Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ


ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ    Νέα Ιωνία 10/3/12

Διασπαστικά μίζερα και ανιστόρητα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ. Μερικές δεκάδες ανθρώπων παραβρέθηκαν στις δύο διαφορετικές εκδηλώσεις που έγιναν για τον εορτασμό της θυσίας των 22 παλικαριών, με ευθύνη κυρίως των Δημοτικών αρχών και συγκεκριμένων φορέων.   Πρότεινε ο σημερινός επικεφαλής της Παράταξης μας Αριστείδης Χατζησαββίδης, το 2003 στον τότε Δήμαρχο κ. Χαραλάμπους και την τότε Δημοτική Ομάδα να τροποποιηθεί η διαδικασία των εκδηλώσεων. Έγινε αποδεκτή η πρόταση, εξαγγέλθηκε αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Ως Παράταξη επίσης αναπτύξαμε σε άρθρα και στο Προγραμματικό μας κείμενο την θέση μας.
Ξαναπροτείναμε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η εκδήλωση να γίνει μία Παρασκευή, πριν την 25ης Μαρτίου, στον τόπο του μνημείου, με την μαζική συμμετοχή μαθητών –τριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γονέων κατοίκων, όπου ο Δήμαρχος και ένας εκπαιδευτικός, θα εκφωνούν λόγους, για να δώσουν την πραγματική ιστορική διάσταση και δυναμική, όπως  της αξίζει και της αρμόζει. Οι μαθητές-τριες θα ενημερώνονται και θα διαπαιδαγωγούνται για την νεότερη ιστορία του τόπου μας.                                                                                                  Δυστυχώς η Αντιδήμαρχος Παιδείας απέρριψε την πρότασή μας επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους καθηγητές. Πρωτόγνωρο βέβαια το γεγονός, που αλλοτριώνει τις ιστορικές παραδόσεις, της  οικονομικής ενίσχυσης σε ίδρυμα, αντί της κατάθεσης δάφνινου στεφάνου στο μνημείο. 
Η μεγαλύτερη τιμή, η μεγαλύτερη αναγνώριση της προσφοράς και της θυσίας των παλικαριών θα γινότανε εάν η Δημοτική Αρχή υλοποιούσε την πρότασή μας. Αυτή είναι, σωστή προοδευτική Εθνική πολιτική. Τα υπόλοιπα είναι μικροκομματικά παιχνίδια, ή τυπική διεκπεραίωση ειλημμένων υποχρεώσεων που απαξιώνουν και διαστρεβλώνουν την ιστορία, αφελληνίζουν, υποβαθμίζουν τους θεσμούς, αδρανοποιούν και απομακρύνουν τον κόσμο.
Με μεγάλη εκτίμηση για όλους εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντια Γερμανική ΚΑΤΟΧΗ και θυσιάστηκαν, για εμάς και τις ερχόμενες γενεές, οφείλουμε να επιβεβαιώσουμε τα αυτονόητα. Την συνέχεια του αγώνα ενάντια στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ, που το Πολιτικό Σύστημα της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, μας ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ με βίαιη  ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ υπέρ των πλουσίων και σε βάρος των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.
Οφείλουμε όλοι, με πρώτη την Δημοτική Αρχή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που διαμόρφωσε και απαιτεί η ΙΣΤΟΡΙΑ.
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ μας με την πρότασή της ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
   
 ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ                                 ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου