Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

« Σκόπιμη καθυστέρηση επίδοσης εγγράφων στο αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου Αριστείδη Χατζησαββίδη της Παράταξης μας Π.Α.Κ.»


Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος
Δήμου Νέας Ιωνίας                                                                 Νέα Ιωνία 23/6//2011
Περιφέρεια Αττικής
Νοταρά 53 142 35 Ν.Ιωνία
Τηλέφωνο 6977332733

                          Προς
1)Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας κ. Μπουρδούκο
2)Δήμαρχο Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Γκότση
3) Εκτελεστική Επιτροπή
Κοινοποίηση: Παρατάξεις Δήμου- Δημοτικούς Συμβούλους
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
Γραφείο Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής
Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Γραφείο Πρωθυπουργού
Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ : « Σκόπιμη καθυστέρηση επίδοσης εγγράφων στο αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου Αριστείδη Χατζησαββίδη της Παράταξης μας Π.Α.Κ.»

Κύριε Πρόεδρε
Με δεδομένο την νόμιμη υποχρέωσή της Δημοτικής Αρχής(άρθρο 69 παράγραφος 3 του Νόμου 3852/2010 να δίνει τα έγγραφα που ζητούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εντός ενός μηνός, την απόφαση
υπ’ αριθμ. 90/2009 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παρακαλώ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να δεχθείτε και να φέρετε ως θέμα: «Την σκόπιμη καθυστέρηση επίδοσης εγγράφων στο αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου Αριστείδη Χατζησαββίδη της Παράταξης μας Π.Α.Κ.» Η αρχική αίτηση κατατέθηκε με ημερομηνία 12/1/2011 και τότε με διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος κ. Γκότσης ότι θα τα δώσει μετά το πρώτο δύσκολο δίμηνο προσαρμογής στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Πραγματικά στις 6/4/2011 ο Δήμαρχος κ. Γκότσης δίνει απαντήσεις στο αίτημα του επικεφαλής της παράταξής μας Αριστείδη Χατζησαββίδη, για πλήρεις φακέλους σε θέματα που πήραν διάσταση την προηγούμενη τετραετία με την διατύπωση «…σας χορηγούμε όσα στοιχεία κατόρθωσαν μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου να συγκεντρώσουν. Σε περίπτωση που αυτά δεν είναι επαρκή είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.» Σε συνεννόηση μαζί του (Δημάρχου), τα περισσότερα επί πλέον στοιχεία θα μου τα έδινε ο Γενικός Γραμματέας κ. Χαμαλίδης Κυριάκος.
Προφορικά τότε ζήτησα του κ. Χαμαλίδη τα παρακάτω πρόσθετα στοιχεία και επειδή «ξέχασε» που τα σημείωσε, τα ζήτησα εγγράφως χωρίς καμία επεξεργασία που είναι υποχρεωτικές υπηρεσιακές εργασίες:
1) Φωτοτυπίες καρτών για τις υπερωρίες
2) Ημερομηνίες Κανονικών αδειών
3) Αντίγραφα υπερωριών με τις αντίστοιχες υπογραφές των αρμόδιων
4) Ετήσιο κόστος υπερωριών από το 2003 έως το 2010.
5) Πλήρη φάκελο για τον διαδικτυακό τόπο του Δήμου μας, από την προκήρυξη και μετά.
6) Πλήρη φάκελο όλης της διαδικασίας για την αγορά των αυτοκινήτων για την Δημοτική Συγκοινωνία
7) Πιστοποιητικό του φερόμενου ως πολύτεκνου.
Μέχρι σήμερα έλαβα απάντηση μόνο για το τελευταίο.
Πριν ένα μήνα ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ιωαννίδης με κάλεσε και μου έδειξε ένα φάκελο που αφορούσε την ηλεκτρονική πύλη. Του ζήτησα αντίγραφο. Μετά μια βδομάδα όταν τον ρώτησα τί έγινε με τον φάκελο, μου απάντησε ότι τον έδωσε στον Γραμματέα κ. Χαμαλίδη και από εκεί να τα ζητήσω.
Με επόμενη ανακοίνωση επανήλθαμε και θεωρήσαμε απαραίτητο να υπενθυμίσουμε ότι αυτά τα στοιχεία τα ζητούσε και μία ακόμη παράταξη (Αριστερή Όχθη) της τότε αντιπολίτευσης που σήμερα είναι δημοτική αρχή και πρέπει να πάρει θέση. Μίλησα με τον κ. Κολμανιώτη για την ανακοίνωση και ζήτησα την συνέπεια των λόγων και έργων. Ζήτησα να διαθέσουν έναν υπάλληλο και να δούμε μαζί τα αρχεία της ΔΕΠΕΑ για την δημοτική συγκοινωνία. Πράγματι διέθεσαν τον κ. Σιδηρόπουλο Γαβρίλο και μόνο μία ημέρα έγινε έλεγχος. Τις επόμενες «έτρεχε» για ανταλλακτικά στα σαράβαλα τη δημοτικής συγκοινωνίας, που είναι γνωστό πόσο έχουν ταλαιπωρήσει τους δημότες μας, τον Δήμο και σταμάτησε εκεί όλη η διαδικασία ελέγχου. Τώρα καλύπτει εργολάβος τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας.
Αξίζει να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την προμήθεια των λεωφορείων που έγινε τότε ότι δόθηκαν δύο προσφορές. Μία για καινούργια πούλμαν από την εταιρία Σφακιανάκης και άλλη μία από τον κ. Ζαχαράκη Δημήτριο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Αναρωτιόμαστε πώς η επιτροπή αξιολόγησης έκανε σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων (ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ). Αναρωτιόμαστε τι άλλο θα μάθουμε αν μας δοθούν τα στοιχεία. Σημειώνουμε ότι ο σημερινός Δήμαρχος κ. Γκότσης ήταν μέλος του Δ.Σ της ΔΕΠΕΑ, με ελάχιστη παρουσία αλήθεια στα Συμβούλια εκείνα.
Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι
Θεωρούμε παράνομη και σκόπιμη την παρελκυστική τακτική της ηγετικής ομάδας της Δημοτικής Αρχής. Δεν γνωρίζουμε αν ταυτίζεται η Εκτελεστική Επιτροπή και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με τούτη την συμπεριφορά Αν ο κ. Γενικός λειτουργεί εν αγνοία του Δημάρχου και της Ε.Ε, οφείλει ο Δήμαρχος να τον ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ. Αν γίνονται όλα αυτά εν γνώσει του Δημάρχου και της Ε.Ε, τότε ο Δήμαρχος παραβαίνει τα καθήκοντά του, ενώ τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι διακοσμητικά στοιχεία.
ΚΑΛΟΥΜΕ το Δημοτικό Συμβούλιο με ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ να επιβάλλει την υποχρέωση για άμεση ανταπόκριση επίδοσης αντιγράφων που ζητάμε και όσα ζητούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να ασκήσουμε τα καθήκοντα που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας για να προστατεύσουμε την διαφανή και αποτελεσματική διαχείριση του δημόσιο χρήματος.

Για την Παράταξη Ανεξάρτητου Κινήματος

Αριστείδης (Αρης) Χατζησαββίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου