Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος               ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 19/11/2013
Τηλέφωνο 6977332733


Στην σημερινή μας τοποθέτηση θα αναλύσουμε και θα τεκμηριώσουμε την ανικανότητα, την αδιαφορία, τις αδυναμίες των στελεχών της Αυτοδιοίκησης, για συμβάλλουμε στην ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου στις επόμενες εκλογές να αποφασίσουν σωστά, καθώς και στις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που λένε ότι έχουν προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.
Αυτή είναι η τελευταία εισήγηση της θητεία σας στο Δήμο της Νέας Ιωνίας για τα ανταποδοτικά. Τι κάνατε μέχρι σήμερα;
Πια μέτρα πήρατε για την παρεμπόδιση της ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών;

Τι προτάσεις έκανε ο Δήμαρχος στα αντίστοιχα όργανα της Αυτοδιοίκησης; (ΕΣΔΝΑ)
Θεωρητικά και υποκριτικά κάνετε αντιμνημονιακή πολιτική. Απεναντίας πρώτοι εφαρμόζετε του αντιμνημονιακούς νόμους, δεν μιλάει ο Δήμαρχος στα συνέδρια, δεν κάνετε προτάσεις δεν διεκδικείτε την αυτοδυναμία και το αυτοδιοίκητο του θεσμού. Στην πράξη είσαστε αδρανείς.
Απουσιάζει προκλητικά σύσσωμη η αντιπολίτευση από την οικονομική επιτροπή. Διεκδικούν όλες τις θέσεις για τον εαυτό τους, αποκλείουν την ελάσσονα αντιπολίτευση από τις αναπληρωματικές θέσεις και ουσιαστικά παραιτούνται από τον ρόλο τους.
Στις 31/1/2011 έγινε η πρώτη σας εισήγηση για τα ανταποδοτικά που διακρίθηκε για την αναντιστοιχία προεκλογικών λόγων και αποφάσεων και το επισημάναμε με ανακοίνωσή μας. (διαβάστε την εδώ)
Στις 4/12/2011 συζητήθηκαν τα ανταποδοτικά για το έτος 2012 χωρίς καμία καινούργια πρόταση από την Δημοτική Αρχή. Κανένα σχέδιο αξιοποίησης των σκουπιδιών καμία μελέτη για μείωση του κόστους τίποτε διαφορετικό από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές εκτός από την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων σε βάρος των εργαζόμενων. (διαβάστε την εδώ)
Στις 13/11/2012 συζητήθηκαν τα ανταποδοτικά για το 2013. Πάλι τα ίδια. Τίποτε καινούργιο καμία πρόταση βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών, καμία πρόταση για την αξιοποίηση των σκουπιδιών. Επί πλέον δεν παρουσιάζει ομαδοποιημένο κοστολόγιο στα ανταποδοτικά π.χ  μισθολογικό κόστος, μεταφορικό και συντήρησης κόστος, υπέρ τρίτων, διοικητικό κόστος κ.λ.π.
Οι προβλέψεις και τα δεδομένα δεν είναι σωστά των αντίστοιχων ηλεκτρονικών στοιχείων της ΔΕΗ για τα τετραγωνικά μέτρα με την πραγματικότητα.
Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια παρ’ ότι δεν γίνονται αυξήσεις στα ανταποδοτικά η σχέση των ανταποδοτικών προς την κεντρική χρηματοδότηση από 1/4 που ήταν, σήμερα είναι 1/3 λόγω των περικοπών από το κράτος και στο μέλλον θα χειροτερέψει, αφού η κυβέρνηση δεν αποδίδει τα οφειλόμενα και προτρέπει, καθοδηγεί την Αυτοδιοίκηση να βάλλει τοπικούς πρόσθετους φόρους και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου την υποβαθμίζει συνεχώς.
Κάναμε ανάλυση ειδική, ορισμένοι την χαρακτήρισαν μελέτη και προτείναμε μείωση των ανταποδοτικών με αξιοποίηση των σκουπιδιών. Χαμένος κόπος αφού η κουφή δημοτική αρχή κινείται με τον νόμο της αδράνειας. (διαβάστε την εδώ)
Όλα αυτά που αναφέρουμε είναι γραπτά, μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί και να τα μελετήσει προστρέχοντας στο blog της Παράταξης μας http://pakneasionias.blogspot.gr
Στην σημερινή τελευταία εισήγηση της δημοτικής αρχής τίποτε καινούργιο δεν προτείνεται. Συνεχίζουν την ίδια πολιτική, παρακολουθούν τις εξελίξεις και ενίοτε διαμαρτύρονται εξαντλώντας έτσι την δράση τους.
 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
-            ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ  Θα τηρηθεί η αρχή, «Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ». Όσοι πολίτες έχουν πάει στον ΄΄Βασιλόπουλο’’ στα Πευκάκια έχουν διαπιστώσει ότι κάνει  ανακύκλωση με κίνητρα. Πώς μπορεί να δίνει κίνητρα ο ΄΄Βασιλόπουλος’’ και δεν μπορούμε εμείς; Να σημειώσουμε ότι αυτά τα σπιτάκια ανακύκλωσης καταλαμβάνουν χώρο όσο δύο θέσεις παρκινγκ. Μπορούν να τοποθετηθούν σ’ όλα τα σούπερ Μάρκετ, στα σχολεία και στις Λαϊκές Αγορές. Ειδικά στις Λαϊκές θα υπάρξει αυστηρός Κανονισμός Καθαριότητας, που όποιος πωλητής τον παραβιάζει, θα αποκλείεται από την Λαϊκή.    Ανάλογα με τα υλικά ανακύκλωσης που θα πηγαίνει ο κάτοικος θα του επιστρέφονται χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη που παρακρατούνται σήμερα μέσω  των λογαριασμών  της ΔΕΗ. Μελέτη θα προσδιορίσει την ανταπόδοση. Τα υπόλοιπα οργανικά σκουπίδια θα πηγαίνουν για κομποστοποίηση (λίπασμα) και παραγωγή ρεύματος. Η συνεργασία των πέντε Δήμων της περιοχής μας, οι δημόσιες δηλώσεις των Κυβερνήσεων να στηρίξει πρωτοβουλίες και προσπάθειες στον τομέα αυτόν, στην σημερινή συγκυρία της μεγάλης κρίσης, της ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ, της επιβολής προστίμων, από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τις παράνομες χωματερές , είναι η προσφορότερη περίοδος για να ξεκινήσει από τον δικό μας Δήμο Νέας Ιωνίας, αυτή η σημαντική, ΠΙΛΟΤΙΚΗ πρωτοβουλία.                                                              
-          Ο ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων  Νομού Αττικής) που διαχειριζότανε πάρα πολλά χρήματα, μόνο από τον Δήμο μας εισπράττει περίπου ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο ανεξάρτητα της ποσότητας των σκουπιδιών, σωστά καταργήθηκε ως αντιπαραγωγικός. 
-         Ο νέος ΕΣΔΝΑ κινείται δυστυχώς στην ίδια και χειρότερη κατεύθυνση υπηρετώντας συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.                                                                     Χρειάζεται να καθοριστεί νέος τρόπος εισφορών, ανάλογα με τα σκουπίδια που πηγαίνει ο κάθε Δήμος στους ΧΥΤΑ, που στόχος μας είναι, να γίνουν ΧΥΤΥ, δηλαδή από χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, να μετατραπούν σε χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων. Μόνο με τέτοιες δράσεις προστατεύουμε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και εκμεταλλευόμαστε  τον  τεράστιο πλούτο των σκουπιδιών.                                                                                                                   Τα παιδιά και οι κάτοικοί μας έτσι διαπαιδαγωγούνται πρακτικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
-         Τα κλαδιά και τα ξύλα μπορούν να γίνονται πριονίδι αντί να πηγαίνουν στην χωματερή. Το χειμώνα το πριονίδι μπορεί να ζεσταίνει ένα δημόσιο χώρο. Ας αφήσουμε τα λόγια, και να βάλλουμε τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα πραγματικά ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
-         Να υπάρχει πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στις προμήθειες με μητρώο προμηθευτών και σύστημα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.
-         Να αξιοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια και να μηδενιστεί το κόστος φωτισμού.
-         Κοινωνική πολιτική στους πολύτεκνους, τυφλούς, νεφροπαθείς που κάνουν μετάγγιση αίματος, παραπληγικούς, προνοιακά ασφαλισμένους, στους άνεργους, στους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν ΕΚΑΣ και ζουν μονοί τους 50% μείωση.
-         Με τέτοιες πολιτικές καταξιώνουμε και αναβαθμίζουμε την Αυτοδιοίκηση, προστατεύουμε την Κοινωνική εργασία εμποδίζουμε την εκμετάλλευση του πλούτου των σκουπιδιών από τους μεγαλοεργολάβους και καθιστούμε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης ΚΑΤΑΛΥΤΗ για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Για την ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Αριστείδης Χατζησαββίδης
δείτε την δευτερολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου