Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου του Πράττω για την επίσκεψη Μέρκελ



prattoΗ επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, είναι προφανές ότι εντάσσεται στον σταθμό των περιοδειών της για την υποστήριξη της δικής της προεκλογικής περιόδου ενόψει των Ευρωεκλογών, διακηρύσσοντας στο γερμανικό ακροατήριο, ότι η σκληρή μονεταριστική πολιτική του Βερολίνου στην Ευρώπη, που μετατρέπει την μεν χώρα της σε ιδιότυπη «αυτοκρατορική» δύναμη, τις δε χώρες του Νότου σε «αποικίες χρέους», πέτυχε πλήρως.
Έτσι, η Ελλάδα χρησιμοποιείται για μια ακόμα φορά, ως το «διεθνές πειραματόζωο», το οποίο, μάλιστα, πρέπει να είναι πλήρως ικανοποιημένο, ενώ την ίδια ώρα, η χώρα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, με τεράστια ανεργία, φτώχεια και ύφεση «πολεμικού τύπου».
Περαιτέρω, η επίσκεψη αυτή χρησιμοποιείται ως «βοήθεια» προς την μνημονιακή κυβέρνηση και ως δήθεν απόδειξη ότι η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση, σε συνδυασμό με την μεθοδευμένη και διασφαλισμένη «έξοδό της» στις αγορές. Πρόκειται για ατελέσφορη επικοινωνιακή προπαγάνδα, αφού η πραγματικότητα στην χώρα είναι αδυσώπητη και οδυνηρή.
Για ένα μόνο πράγμα θα ήταν χρήσιμη η επίσκεψη της κ. Μέρκελ. Εάν υπήρχε στοιχειωδώς εθνική ευαισθησία και πολιτική βούληση, να τεθεί επιτέλους επίσημα από την Ελλάδα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Δυστυχώς όμως, πρόκειται περί «ονείρου θερινής νυκτός», για την σημερινή, υποτακτική στο Βερολίνο, δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση.

                                                          Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου