Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Κ.

Παράταξη                                                                                                       Νέα Ιωνία  27/4/2011

Ανεξάρτητου Κινήματος
Δήμου Νέας Ιωνίας Περιφέρεια Αττικής
Νοταρά 53 142 35 Νέα Ιωνία
Τηλέφωνο 6977332733
Προς
Πολίτες Νέας Ιωνίας
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Γκότση
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπουρδούκο
Παρατάξεις - Δημοτικούς Συμβούλους
Σωματείο εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες Χρόνια πολλά και καλά. Επιλογή μας ήταν να βγάλουμε τούτη την ανακοίνωση μετά το ΠΑΣΧΑ.
Η πρόσφατη διένεξη της νέας Δημοτικής Αρχής με την διοίκηση του Σωματείου, έγινε επ’ ευκαιρία της μετάβασης Αυτοδιοικητικής εξουσίας, από την προηγούμενη στην σημερινή, στην αλλαγή του διευθυντηρίου που μοιράζει την πίτα και ανέδειξε για μία ακόμη φορά, τις χρόνιες εγγενείς αδυναμίες, αποτελεσματικής Διοίκησης από τις Δημοτικές Αρχές προς όφελος των κατοίκων – δημοτών – πολιτών.
Μονίμως χρησιμοποιείται και διασπαθίζεται
το δημόσιο χρήμα για την προβολή και ανέλιξη των πολιτικών, με την ανοχή του πολιτικού συστήματος και των πολιτών.
Η δική μας τοποθέτηση, όπως πάντα, έχει στόχο τις πολιτικές και όχι τα πρόσωπα, μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, η ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους μας.
Ας εκτιμήσουμε τα δεδομένα που έχουμε.
1) Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η τραγική περίοδος που διανύουμε είναι αποτέλεσμα των Κυβερνητικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν και συνολικά του πολιτικού συστήματος από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Οι πελατειακές σχέσεις, ο παράνομος πλουτισμός, η κακοδιαχείριση, η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, είναι οι κύριες αιτίες της σημερινής τραγικής κατάστασης που ζούμε και καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε. Η παρούσα Κυβέρνηση χρεώνεται γιατί μας ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΩΡΙΣ να μας δίνει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
2) Οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται με ασφάλεια στον κοινωνικό τομέα της οικονομίας, πληρώνονται από εμάς άμεσα ή έμμεσα και οφείλουν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τα δικαιώματα τα διεκδικούν και τα διασφαλίζουν τα σωματεία με αντίστοιχες υποχρεώσεις των εργαζομένων, που ελέγχονται από τις αιρετές ή διορισμένες διοικήσεις και τα θεσμοθετημένα γι’ αυτό όργανα του κράτους. Η ευθύνη όμως της διαφανούς, παραγωγικής, αποτελεσματικής λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στη Διοίκηση.
3) Τα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ (ανάλογα με τα σκουπίδια που παράγεις τόσα πρέπει να πληρώνεις) είναι άμεση φορολογία των επιχειρηματιών, των κατοίκων είτε είναι εργαζόμενοι, είτε άνεργοι και μέχρι σήμερα μόνο ανταποδοτικά δεν είναι. Υποκρίνονται και κοροϊδεύουν τον κόσμο οι Δημοτικές Αρχές και οι εργαζόμενοι με αποκλειστική ευθύνη των συνδικαλιστικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, αφού εισπράττουν τα ανταποδοτικά μέσω τρίτων, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα και όχι ανάλογα με τα σκουπίδια που παράγει ο καθένας μας. Κάθε χρόνο δημοσιοποιούμε τις θέσεις αυτές κατά την συζήτηση των ανταποδοτικών στα Δημοτικά Συμβούλια και στον τύπο. Στο πρόγραμμά μας κάνουμε εκτενή αναφορά και πρόταση στο θέμα. Φως λύσης διακρίνεται στην Κερατέα μετά την αποφασιστική αγωνιστική πορεία των 120 ημερών από τους κατοίκους της περιοχής. Μακάρι να έχει περιεχόμενο η συμφωνία που έγινε πριν λίγες ημέρες, γιατί τα σκουπίδια είναι πλούτος και πρέπει να τα ανακυκλώνουμε με σεβασμό στο περιβάλλον.
4) Όταν ο κ. Κουκουλάρης επίμονα ζητούσε τις υπερωρίες κατ’ άτομο, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τα πρακτικά της 11ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6/2009, μετέτρεψαν αυθαίρετα το αίτημα του για να γίνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ερώτηση.
Μεθόδευσαν σε συνεργασία με το προεδρείο του Σωματείου και τις υπηρεσίες της νομικής συμβούλου, αλαζονικά, αυταρχικά την άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος, με τα παρακάτω λόγια του Δημάρχου (πρακτικό σελίδα 34). «Εδώ έχω όλες τις αποφάσεις υπερωριών των δύο τελευταίων ετών, μου τις βγάλανε οι υπηρεσίες, είναι όλες εδώ μέσα οι αποφάσεις. Πλην όμως έγινε, μας ήρθε η γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου και η παρέμβαση του Σωματείου και ο πρόεδρος επ’ αυτού θα σας ενημερώσει.» Τα πρακτικά είναι αποκαλυπτικά και ζητώ, η Δημοτική Αρχή να τα δημοσιοποιήσει μέσω της πανάκριβης ιστοσελίδας του Δήμου μας.
5) Έχω πάρει μερικώς απαντήσεις στο αίτημα μου για πλήρης φακέλους, μελέτησα τις υπερωρίες του 2010 που πήρα από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε απάντηση του αιτήματος μου, που αφορούσε όλη την τετραετία. Φαίνεται πως δεν βρήκε ή δεν μου έδωσε τα στοιχεία η παρούσα Δημοτική Αρχή που ανέφερε παραπάνω ο κ. Χαραλάμπους για τα δύο τελευταία (2007-2008) χρόνια. Ένας από τους δύο Δημάρχους λέει ΨΕΜΑΤΑ. Τα στοιχεία δόθηκαν βάσει της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που με σαφήνεια προσδιορίζει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, της Δημοτικής Αρχής προς τους Δημοτικούς Συμβούλους προκειμένου να ενημερωθούν, για την σωστή τεκμηριωμένη άσκηση των καθηκόντων τους. Τα στοιχεία που πήρα, επιβεβαιώνουν την διασπάθιση Δημόσιου χρήματος, την κακοδιαχείριση, την συναλλαγή, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που εκχώρησε σε συνδικαλιστές προϊσταμένους αρμοδιότητες της.
Ας έρθουμε στο θέμα μας μετά τον απαραίτητο πρόλογο. Το προεδρείο του Σωματείου αναφέρει: «το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει στον χώρο κυρίως των εξωτερικών συνεργείων (καθαριότητα) φαινόμενα αυθαιρεσιών, λεκτικών και ψυχολογικών πιέσεων, απειλών και εκβιασμών απέναντι σε εργαζόμενες και εργαζόμενους. Αποκορύφωμα της κατάστασης αυτής και η στάση του αντιδημάρχου καθαριότητας ο οποίος σαν ανακριτής - εισαγγελέας κάλεσε εργαζόμενες - μητέρες στο γραφείο του υποτίθεται για «συνετισμό» με ασήμαντες ή και ανυπόστατες αφορμές, εκτοξεύοντας απειλές και εκβιασμούς πέρα και έξω από κάθε δικαιοδοσία. Σε παρέμβαση του σωματείου μας για να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά και μάλιστα σε μια περίοδο που πλήττονται συνολικά εργαζόμενοι από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης - τρόικας, τις συνεχείς περικοπές και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αντιμετωπιστήκαμε με απαράδεκτο τρόπο».
Από την άλλη πλευρά η ανακοίνωση του Δημάρχου μεταξύ άλλων αναφέρει:…«Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους Ιωνιώτες, να οργανώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου για να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλλίτερα και αποδοτικότερα στις υποχρεώσεις μας. Οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να εξυπηρετούν, και με την λειτουργία τους, να δίνουν μία μικρή διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Η Δημοτική αρχή έχει μελετήσει τα προβλήματα της πόλης μας και έχει ανοίξει μέτωπο ΜΟΝΟ με αυτά. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου, έχουν υποχρέωση και καθήκον να αντιμετωπίσουν θετικά αυτή την προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι οι πρακτικές του παρελθόντος, από μια μικρή μερίδα εργαζόμενων, όπως οι πλασματικές υπερωρίες, οι πλασματικές εργασίες την Κυριακή και τα πλασματικά νυκτερινά, οι «κοπάνες» την ώρα της δουλειάς, η άρνηση να προσφέρουν εργασία, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Η προσπάθεια της ηγεσίας του σωματείου να συνδιοικήσει τον Δήμο, όπως ενδεχομένως έπραττε κατά το παρελθόν, έχει τελειώσει»….
Η ΖOnews έχει συγκεντρωτικά όλα τα κείμενα αναρτημένα στο διαδίκτυο και μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί πλήρως. Υπάρχουν στην ίδια διεύθυνση και τα βίντεο του Δημοτικού Συμβουλίου για να δει και ακούσει τις θέσεις των Παρατάξεων - ομιλητών στο επίμαχο θέμα.
Αναφερθήκαμε στον πρόλογο στην κύρια αιτία που δημιουργήθηκε αυτή η κόντρα. Είναι αντίγραφο του 2003 όταν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος ήταν ο Αριστείδης Χατζησαββίδης. Τότε στις κόντρες που ξεκίνησαν είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά.
Όταν έκαναν κινητοποιήσεις ήθελαν να πληρώνονται τις ώρες των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις γινότανε και γίνονται παράνομα, χωρίς να τηρούνται τα άρθρα του Νόμου που αναφέρονται στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων, στην διαβούλευση, στο προσωπικό ασφαλείας για την συλλογή των σκουπιδιών από το Νοσοκομείο, τα Σχολεία κ.λ.π. και τις υποχρεώσεις απέναντι στο Κοινωνικό σύνολο. Ο Νόμος 1264/82 με σαφήνεια προσδιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα όρια, πότε χάνονται από συγκεκριμένες συμπεριφορές και πως προσδιορίζεται η διαδικασία.
Τότε ξεκίνησε η διαδικασία προσφυγής και εφαρμογής του Νόμου η οποία ακυρώθηκε, με συμφωνία του Δημάρχου με το προεδρείο του Σωματείου και αντικατάστασή του Αντιδημάρχου.
Οι καταγγελίες της Αντιπολίτευσης για πλασματικές υπερωρίες και η μεθοδευμένη άρνηση να δοθούν στον τότε αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης μόνο τυχαία δεν ήταν.
Τα πολλά ρεπό που δηλώνουν ότι έχουν είναι παράνομη διαδικασία γιατί τα ρεπό πρέπει υποχρεωτικά να υλοποιούνται στην επόμενη βδομάδα για να ξεκουράζονται οι εργαζόμενοι για να αποδίδουν καλύτερα.
Εάν δείτε ποιοι παίρνουν τις περισσότερες υπερωρίες νυχτερινές, απογευματινές και Κυριακάτικες θα έχετε σαφή εικόνα για τα εκλογικά αποτελέσματα του Σωματείου.
Υπάρχουν άτομα που παίρνουν υπερωρίες, και τον μήνα που έχουν Κανονικές Άδειες.
Από υπολογισμό που κάναμε για τις υπερωρίες, προκύπτει το συμπέρασμα, ότι μπορούσαν να δουλέψουν και να πληρωθούν με τα χρήματα αυτά 62 ακόμη εργαζόμενοι.
Τα στοιχεία που μας δόθηκαν είναι πλημμελή. Αναρωτιόμαστε είναι αυτό αδυναμία ελέγχου των υπηρεσιών από την παρούσα Δημοτική Αρχή ή διαπραγμάτευση για συγκάλυψη;
Ζητήσαμε συμπληρωματικά στοιχεία για να έχουμε συνολική εικόνα και να προβούμε σε ανάλογες ενέργειες.
Αν διαφωνεί και τώρα με τις διαπιστώσεις μας, το προεδρείο του Σωματείου, προκαλούμε να ζητήσει την δημοσιοποίηση των καταστάσεων για να φανεί ποιοι υπερασπίζονται την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ποιοι λένε ΨΕΜΑΤΑ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Π.Α.Κ.
1) Τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
2) Κατάργηση όλων των υπερωριών και πρόσληψη ατόμων όσων αντιστοιχούν σε αυτές τις υπερωρίες. Εμείς τους υπολογίσαμε σε 62 άτομα. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επειδή αυτή την περίοδο απαγορεύτηκαν οι προσλήψεις μπορούν να καλυφθούν οι θέσεις από οργανισμούς που περισσεύουν εργαζόμενοι ή από οργανισμούς που θα κλείσουν.
3) Όσοι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, κατ’ επανάληψη, να τύχουν ανάλογης συμπεριφοράς
4) Πλήρης ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στις σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με το Σωματείο.
5) Αξιοποίηση όλης της ιεραρχίας με αξιοκρατία.
6) Πλήρη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στην πηγή με κίνητρο επιστροφής μέρους των ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ. Τα ανταποδοτικά να αποκτήσουν το σωστό περιεχόμενο της λέξης.. Να κυριαρχήσει η αρχή Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
7) Η ευθύνη σωστής αποτελεσματικής διοίκησης ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Δημοτική Αρχή. Θέμα συνδιοίκησης για εμάς, δεν υπάρχει.
8) Αυτά που έγιναν επιβάλλουν διαφορετική οργανωτική δομή, εάν εννοεί η Δημοτική Αρχή αυτά που λέει στην ανακοίνωση της.
Εμείς ως ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ θα στηρίξουμε προσπάθειες αναδιοργάνωσης και αποτελεσματικής διοίκησης που θα βελτιώνουν την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ των κατοίκων μας. Αντιθέτως σε φαινόμενα ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Αριστείδης Χατζησαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή