακού κράτους και χωρίς νέους φόρους. Αυτό σημαίνει ότι οι φόροι και τα τέλη θα εισπράττονται αφού οι πολίτες καταναλωτές τους καταβάλλουν.
Αυτό σημαίνει ότι θα τηρείται η κοινωνική δικαιοσύνη.  Η εξασφάλισή της οικονομικής αυτοδυναμίας, μπορεί να δώσει τοπική αναπτυξιακή πορεία στον τόπο μας, με υγιείς Αυτοδιοικητικές δυνάμεις.
Επειδή αυτά αφορούν τους κουφούς ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ πολιτικούς εμείς ως ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
Αριστείδης (Άρης) Χατζησαββίδης Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου