Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ή ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

Του Αριστείδη Χατζησαββίδη Δημοτικού Συμβούλου
Νέα Ιωνία 10/2/2011
1) Σχετικά με το ψήφισμα που κατέθεσε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις 31/1/2011 για την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες, έγινε σκληρή κομματική αντιπαράθεση, μεταξύ των παρατάξεων που
εκπροσωπούνται από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε και γίνεται από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, εκμετάλλευση του πόνου ευάλωτων ανθρώπων. Αυτές οι πρακτικές δεν συσπειρώνουν ευρύτερες δυνάμεις, δεν δίνουν προοπτική και λύσεις στο υπαρκτό μεταναστευτικό πρόβλημα. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δίνει αρμοδιότητες σύμφωνα με το άρθρο 78 που παρατίθεται παρακάτω, στους Δήμους να δημιουργήσουν επιτροπές και να διαμορφώσουν πολιτικές. Πεδίο δόξης λαμπρό να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, σε πολιτικές που θα γίνουν πρότυπα και για άλλους Δήμους και βεβαίως για την χώρα μας. Παραθέτω το σχετικό άρθρο για ενημέρωση
«Άρθρο 78
Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών
1. Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης μεταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσσουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δήμου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών.
Με την ίδια απόφαση ορίζεται πρόεδρος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Στα παραπάνω συμβούλια ορίζονται υποχρεωτικά ως μέλη αλλοδαποί δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν τυχόν εκλεγεί. Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβούλια είναι τιμητική και άμισθη.
2. Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.»
Η ΕΝΟΤΗΤΑ που έγινε Δημοτική Αρχή δεν εκφράζεται από ένα συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, αλλά είναι σύνθεση διαφορετικών απόψεων και ως τέτοιο πείραμα πρέπει να πετύχει.
Αντί να κάνουμε αντιπαράθεση και αναπαραγωγή της προβληματικής λειτουργίας των κομμάτων, μέσα από την εκμετάλλευση ευάλωτων ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, καλό είναι να παράγουμε πολιτική και να κριθούμε για αυτό.
2) Σχετικά με την ερώτηση για την επίστρωση του πρόχειρου υπέργειου γκαράζ στο οικοδομικό τετράγωνο 150 κοντά στο ΚΕΠ που κατέθεσα αποδείχθηκε από την απάντηση
α) ότι έγινε παράτυπα απ’ ευθείας ΑΝΑΘΕΣΗ σε συγκεκριμένο εργολάβο και ανοίγει δρόμους για ΑΥΘΕΡΕΣΙΕΣ.
β) Αναβάλλεται επ’ αόριστον το υπόγειο γκαράζ και γ) Άλλα έλεγαν ως αντιπολίτευση και άλλα πράττουν ως Δημοτική Αρχή. Από την αναβολή που δόθηκε στο θέμα 8 με τίτλο «Χαρακτηρισμός ή μη ως μνημείων των τεσσάρων εναπομεινάντων κτιρίων του συγκροτήματος της πρώην «Ανατολικής Ταπητουργίας» επί της Π.Ιωακείμ 4, στο Ο.Τ. 150 φερόμενης ιδιοκτησίας του Δήμου Ν.Ιωνίας», αποδείχθηκε η προχειρότητα προσέγγισης διάφορων σοβαρών θεμάτων. Στο συγκεκριμένο θέμα γίνεται επιλεκτική υπηρεσιακή παρουσία της ιστορικής εξέλιξης του συγκεκριμένου χώρου, βιαστικά χωρίς μελέτη ήρθε το θέμα, λόγω της εξάμηνης καθυστέρησης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Αναγκάστηκαν σε αναβολή και επανεισαγωγή μέσω της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Άρχισαν να φαίνονται οι εγγενείς αδυναμίες της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» όπως ευκαιριακά συγκροτήθηκε προεκλογικά.
3) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ.
Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που βγάλαμε ανακοίνωση υπέρ του Ηρακλή Γκότση για την δεύτερη Κυριακή.
Μετά την μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής και την νίκη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ πήγαμε και τους συγχαρήκαμε. Ο κ.Γκότσης ο κ. Κολμανιώτης και ο κ. Μπουρδούκος κατηγορηματικά μίλησαν για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Τους απάντησα «Έχετε το μαχαίρι, έχετε και το πεπόνι. Ο καιρός θα δείξει». Στο Δημοτικό Συμβούλιο 31/1/11 και στο θέμα εκλογής δύο αντιπροσώπων για τον Σύνδεσμο Τουρκοβουνίων έβαλα και εγώ υποψηφιότητα μεταξύ Μπουρδούκου, Θωμαίδου, Χαμαλίδη. Στην ψηφοφορία που ακουλούθησε ο κ. Κολμανιώτης ψήφισε Μπουρδούκο-Θωμαίδου, ο κ. Μπουρδούκος ψήφισε Μπουρδούκο-Χατζησαββίδη και η κ. Κατημερζή τον κ. Μπουρδούκο- Χαμαλίδη. Ο κ. Μπουρδούκος βγήκε από την πρώτη ψηφοφορία και επαναλήφθηκε δύο φορές η ψηφοφορία για τους άλλους τρις που πήραν ψήφους Θωμαίδου 13. Χατζησαββίδης 11. Χαμαλίδης 8. Εκλέχτηκε με την Τρίτη ψηφοφορία η κ. Θωμαίδου. Η Παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ έδωσε 6 ψήφους στην κ Θωμαίδου +7 δικούς της=13. Σε μένα έδωσε 10 ψήφους + δικό μου=11 και στον κ.Χαμαλίδη 4 ψήφους+4 δικούς του=8. Καταλαβαίνει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος πώς εννοούσαν οι τρις τάσεις στην ΕΝΟΤΗΤΑ την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ο κ. Κολμανιώτης ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ο κ. Μπουρδούκος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και η κ Κατημερζή που εκφράζει τον Δήμαρχο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ. Αλήθεια ποιόν νομίζουν ότι ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ; Εμάς; Τον κόσμο; Ή τον εαυτό τους; Ας διαλέξουν. Εμείς δεν τους ζητήσαμε τίποτε για να τους στηρίξουμε την δεύτερη Κυριακή. Μόνοι τους υποσχέθηκαν ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και μόνοι τους παίζουν παιχνίδια ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Αυτές οι πολιτικές είναι κοντόθωρες, καταδικάστηκαν στο παρελθόν, δεν έχουν καμία τύχη τώρα και στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ τους 10 της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που τίμησαν με την ψήφο τους.
Εμείς σταθεροί και συνεπείς στις αξίες και αρχές μας, θα επαναλάβουμε την θέση μας, ότι θα στηρίζουμε ότι θετικό προτείνεται για την πόλη μας και θα είμαστε απέναντι σε ιδιοτελείς πρακτικές. Στον διαδικτυακό τόπο της Παράταξής μας http://pakneasionias.blogspot.com/ μπορείτε να παρακολουθείτε τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας τις κριτικές μας, τις δράσεις των φορέων της πόλης, ενδιαφέροντα άρθρα, εγκυκλίους, νόμους, μπορείτε ασφαλώς να σχολιάζετε, να αρθρογραφείτε με επιχειρήματα, χωρίς ασφαλώς να βρίζετε. Επιθυμούμε και επιδιώκουμε να γίνει εργαλείο επικοινωνίας και προβολής θέσεων που θα συντελούν στην αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής στην πόλη μας.

                            Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος Νέας Ιωνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου