Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος

Δήμου Νέας Ιωνίας                                                    Νέα Ιωνία 29/8//2011

Περιφέρεια Αττικής

Νοταρά 53 142 35 Ν.Ιωνία

Τηλέφωνο 6977332733

email : aristidis@hatzisavvidis.gr,aristhat@gmail.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς
1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπουρδούκο
2. Δήμαρχο Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Γκότση
3. Πρόεδρο και μέλη Οικονομικής Επιτροπής
4. Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής
5. Επίτροπο κ Καρδάση
6. Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
7. Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
8. Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών
9.Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
10. Γραφείο Πρωθυπουργού
11.Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Καταγγέλλουμε την παρούσα Δημοτική Αρχή για ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

Η Παράταξή μας την δεύτερη Κυριακή με ανακοίνωση στήριξε την παρούσα Δημοτική Αρχή γιατί ήταν αναγκαία η ΑΛΛΑΓΗ και με την ελπίδα να μην συνεχίσει την ίδια πολιτική. Δυστυχώς κωλυσιεργεί συστηματικά να δώσει τα στοιχεία που ζητούσαμε.
Συνεχίζει παράνομα, αυταρχικά, αυθαίρετα και προκλητικά την ίδια πολιτική με αυτή της ηττηθείσας από το λαό της πόλης μας Δημοτικής αρχής του κ. Χαραλάμπους, απέναντι σε εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, που εκπροσωπούν μέρος των πολιτών.
Περιφρονούν απροκάλυπτα το δικαίωμα ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων και των πολιτών, παραβιάζοντας την νομοθεσία που επιβάλει την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την υποχρέωση τους να δίνουν τα στοιχεία που ζητούν εντός μηνός, ακόμη και αν αφορούν προσωπικά δεδομένα (απόφαση αρ.90/2009 της Αρχής Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα) για να έχουν πλήρη ενημέρωση για την άσκηση των καθηκόντων τους, αντί να μας υποδεικνύουν να πάμε στον εισαγγελέα.
Τους ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ότι θα γίνει και αυτό, αφού όμως εξαντλήσουμε τα περιθώρια της ενημέρωσης των συμπολιτών μας, των αρμόδιων φορέων και την ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ.
Αποκαλύφθηκε η πολιτική της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ από την ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ της Δημοτικής Αρχής με την συστηματική κωλυσιεργία απόδοσης εγγράφων, γιατί θέλουν με την ανοχή τους, να συνεχίσουν την πολιτική εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων. Σύμφωνα με τον Νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ άρθρο 71 παράγραφος 3 «Ο δήμος διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα. Σε αυτήν, πέραν από όσα ειδικότερα αναφέρονται στον παρόντα νόμο, αναρτώνται σε κάθε περίπτωση όλες οι αποφάσεις των οργάνων του, σύμφωνα με τα όσα ειδικότερα ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία». Σε κάθε περίπτωση σημαίνει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ για να λειτουργεί ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και η ΔΙΑΦΑΝΗΣ διαχείριση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ μέσω του διαδικτύου, της πλήρους ενημέρωσης του κοινού. Ακόμη και τώρα συνεχίζουν παράνομα να μην αναρτούν στο site του Δήμου τις προκηρύξεις και τους διαγωνισμούς.
Τι μας είπαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο 25/7/11 όταν ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ τις πρακτικές της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ στις 4μηνες προσλήψεις ορισμένου χρόνου; «Τοιχοκολλήσαμε στον Δήμο την προκήρυξη, την μοριοδότηση και τα αποτελέσματα. Όποιος θέλει να έρθει να τις δει. Αυτά μας ζήτησε ο ΑΣΕΠ και να δημοσιεύσουμε σε μία εφημερίδα περίληψη του διαγωνισμού».
Μας (σας) ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ. Γιατί πρέπει να τρέχουν οι συμπολίτες μας στο Δήμο και στους διαδρόμους όρθιοι να ψάχνουν να βρουν στοιχεία και ενημέρωση;
Είναι αυτονόητη η παρελκυστική, αποτρεπτική, παράνομη επιλογή τους στο δικαίωμα της ενημέρωσης.
Απεναντίας με την πανεύκολη πλήρη υποχρεωτική ανάρτηση στο διαδίκτυο που δεν κοστίζει σήμερα καθόλου στον Δήμο, μπορεί όποιος θέλει από το σπίτι του, από το γραφείο του, να ενημερώνεται και ανάλογα με τις πράξεις να επιδοκιμάζει ή να αποδοκιμάζει.
Αναγνωρίζουμε την θετική ΔΙΑΦΑΝΗ διαδικασία για την κατασκήνωση που έγινε πριν λίγο καιρό από την Κοινωνική Υπηρεσία, για δίμηνη πρόσληψη όπου η προκήρυξη αναρτήθηκε στο διαδίκτυο λεπτομερώς.
Πως γίνεται αλήθεια ορισμένοι να τιμούν την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ από την ίδια Δημοτική Αρχή και άλλοι να την ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ;
Μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ και δεν μας δίνουν τα στοιχεία που ζητήσαμε τα οποία αφορούν ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ δημόσιου χρήματος, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Ορισμένες των περιπτώσεων αυτών πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως των πλασματικών υπερωριών και θα ακολουθήσουν οι άλλες. Προσπαθούν στελέχη της Δημοτικής Αρχής, με οποιονδήποτε τρόπο να παρεμποδίσουν την συγκεκριμένη εξέλιξη.
Ήδη η εφημερίδα που ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ το θέμα της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ πρόσληψης, μετά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο βγήκε με τίτλο την φράση που είπε μεγαλοστέλοχος της Δημοτικής Αρχής. «Οι πραγματικοί ένοχοι δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ». Ευσεβείς πόθοι!!! Θα αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν όσο και αν παρεμποδίζετε διαδικαστικά την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ.
Από την αρχή του χρόνου ζητάμε και ακόμη να μας απαντήσουν:
1) Φωτοτυπίες καρτών για τις υπερωρίες των εργαζομένων
2) Ημερομηνίες Κανονικών αδειών
3) Αντίγραφα υπερωριών με τις αντίστοιχες υπογραφές των αρμόδιων
4) Ετήσιο κόστος υπερωριών από το 2003 έως το 2010.
5) Πλήρη φάκελο για τον διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας, από την προκήρυξη και μετά.
6) Πλήρη φάκελο όλης της διαδικασίας για την αγορά των αυτοκινήτων για την Δημοτική Συγκοινωνία
7) Πιστοποιητικό του φερόμενου ως πολύτεκνου.
Μέχρι σήμερα λάβαμε απάντηση με το σταγονόμετρο για το τελευταίο από δύο ενημερωτικά σημειώματα που έδωσε ο συνδικαλιστής- διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων κατόπιν εντολής του Δημάρχου όπως υπογράφει. Ολοφάνερη είναι η συμπαιγνία, η κοροϊδία και η συγκάλυψη. Εμείς επιμένουμε, θέλουμε όλο τον φάκελο γιατί θέλουμε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι.
Όσον αφορά τον φάκελο του χρυσοπληρωμένου διαδικτυακού τόπου του Δήμου, μας έδωσε ορισμένα στοιχεία με μεγάλη καθυστέρηση στις 29/7/11, ο διορισμένος αλλά καλά αμειβόμενος από εμάς Γενικός Γραμματέας, ασφαλώς με την κάλυψη του Δημάρχου, μετά από παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης λόγω των εγγράφων μας. Αφού μελετήσουμε τα έγγραφα που μας δώσανε θα επανέλθουμε.
Για την Δημοτική Συγκοινωνία μετά από αρκετές ανακοινώσεις μας, την σαφή αναφορά μας στην Αριστερή Όχθη που την ενέπαιζαν οι προκάτοχοι, την ουσιαστική παρέμβαση του κ. Κολμανιώτη μας δόθηκαν ορισμένα (περιορισμένα) στοιχεία που τα αξιολογούμε και θα επανέλθουμε.
Όσον αφορά την ερώτηση που κάναμε από 30/5/11 στον αντιδήμαρχο Οικονομικών και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής με κοινοποίηση στους αρμόδιους, παράνομα , καταχρηστικά, αλαζονικά και περιφρονητικά καμία απάντηση δεν λάβαμε. Παραθέτουμε το περιεχόμενο για υπενθύμιση και ενημέρωση.
Κύριε πρόεδρε
Στα πλαίσια εκχώρησης σε σας αρμοδιοτήτων από τον Δήμαρχο, την ευθύνη σας για σωστή και αποτελεσματική διαχείριση του δημόσιου χρήματος που καθορίζουν οι νόμοι για την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παρακαλώ να μου απαντήσετε :
1)Γιατί σε ενδεικτικά θέματα που αναρτήθηκαν στην Διαύγεια, έχουν μόνο μία οικονομική προσφορά; Υπάρχει στις υπηρεσίες μητρώο προμηθευτών ανά είδος και αν ναι ενημερώνονται; Υπάρχει έγγραφη αξιολόγηση τους;
2)Σε γεγονότα που σας παραπλάνησαν και πήραν την υπογραφή σας, πήρατε κάποια μέτρα;
Αν πήρατε ποια είναι αυτά τα μέτρα;
3)Γιατί δεν αναρτώνται όλες οι έστω και πλημμελώς καταρτισμένες προκηρύξεις στο πανάκριβο διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας;
4)Με ποιο τρόπο καταγράφονται οι οικονομικές ενισχύσεις ανά έτος σε φορείς του Δήμου μας;
5)Με ποια κριτήρια σε ένα σχολείο δόθηκε οικονομική ενίσχυση, για εκδρομή στο εξωτερικό, ενώ σε άλλο δεν δόθηκε;
6)Γίνονται απ’ ευθείας αναθέσεις χωρίς δημοσιεύσεις σε συγκεκριμένους προμηθευτές και γιατί;
Προσφύγαμε στους αρμόδιους φορείς για Ακύρωση Πράξης με αριθμό 24 του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Νέας Ιωνίας Αττικής. επειδή δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες των άρθρων 71 παράγραφος 3, σε συνδυασμό με τα άρθρα 214, 215. 216 και 224 του ιδίου Νόμου 3852/2010 και του Νόμου περί ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ 3861/2010. Με τον τρόπο αυτό ευνοήθηκαν ημέτεροι, αποκλείστηκαν ανταγωνιστές προμηθευτές που είναι σε βάρος της νομιμότητας, της διαφάνειας και των συμφερόντων του Δήμου μας. Ο Πρόεδρος του συγκεκριμένου φορέα γεμάτος αλαζονεία, αντί να συνετιστεί, προκαλεί και συκοφαντεί!!!
Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να σταματήσει την περιφρόνηση προς τους νόμους, τον εμπαιγμό, την συγκάλυψη, να ανταποκριθεί άμεσα και να δώσει όλα τα στοιχεία που ζητάμε.
Από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να επιβάλλουν στην Δημοτική Αρχή την τήρηση των νόμων και των καθηκόντων τους.
Από τις παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους να μην ανεχθούν άλλο αυτή την παράνομη συμπεριφορά.
Να μην ξεχνούν πως αυτές οι πρακτικές οδήγησαν και οδηγούν την χώρα μας και τους πολίτες στην τραγικά εξαθλιωμένη κατάσταση που ζούμε.
Τον ρόλο της αντιπολίτευσης που μας ανέθεσαν οι Ιωνιώτες θα τον τιμούμε καθημερινά με συνεχείς ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά την ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση της Παράταξης μας για στήριξη θετικών επιλογών της Δημοτικής Αρχής και την ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ για οποιεσδήποτε ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ επιλογές της.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου