Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΤΗΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ


Παράταξη  Ανεξάρτητου Κινήματος  Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής    
Νοταρά 53 142 35 Ν.Ιωνία, Τηλέφωνο 6977332733
email : aristidis@hatzisavvidis.gr,aristhat@gmail.com                              


                                                                                                                             Νέα Ιωνία 23/2/2012
                   
   ΕΤΗΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

                                           Προς   
        1) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά
        2) Πολίτες Δήμου Νέας Ιωνίας  και Φορείς 

Στην σημερινή συγκυρία της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ που οδηγεί την πατρίδα μας στην πτώχευση και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, θα τεκμηριώσουμε και λυπούμαστε γι’ αυτό,
την μεγάλη ευθύνη που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θα αναφερθούμε στη Δημοτική Αρχή της πόλης μας, που ηθελημένα ή αθέλητα, συνειδητά ή ασυνείδητα οι επιλογές της, ενισχύουν αυτή την ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και στην Αυτοδιοίκηση, τηρουμένων των αναλογικών, οικονομικών, θεσμικών και υπηρεσιακών μεγεθών που διαχειρίζεται.   
Σχεδόν δέκα τέσσερις μήνες Διοίκησης από την παρούσα Δημοτική Αρχή του κ. Γκότση, που αναρριχήθηκε ανέλπιστα ακόμα και για την ίδια, στην εξουσία με τα ελάχιστα  ποσοστά της πρώτης Κυριακής, διακρίθηκε πολύ σύντομα, για τη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, την ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, την ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, την ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και τον ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ. 
Ας τα δούμε ένα-ένα:

Α) ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
1) Από την πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δελτίο Τύπου αναφέραμε:
Απόδειξη αδιαμφισβήτητη το πρώτο Δημοτικό συμβούλιο της νέας Δημοτικής Αρχής που είχε περιεχόμενο τις Δημαιρεσίες και την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Εντύπωση και προβληματισμό προκάλεσε, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση του νέου Δημάρχου κ. Γκότση ότι «παραλαμβάνει έναν Δήμο σε καλή οικονομική κατάσταση». Διατυπώσαμε την απορία μας γιατί ο Δήμαρχος νοιώθει την ανάγκη να επαναλαμβάνει αυτή την φράση και παρουσιάσαμε την τελευταία έκδοση της εφημερίδας « Το Ποντίκι» που κατέτασσε τον Δήμο μας στην 53η θέση με τίτλο «οι κορυφαίοι... μπαταχτσήδες της επικράτειας» όπως τους αποκαλεί με χρέος 7.610.913 σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος!!!!!

  Βιάστηκε ο Δήμαρχος να εκφράσει δημόσια (το δις εξαμαρτείν…..) την «καλή» οικονομική κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Πολύ σύντομα αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων, να αναιρέσει αυτές τις απόψεις και να ανακοινώσει χρέη.                         Ανακοίνωση για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου [11/07/2011]. Επειδή συνεχίζεται να γίνεται λόγος για το ποσόν των Ευρώ που άφησε στον Δήμο η προηγούμενη διοίκηση, γνωρίζουμε στους Δημότες ότι: …. Και φυσικά υπάρχουν τα Δάνεια με μακροπρόθεσμη λήξη                                                        Με υπόλοιπα 31-12-2010:  8.104.607,00. Τα ανωτέρω ποσά αναγράφονται στον Ισολογισμό της 31-12-2010 του Δήμου μας. Τα ανωτέρω υπογράφει και βεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών  κ. ΑΒΡΑΑΜ ΤΣΑΟΥΣΗΣ
2)Η συστηματική κωλυσιεργία απόδοσης δημοσίων εγγράφων η οποία είναι στοιχειδώς για όσους γνωρίζουν τα της διοίκησης, κατά συρροή παράβαση καθήκοντος και συγκάλυψη πράξεων που άπτονται της χρηστής διαχείρισης για:                                         
 α) ΑΓΟΡΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ    ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ. Η συστηματική συγκάλυψη του σκανδάλου της αγοράς των σαράβαλων και επικίνδυνων λεωφορείων που εμφανίστηκαν ως μοντέλα του 2002-2003 ενώ ήταν του 1997-98 ουδέποτε διερευνήθηκε επισταμένως. Μας δόθηκαν αντίγραφα τιμολογίων για τρεις μόνο μήνες σκόπιμα, από 6/11/2006 έως18/1/2007 κόστους 14.278,43 ευρώ, αντί για ένα χρόνο όπως προβλέπει η ΕΓΓΥΗΣΗ για κάλυψη μηχανολογικών προβλημάτων ενός έτους, γιατί πάνω από 15.000 ευρώ είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Αντιθέτως δίνεται η εντύπωση ότι το θέμα «διευθετήθηκε» μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.                                                                                                            
β) ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ (SITE) PORTAL ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ   το οποίο προκαλεί το δημόσιο αίσθημα περί δικαίου, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μας στενάζει από την οικτρή οικονομική κρίση 
γ)ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΤΟΥ                 ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ  ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ                                                                                
δ)ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ.                                                                                
ε)ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ                                   
3) Το site (portal) του Δήμου μας, αφορά το κόστος της προηγούμενης και την αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Άτομα της αγοράς στον ιδιωτικό τομέα μιλάνε για κόστος πολύ μικρότερο των 50.000 ευρώ αυτής της ηλεκτρονικής πύλης. Το κόστος για τον Δήμο μας είναι για την πύλη 280.000 ευρώ και για το GIS  268.000 ευρώ. Τα σημεία που επισημαίνουμε είναι:
α) Δεν μπορεί να στείλει οποιοσδήποτε e-mail στον Δήμο και να πρωτοκολληθεί. Δεν έχει επί της ουσίας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
β) Δεν λειτουργεί η φωνητική πύλη.
γ) Περισσότερα στοιχεία μπορούσαν να δώσουν ειδικοί, μελετώντας τις συμβάσεις και τα επί μέρους τιμολόγια των υπεργολάβων.
δ) Αν το SITE λειτουργούσε καλά δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία, την εξεύρεση των στοιχείων και αρχείων του Δήμου ανά πάσα στιγμή.

4) Η παρελθούσα ενσωματωμένη στη νέα Δημοτική Αρχή, δημοτική παράταξη  «Αριστερή Όχθη» ξέχασε (!!!) παντελώς τις αντιπολιτευτικές καταγγελίες της για τα σαράβαλα της Δημοτικής συγκοινωνίας, για το Παναιτώλιο, για το «Ρεγγίνα» Πνευματικό Κέντρο επί της Ηρακλείου, για τα περίεργα προγράμματα της ΔΕΠΕΑ, για τον ΕΘΝΙΚΟ εργολάβο και άλλα. Δεν νοιώθει την ανάγκη, μετά από ένα χρόνο διοίκησης,  να δώσει εξηγήσεις στους ψηφοφόρους, αν όντως υπήρξαν σκάνδαλα και αν δεν υπήρξαν να ζητήσουν συγνώμη;;;;; Η ηγεσία της Αριστερής   Όχθης ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ σιωπά και εξαργυρώνει τις αντιπολιτευτικές της κορώνες, με αντάλλαγμα  τους Αντιδημάρχους. Εκεί που φτύνανε τώρα γλύφουν (ψηφοφορίες)!!!!!!!!!!!!!!!!

5) Με την συστηματική μεθοδευμένη κωλυσιεργία και αντιμετώπιση της υπόθεσης του τέως  Προέδρου της ΔΕΠΕΑ κ. Δακουτρού και του συνεργάτη του κ. Βλάμου (ΔΕΠΕΑ- Βλάμου) για μία σύμβαση που δόθηκαν χρήματα του δημοσίου, ενώ δεν τεκμηριώθηκαν ποτέ  οι υπηρεσίες που προσέφερε ο δεύτερος στην ΔΕΠΕΑ και δεν υπάρχουν αποδεικτικά έγγραφα στο Δήμο. Αθώωσαν με την ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Β) ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

1) Τα ανταποδοτικά ΤΕΛΗ που είναι ΑΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, αφορά το 25% του προϋπολογισμού το σπαταλούν  πληρώνοντας στην ΔΕΗ (250.000 ευρώ) και άλλους φορείς για την είσπραξή τους, λόγω ανικανότητας δημιουργίας εισπρακτικού μηχανισμού (χωρίς να γνωρίζουν μέχρι σήμερα, όπως μας απάντησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, πόσα χρήματα χάσαμε από τους απατεώνες ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας).

2) Η τεράστια συνδρομή 1.350.000 ευρώ στον Αυτοδιοικητικό (Ε.Σ.Δ.Ν.Α) Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων Νομού Αττικής που πληρώνουμε ανεξάρτητα από τα σκουπίδια που πηγαίνουμε.

3) ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ γίνεται με την συστηματική παραβίαση του θεσμικού πλαισίου  για την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Γράφονται στα παλαιότερα των υποδημάτων της νέας Δημοτικής Αρχής οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.   

4) Η ανικανότητα των Δημάρχων στην αξιοποίηση της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στην πηγή, συμβάλλει στην ιδιωτικοποίηση εκμετάλλευσης των σκουπιδιών από μεγαλοεργολάβους, στην καταστροφή του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, την μείωση των ΕΣΟΔΩΝ από τον πλούτο των σκουπιδιών.

5) Καθόλου τυχαία δεν είναι η άρνησή τους να δεχθούν την πρότασή μας, κατά την  ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου « για εποπτεία από διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των προμηθειών και έργων». Είχαμε πει τότε πως αν κάνουν καλά την δουλειά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Υπενθυμίζουμε την παραίτηση του τέως Δημάρχου και νυν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας  κ. Μπουρδούκου από την Αντιδημαρχία που διαχειριζότανε τα ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ χωρίς ποτέ να αναφέρει τους λόγους και την αντικατάσταση του από τον έτερο διαχειριστή ΕΡΓΩΝ της ΔΕΠΕΑ.

6) ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ τις ποικιλόμορφες αυθαιρεσίες για τις οικονομικές ενισχύσεις των συλλόγων του Δήμου μας, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, με κύριο κριτήριο την ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ τους. Θα έρθει η στιγμή που θα μιλήσουν ανυπότακτοι εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι όρθωσαν τη διαφορετική άποψη για το μέλλον της πόλης και δέχονται απροκάλυπτους αποκλεισμούς. Αλήθεια έχει καταλάβει η Δημοτική Αρχή την αποστολή της ή νομίζει ότι διοικεί σε πάλαι ποτέ, ανελεύθερες και καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού εποχές;;

  Στο δημοτικό συμβούλιο της 14/11/2011 και στο θέμα για την οικονομική ενίσχυση Αθλητικών Σωματείων, παρέλειψαν (4) τέσσερα με το ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ επιχείρημα ότι δεν έκαναν αίτηση, ενώ τον Μάιο όταν έφεραν θέμα για δύο Συλλόγους ο ίδιος ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα έφερνε συνολική πρόταση. Για τους πολιτιστικούς Συλλόγους επίσης, με αυθαίρετα και όχι αντικειμενικά κριτήρια, εντελώς πρόχειρα έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και το απέσυραν, μετά την οργισμένη αντίδραση φορέων. Ευνοούν τους ημέτερους με έμμεσες χρηματοδοτήσεις στα πλαίσια δήθεν συνδιοργανώσεων και επιχειρούν μεθοδικά και ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ την χειραγώγηση τους. Ενθαρρύνουν Συλλόγους – Σφραγίδα μόνο και μόνο για να έχουν την επίφαση της «κοινωνικής αποδοχής» σε ακρότητες και αναποτελεσματικές δράσεις που πρόσκαιρα τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας αλλά άμεσα καταδεικνύουν τη «γύμνια» προοπτικής.

7) Κακοδιαχείριση για εμάς επίσης είναι αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η πολυπληθής  αποστολή στην Τουρκία με επί πλέον άτομα του Χορευτικού Εργαστηρίου του Ο.Π.Α.Ν και μουσικών (πού βρίσκονται άραγε τα σχετικά παραστατικά και τιμολόγια; Ποιος ανέλαβε με ανάθεση προφανώς την όλη μετακίνηση; Πότε εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις; Ποιοι επιτέλους μετακινήθηκαν; Πώς αποπληρώθηκαν όλα αυτά; Ποια η εισήγηση σκοπιμότητας όλων αυτών; ). Η «επαρχιώτικη» προσέγγιση των διεθνών σχέσεων της πόλης μας προκαλεί θυμηδία. Χωρίς ατζέντα, διαβούλευση και εμπειρία δεν νοούνται ταξίδια και αμφιβόλου αποτελέσματος επαφές. Αλήθεια ποια η προστιθέμενη αξία σε όλο αυτό «πανηγύρι»;;

8) Κακοδιαχείριση επίσης είναι και η οικονομική ενίσχυση εκδρομής στο εξωτερικό ενός  μόνο λυκείου της πόλης μας με 10.000 ευρώ.  Είναι απορίας άξιο πώς ορισμένοι «γοητεύουν» και  καταφέρνουν να εξασφαλίζουν τέτοιες χρηματοδοτήσεις τη στιγμή που άλλα Λύκεια αγωνίζονται για τα στοιχειώδη;                                          

Γ) ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ
Όταν δεν τηρούν τους Νόμους
Όταν δεν δίνουν παράνομα τα στοιχεία που ζητούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Όταν δεν απαντούν παράνομα στις ερωτήσεις των δημοτικών Συμβούλων. Ο Αντιδήμαρχος
Οικονομικών έχει να απαντήσει σε ερώτηση που καταθέσαμε τον Μάη του 2011.
Όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΑ- ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ τορπιλίζει τις διαδικασίες και υποκαθιστά την εκτελεστική εξουσία στον ασκούμενο ΕΛΕΓΧΟ, που μας υποχρεώνει ο ρόλος μας και είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας.
Όταν ο Δήμαρχος και οι περί αυτόν ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ και ΕΞΥΒΡΙΖΟΥΝ

Δ) ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ
1) Όταν φέραμε στα Δημοτικά Συμβούλια ΣΚΑΝΔΑΛΑ που και οι ίδιοι προεκλογικά κατήγγειλαν, η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ, ο Δήμαρχος καταβαράθρωσε και εξευτέλισε τον θεσμό με την απαράδεκτη ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ συμπεριφορά του.                                

2) Στην 28η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 28/11/2011 κατά την έναρξη στο θέμα «Ανακοινώσεις- ερωτήσεις» ζήσαμε για μια φορά ακόμη, τον Αυταρχισμό, την Αλαζονεία, την Αυθαιρεσία κατά παράβαση του Νόμου που είναι παράβαση καθήκοντος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπουρδούκου και του διορισμένου μετακλητού υπαλλήλου (Γενικού Γραμματέα) κ. Χαμαλίδη που προφανώς παράνομα εκπροσωπούσε τον παρόντα Δήμαρχο, εκτός και αν θεωρείται ο Δήμαρχος ανίκανος να δίνει απαντήσεις.
Ο μεν πρόεδρος κ. Μπουρδούκος αυταρχικά και αυθαίρετα καθυστέρησε δύο μήνες να μας δώσει τα πρακτικά της 24ης Συνεδρίασης που έγινε στις 30/9/11, με υβριστικό περιεχόμενο κατά του εκπροσώπου μας κ. Χατζησαββίδη, από τους  έμμισθους αξιωματούχους της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο προφανώς, για να περάσει η τρίμηνη προθεσμία για ΜΗΝΥΣΗ. Μας έδωσε τα ηχητικά πρακτικά, μετά από καταγγελία μας. Επισημαίνουμε ότι στο παρελθόν τα πρακτικά τα παίρναμε σε cd ή dvd σε τρεις ψηφιακές μορφές (ηχητικό, word και pdf) που έδινε την δυνατότητα ελέγχου σωστής αποτύπωσης.        
 Ο συγκεκριμένος πρόεδρος, αυθαίρετα και αυταρχικά έκοψε αυτήν την δυνατότητα σε μας. Τορπίλισε και τορπιλίζει τις διαδικασίες ασφαλώς καθόλου τυχαία. Προφανώς είχε τους λόγους του.                                                                                                                                     
Ο κ. Χαμαλίδης διορισμένος Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κατηγορηματικά και αυταρχικά δήλωσε «ότι τα στοιχεία των υπερωριών, των καρτών, αντίγραφα υπερωριών με τις αντίστοιχες υπογραφές των αρμόδιων, των Κανονικών Αδειών για το 2010 και του συνολικού ετήσιου κόστους από το 2003-2010, μαζί με τα στοιχεία που αφορούν το siteportal του δήμου μας, επειδή κάνουν έλεγχο οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δεν θα τα δώσει στον κ. Χατζησαββίδη όσο διαρκεί ο έλεγχος. Μετά τον έλεγχο του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα τα πάρει!!!!»         Το αίτημά μας αυτό διατυπώθηκε στις 16/5/2011.

3) Η εισήγηση του Δημάρχου για τον προϋπολογισμό του 2012 ήταν συρραφή δανεισμένου θεωρητικού αντιφατικού κειμένου, που η πρακτική του ενός χρόνου το ΑΚΥΡΩΝΕΙ

4) Καταγγέλλει  τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την Κυβερνητική πολιτική, ενώ την υλοποιεί χωρίς να κάνει έστω και μία πρόταση βελτίωσης. Η απόφαση συνεργασίας με τη  (Μ.Κ.Ο) Μη Κυβερνητική Οργάνωση για προσλήψεις, συνέβαλε κατά την άποψη μας στην ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης της ΓΣΣΕ και των εργασιακών σχέσεων.

5) Έκανε κριτική για Καλλικρατικούς Δήμους που ενώθηκαν χωρίς να έχει καμία τέτοια εμπειρία ο Δήμος μας

6)Υπονόμευσε δύο πρωτοεμφανιζόμενους  ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ θεσμούς την Επιτροπή Διαβούλευσης και τον Συνήγορο του πολίτη. Με αποκλεισμούς φορέων ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ η επιτροπή διαβούλευσης η οποία δεν έχει σχεδόν ποτέ απαρτία και συνεδριάζει την επόμενη με ακόμη λιγότερους εκπροσώπους φορέων.

7) Ο Συνήγορος του Πολίτη και της Επιχείρησης δεν εκλέχτηκε γιατί αναζητείται ο Συνήγορος της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ.

8) Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ στην πόλη μας ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ. Όπου θέλει ο καθένας στήνει πάγκους και πουλά ό,τι θέλει. Τα πανάκριβα έργα διάβασης των τυφλών καταλαμβάνονται από αυθαίρετες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα, τα κολωνάκια καταστρέφονται, , ο Εμπορικός Σύλλογος διαμαρτύρεται σε «κουφό» Δήμαρχο, οι πεζόδρομοι μετατράπηκαν σε παρκινγκ, τα περίπτερα όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες επεκτείνονται, στο Άλσος Ομορφοκκλησιάς παραμέλησαν τα δένδρα που φύτεψε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στο ίδιο μέρος ξαναφύτεψαν, ενώ μετέφεραν το πρόβλημα των τσιγγάνων από το Άλσος στην ΑΛΤΕC  και άλλα πολλά.

9)Τις Λαϊκές Συνελεύσεις που υποσχέθηκαν, τις ξεχάσανε. Αλλά και τι να πούν;  Να επαναλάβουν τις ανέξοδες υποσχέσεις ή να περιοριστούν στο να ακούν και να καταγγέλλουν όλους τους άλλους εκτός των εαυτών τους;                                                           

10) Λυπούμαστε πολύ γιατί το πείραμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, εξαντλείται στις προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων δήθεν ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ, ενώ παράλληλα απογοητεύει και διαψεύδει προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν λόγω  της παρούσας πολιτικής κατάστασης στην χώρα μας.
Αν πιστή αντιγραφή αυτού του σχήματος είναι και ο κεντρικός ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ που τους καλύπτει, τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ δεν είναι ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ.

Στις θετικές επιλογές που και εμείς στηρίζουμε, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση και ανταπόκριση του κόσμου, δυστυχώς ελάχιστοι «κολλητοί» κάνουν άθλια παραγοντίστικη  πολιτική στους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας.  Στο όνομα του «εθελοντισμού» ενθαρρύνεται η στράτευση στις ψηφοθηρικές τακτικές.
                           
Η Παράταξή μας, όπως γνωρίζετε, την δεύτερη Κυριακή ανακοίνωσε και στήριξε την παρούσα Δημοτική Αρχή γιατί ήταν αναγκαία και απαραίτητη η ΑΛΛΑΓΗ, με την ελπίδα να μην συνεχίσει την ίδια πολιτική. Δυστυχώς πολύ σύντομα διαπιστώσαμε την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τα φαινόμενα που αναφέρουμε και αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων. Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ με την συνεργασία δύο πρώην Δημάρχων έλυσε τα προσωπικά τους προβλήματα ΟΧΙ του τόπου.  Έχουμε κάνει προτάσεις με το πρόγραμμά μας και χρειάζεται να υπενθυμίσουμε μερικές   

·        ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.
·        ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
·        ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ.
·        ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ  ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
·        ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
·        ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Για όλα αυτά και πολλά που παραλείψαμε λόγω χώρου, μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε και να ενημερωθείτε στο http://pakneasionias.blogspot.com/ .
 
          ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ                                    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου