Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα (στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας)

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 12:50:48

 http://www.zonews.gr/Index.php?showbody=1&articleid=4949
Πειράζει που είσαι μεγάλη φίρμα, Άρη; (Δεν είναι αυτό που νομίζεις Σούλα). Ή μάλλον πειράζει που θες να γίνεις φίρμα, Άρη; Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας. (Είναι αυτό που νομίζεις Σούλα). Αυτή την ειρωνική και σε υψηλούς τόνους ερώτηση εισέπραξε από τον κ. Καραογλάνογλου
ο Άρης Χατζησαββίδης, επικεφαλής της ΠΑΚ πια, όταν απαίτησε από τον υπουργόδήμαρχο Χαραλάμπους να μη τον διακόπτει κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του. Μα που πάτε κι εσείς Άρη; Είναι γνωστό ότι ο...
...υπουργοδήμαρχος δικαιούται να ομιλεί όποτε θελήσει. Ναι αλλά όχι να… διακόπτει Σούλα! Δικαιούται να μιλάει ΜΕΤΑ αφού τελειώσει ο κάθε ομιλητής. Όχι ΠΑΝΩ στους ομιλητές. Αλλά πάνω στον εκνευρισμό, όσων ακούγονται, κάνεις το… φάουλ κι ας τον να πάει σε… βολές. Και πήγε! Ο Άρης…
Και τι βολές: Και να οι ερωτήσεις για την γνωστή παράνομη πρόσληψη με τα γνωστά δικαιολογητικά (τι φταίει τώρα ο άνθρωπος… Τίποτα μου είπε το αφεντικό που γνωρίζει προσωπικά την υπόθεση. Άλλοι, λέει, τον πήραν στον λαιμό τους…) και να τα… υπογλώσσια ο Βασίλης, (όχι ο Καραογλάνογλου, ο έτερος της δημοτικής ομάδας) και να οι ερωτήσεις για την ιστοσελίδα του Δήμου που κόστισε ένα σκασμό λεφτά (κι όταν ανοίγεις να πάρεις πληροφορίες για το Μπλόκο της Καλογρέζας, βρίσκεσαι στο… απόλυτο κενό, μη μιλήσω δε, για πληροφορίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά το ξεκαθάρισε ο υπουργοδήμαρχος σε παλιότερο Δημοτικό Συμβούλιο ότι, μετά τις εκλογές… α-θαθα το δούνε), να τα σκουπίδια, να, να, να…
Οι απαντήσεις που έλαβε ο Χατζησαββίδης ήταν σαφείς και ξεκάθαρες. «Έχει απαντηθεί, κύριε!» (μανιέρα 1) και…. «Λοιπόν, ως η εισήγηση πρόεδρε» (μανιέρα 2, χρόνια στα μπετά!).
Λέγοντας για απαντήσεις με ικανοποίηση παρακολουθώ το άνοιγμα της δημοτικής αρχής προς τα… αριστερά. Ενώ σε παλιότερα Συμβούλια είχαμε λοιπόν τον Κολμανιώτη, τον επικεφαλής της «Αριστερής Όχθης», να θέτει ερωτήσεις που είτε ήταν «εκτός θέματος», είτε «είχαν απαντηθεί» (βλ. μανιέρα 1), τώρα πια, η «Αριστερή Όχθη», έλαβε επίσημη απάντηση πως η ερώτηση της για παιδικούς σταθμούς (ΚΕΒΡΕΦΟ) που κινδυνεύουν να κλείσουν εάν δεν βρεθεί προσωπικό θα απαντηθεί… εγγράφως.
Ένα μικρό βήμα για τη δημοτική αρχή, ένα τεράστιο για την τοπική πολιτική σκηνή. Βέβαια το θέμα είναι άλλο. Η σημερινή δημοτική αρχή του υπουργοδήμαρχου χρωστάει καμιά… 15αριά γραπτές απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, οπότε προβλέπεται να γίνει εξής μαγικό: Να χάσει τις εκλογές ο Χαραλάμπους και να κληθεί ο όποιος από την αντιπολίτευση να απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν υποβληθεί πριν τις εκλογές! Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!
Επανέρχομαι στο θέμα μου, μην ξεχνιόμαστε. Προβοκατόρικα καρφιά του είδους: «Μα υπήρχε το ίδιο θέμα στο συμβούλιο για το ΚΕΒΡΕΦΟ, βαλμένο από τη ΔΗΠΙ» δε θέλω, Σούλα! Εξάλλου και στη ΔΗΠΙ, την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία, έκανε άνοιγμα ο υπουργόδήμαρχος. Τι άνοιγμα δηλαδή, τη σαλονοτραπεζαρία άνοιξε: «Παναγιώτη (εννοώντας τον επικεφαλής της ΔΗΠΙ) για άλλη μια φορά στα θεωρητικά ταυτιζόμαστε, στην πράξη διαφέρουμε», είπε ο υπουργόδήμαρχος Χαραλάμπους.
-Τι, τι ταυτιζόσαστε; Άντε να… πάμε με το ΠΑΜΕ δηλαδή; (γεια σου Κολμανιώτη με τις… ερωτήσεις σου! Καινούργιο συκώτι έφτιαξε η αίθουσα απ΄ το γέλιο!).
«Πάμε στην υπουργό να της ζητήσουμε να μας εγκρίνει δυο θέσεις για να μην κλείσουν παιδικοί σταθμοί, μαζί όλοι. Πάμε;!», πωρώθηκε και ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΗΠΙ Θ. Χαμαλίδης που θέλει 10 της δημοτικής αρχής του υπουργοδήμαρχου στην καθισιά του. (Ηρεμήστε σύντροφε, ένα καλαμπούρι είπαμε). «Να πάτε με το… Γιάννη», δίπλωσε ο Χαραλάμπους (κι αυτά τα… Χαμαλίδικα «Η θεωρία συμβαδίζει με την πράξη» να τα αφήσεις, προβοκατόρισσα Σούλα).
Ο Χαμαλίδης δεν χαμπάριασε, επέμεινε και κατηγόρησε τον υπουργόδήμαρχο Χαραλάμπους ότι λέει ευχαριστώ στην κυβέρνηση (ήτοι, δεν προβάλει καμιά αντίσταση) που του κόβει λεφτά και δεν μπορούν να προσληφθεί προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς.
Τι απάντησε ο υπουργοδήμαρχος; Ότι η αντιπολίτευση πρέπει να ευχαριστήσει την κυβέρνηση που το κάνει αυτό, γιατί έτσι μπορεί η αντιπολίτευση και φωνάζει για διάφορα θέματα που δημιουργούνται…
(Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει… Ρε συ Σούλα, της ιδίας ρηξικέλευθης πολιτικής φιλοσοφίας δεν ήταν και η ατάκα του Πάγκαλου, να του στείλει λουλούδια ο Τσίπρας μιας και μόνο αυτός (ο Θεόδωρος της καρδιάς μας) ασχολείται μαζί του; Τι ενώνει τα δυο μεγάλα αυτά πολιτικά πνεύματα; Μμμ τυχαίο; Δε νομίζω.
Επίσης… ψαρεύοντας, έρχεται η θάλασσα (Ελύτης, Σούλα. Μαρία Νεφέλη).
Υ.Γ: Εγώ τώρα ποιον να ευχαριστήσω σαν… απλή ψηφοφόρος;
Υπάρχει (1) σχόλιο

Δημοσιεύθηκε από Χρήστος Δημάρης στις 24/06/2010 και ώρα 17:38:12
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ: Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό όλων των διεφθαρμένων συστημάτων. Δεν βασίζονται πάνω στην πραγματικότητα αλλά δημιουργούν μια αντίληψη για την πραγματικότητα. Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορταζ τοπικής εφημερίδας για την εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στην Νέα Χαλκηδόνα. Δεν αναφέρεται η απουσία του Χαραλάμπους και ούτε η παρουσία του Κουκουλάρη αλλά αναφέρεται η πρόταση του γνωστού αγνώστου οικολόγου. Γι αυτό οι ερωτήσεις μένουν αναπάντηντες και οι άνθρωποι του Χαραλάμπους κρύβουν τα τιμολόγια την στιγμή που τα σπασμένα τα πληρώνει ο εργαζόμενος. Και όχι μόνο κρύβουν τα τιμολόγια αλλά κρύβονται και οι ίδιοι πίσω από ψευδώνυμα και παρουσιάζουν υποτιθέμενες δημοσκοπήσεις. Το κάνουν αυτό επειδή για το μόνο που νοιάζονται είναι η τιμημένη η εξουσία. Δεν ενδιαφέρονται για τον πολίτη και γι αυτό δημιουργούν δικούς πολίτες. Κι όταν λένε "πρώτα ο πολίτης" ξέρετε τι εννοούν; Πρώτα ο δικός μας πολίτης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου