Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ;


 
Παρακολούθησα το τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που έγινε στa Γιάννενα από 29/5 έως 30/5/2013.
Δυστυχώς δεν συζήτησαν και δεν αποφάσισαν για το περιεχόμενο της λέξης ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
για την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ της, που προϋποθέτει την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ χωρίς πρόσθετους φόρους.
Δεν συζήτησαν καθόλου οι σύνεδροι Δήμαρχοι για την κατάργησή τους από τον Υπουργό της Κυβερνώσας Αριστεράς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Συνταγματολόγο κ. Μανιτάκη.
Δεν συζήτησαν καθόλου για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται από συγκεκριμένους πολιτικούς φορείς που ανήκει η πλειοψηφία των Δημάρχων, που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΑΝ τον ΑΓΩΝΑ που δίνουν για να περιορίσουν τις περικοπές και επαιτούν λίγα χρήματα για να διατηρήσουν τις κοινωνικές δομές.
Κατώτεροι των περιστάσεων οι Δήμαρχοι, πιστό αντίγραφο του Κεντρικού πολιτικού Συστήματος, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, πως με οποιονδήποτε τρόπο, θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους.
Μετά το τελετουργικό  μέρος του Συνεδρίου και την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ Στυλιανίδη, άδειασε η αίθουσα και οι παρατηρητές ήταν περισσότεροι από τους συνέδρους.
Τα ψηφίσματα δεν διαβάστηκαν συνολικά στην αίθουσα παρ’ ότι θεωρούνται η συμπύκνωση των διαδικασιών του Συνεδρίου.
 Τα περισσότερα συνέδρια εξαντλούνται στις επαναλήψεις των αποφάσεων και συμβάλλουν στον συνεδριακό τουρισμό.
Εμείς πιστεύουμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός άμεσης επαφής με τον πολίτη, συμμετοχικός, συνεργασίας με τους κοινωνικούς φορείς, μπορεί να κινητοποιεί έντιμες δημιουργικές δυνάμεις, ανιδιοτελείς για να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να αναβαθμιστεί και να καταξιωθεί στο Λαό, ως δημοκρατικός παραγωγικός, αποτελεσματικός, αναπτυξιακός θεσμός αλληλεγγύης, για να επιβάλλει ένα πολιτικό σύστημα  ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ προς όφελος της κοινωνίας της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και του ΕΘΝΟΥΣ.
Άξονες συζήτησης για την Αυτοδιοίκηση θέτουμε τους παρακάτω:
1.                          Καθιέρωση της απλής αναλογικής για την εκλογή του Κοινοβουλίου, των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Κατάργηση των τεράστιων πολυεδρικών περιφερειών, μετατροπή τους σε μονοεδρικές, για περιστολή των προεκλογικών δαπανών, απεξάρτηση από την διαπλοκή και αξιοκρατική επιλογή των καλύτερων. Καθιέρωση διαδικασιών  άμεσης δημοκρατίας, δημοψηφισμάτων, ανακλητότητας, προγραμματικών συγκλίσεων.
2.                          Οικονομική αυτοδυναμία με συνδιαμόρφωση θεσμικού πλαισίου ώστε τα έσοδα που δικαιούνται οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, χωρίς νέους φόρους, να καταβάλλονται και να  εισπράττονται  από αυτούς και τα υπόλοιπα να προωθούνται στο κεντρικό κράτος. Έτσι θα κατακτηθεί η αυτονομία και ο βραχυπρόθεσμος, μεσοπρόθεσμος και μακροχρόνιος προγραμματισμός.
3.                          Διαφάνεια παντού σε όλες τις λειτουργίες, με διαπαραταξιακές επιτροπές χωρίς αποκλεισμούς, χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.
4.                          Αύξηση της παραγωγικότητας με στήριξη των επιχειρηματιών, που αυξάνουν την απασχόληση, ορθολογική αξιοποίηση της τεχνολογίας, του μηχανολογικού εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού, θεσμοθέτηση περιοδικής δημοτικής αγοράς σε κοινόχρηστους χώρους προς όφελος των καταναλωτών και των παραγωγών.
5.                          Πλήρη ανακύκλωση των σκουπιδιών με διαλογή στην πηγή, αξιοποίηση των πρώτων υλών, περιβαλλοντική προστασία, εκπαίδευση των παιδιών, παραγωγή ενέργειας με κομποστοποίηση, την  ανάπτυξη της απασχόλησης στην μορφή της κοινωνικής εργασίας και τον αποκλεισμό των  συμφερόντων της διαπλοκής, του υπάρχοντος κλεπτοκρατικού πολιτικού συστήματος. Μείωση των ανταποδοτικών τελών, μέσω της επιδοτούμενης ανακύκλωσης στην πηγή.
6.                          Κατάργηση της γραφειοκρατίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, με ολοκληρωμένες αρμοδιότητες από την Αυτοδιοίκηση, πλήρη διαδικτυακή ενημέρωση  για όλες τις δραστηριότητες. Με την κατάθεση των δικαιολογητικών να παρέχεται η άδεια αυθημερόν.
7.                          Η δημοκρατική απάντηση στα προβλήματα των ξένων που εισέρχονται  παράνομα στην Ελλάδα άμεσο καθήκον. Καταγραφή όλων των μεταναστών, νομίμων και παρανόμων και εφαρμογή ανάλογων πολιτικών ενσωμάτωσης των νομίμων και επιστροφής των παρανόμων στις πατρίδες τους. Πίεση για κατάργηση της συμφωνίας του Δουβλίνου.
8.                          Αξιοποίηση της Δημοτικής και δημόσιας περιουσίας που παραμένει ανεκμετάλλευτη.
9.                          Κατάργηση της έννοιας του ετεροδημότη. Όπου κατοικείς θα είσαι και δημότης.
10.                     Αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό της ηλιακής ενέργειας, με πολιτικές    πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης. Η ηλιακή ενέργεια πρέπει να καλύψει όλες τις ανάγκες της πόλης, με στόχο να γίνει η πατρίδα μας αυτοδύναμη ενεργειακά.
11.                     Ανάπτυξη των υποδομών για αθλητισμό πολιτισμό και αξιοποίηση αστικών δασών.
12.                     Κυκλοφοριακό – Στάθμευση - Βαδισιμότητα. Υποδομές για μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδηλατοδρόμους, χώρους στάθμευσης, διευκόλυνσης των πεζών, των αναπήρων, των μητέρων.
13.                     Ασφάλεια κατοίκων. Πραγματική καινοτομία και διεκδικητικός στόχος από την Κεντρική Εξουσία, στον τομέα αυτό θα ήταν τα τμήματα Τάξης της  Αστυνομίας να υπάγονται στον Δήμαρχο, στην Δημοτική Αρχή. Η σύνθετη παρουσία Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας, με προγραμματισμό, χωρίς ρουσφετολογικές παρεμβάσεις, θα είχε πολλαπλάσια αποτελέσματα για την ασφάλεια των κατοίκων.
Κλείνοντας τίθεται το ερώτημα. Θα πάρει ο Λαός την τύχη στα χέρια του και να στείλει όλους τους τυχοδιώκτες, καιροσκόπους, υποκριτές και ψεύτες στο σπίτι τους; Ίδωμεν.


Αριστείδης Χατζησαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος
Μέλος του Δ.Σ, Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ»

Υ.Γ. 1. Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Δήμαρχος της πόλης μας Ηρακλή Γκότσης δεν μίλησε στο Συνέδριο για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.
Υ.Γ.2. Ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μοιράσουμε στους Συνέδρους το ψήφισμα για την επιχειρούμενη πραξικοπηματική παράταση των Αυτοδιοικητικών εκλογών, για λόγους δήθεν οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου